Den tyske forfatningsdomstolens president Andreas Vosskuhle tar av seg hatten etter å ha avsagt en kjennelse fra domstolen i Karlsruhe den 12. september 2012. Illustrasjonsfoto: Kai Pfaffenbach / Reuters / Scanpix.

Den tyske forfatningsdomstolen fastslår i en kjennelse som ble kunngjort onsdag, at paragraf 217 i straffeloven som siden 2015 forbyr forretningsmessig dødshjelp, er grunnlovsstridig.

Individets selvbestemmelse omfatter retten til selvvalgt død, herunder også retten til å søke dødshjelp og motta slik hjelp dersom den tilbys, konkluderer domstolen.

Die Welt skriver:

Forfatningsdommerne erklærte derfor forbudet mot forretningsmessig dødshjelp i straffelovens paragraf 217 for ugyldig. Samtidig heter det i begrunnelsen at det ikke derav følger at lovgiveren ikke har adgang til å regulere dødshjelp.

Dommen innebærer ikke at noen har krav på dødshjelp, ei heller at noen er forpliktet til å gi den, men Tysklands forfatningsdomstol åpner altså med dette uansett for kommersiell dødshjelp.

 

Kjøp Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her. Nå satt ned fra 395 til 250 kroner!
Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.