Kategori: Gjesteskribent

Hva overlater vi til våre etterkommere?

Hva overlater vi etterkommerne? Har du som er far, mor, bestefar eller bestemor tenkt over dette? Eller er det slutt på å jobbe for at neste generasjon skal ha best mulig utgangspunkt?

Les mer»

«Det är värre än ni tror»

En svensk forelder beskriver hverdagen i en svensk småby: De er fanget i sine egne hjem og tør ikke gå ut. Ute hersker lovløse tilstander, og det er ingen å klage til.

Les mer»

UK: Jewish conservative’s door broken down, he is handcuffed and jailed on suspicion of “Islamophobia”

Den britiske bloggeren Fahrenheit 211 ble 22. oktober dratt ut av sitt hjem av en gruppe politi. Det var en politimann fra Sadiq Khans hatecrime-team som ledet operasjonen. Et gjennomgående trekk er at politiet mangler gangsyn.

Les mer»

Når en løgn gjentas ofte nok

En tostatsløsning er i virkeligheten uaktuell. Det grunnleggende problemet er nemlig Israels eksistens. Hele Israel er etter palestinsk mening en ulovlig bosetning og burde derfor omfattes av Oslo-byrådets boikott.

Les mer»

Kommunal utenrikspolitikk a la Raymond

For et år siden mottok yesidi-kvinnen Nadia Murad Nobels fredspris i Oslo rådhus for sin innsats for å redde restene av yesidi-folket etter ISILs brutale folkemord.  Men for yesidiene er det ikke bare ISIL som er problemet. Året etter skriver hun på sin Facebook-side: «Tyrkia har bombet landsbyer på nordvestsiden av Sinjar-fjellet.  Dette er ikke […]

Les mer»

Et aggressivt Kina skaper uro i Øst-Asia

Kinas globale økonomiske innflytelse, aggressive oppførsel overfor nabolandene og bygging av kunstige øyer uroer mange. Men en regional frihandelsavtale som omfatter Kina, kan gjøre Østen til verdens største økonomiske blokk.

Les mer»

Regjeringen avklarer sin Midtøsten-politikk

Norges nye FN-ambassadør Mona Juul holdt nylig et innlegg i Sikkerhetsrådet som feiet all tvil til side. Hun påpekte spesielt et norsk ønske om å oppheve våpenblokaden av Gaza og å åpne for palestinsk utnyttelse av Område C, som i henhold til Oslo 2-avtalen er underlagt israelsk jurisdiksjon og rettshåndhevelse. 

Les mer»

The Beltway’s ‘Whistleblower’ Furor Obsesses Over One Name

RealClearInvestigations is disclosing the name of the whistleblower because of the public’s interest in learning details of an effort to remove a sitting president from office. Further, the official’s status as a “whistleblower” is complicated by his being a hearsay reporter of accusations against the president.

Les mer»

Golan-høydene – et høydedrag Israel ikke kan gi slipp på

All den tid Israels motiver og handlinger på Golan har rent defensiv karakter, gir prinsippet om rett til maktbruk mot en aggressor dem retten på sin side. Historien viser med all tydelighet berettigelsen av resonnementet. Syria har konsekvent avvist en fredsavtale med Israel.

Les mer»

Mer forsvar – for lite og for sent

Tysklands opprustning i 1930-årene ble langt fra matchet – inntil det var langt på vei for sent. Den fremste forklaring på at England forsov seg var en folkelig forankret tro på at krig var et utenkelig fenomen.

Les mer»