Kategori: Gjesteskribent

Moralsjåvinisme

Når folk begynner å våkne og protesterer mot at landet deres blir forvandlet til det ugjenkjennelige, og pådrar seg problemer som er i ferd med å vokse oss over hodet, da kommer «antirasistenes» intoleranse raskt til overflaten; man godtar kort og godt ikke opposisjon mot egne dogmer.

Les mer»

Belgium: First Islamic State in Europe?

«The European capital,» wrote Le Figaro, «will be Muslim in twenty years». According to the mayor of Brussels, Yvan Mayeur, all the mosques in the European capital are now «in the hands of the Salafists».

Les mer»

På Israels 70-årsdag

NRKs mangeårige «ekspert» Marte Heian-Engdal har valgt dette året til å utgi bok med den krevende tittelen «Israel, historie, politikk og samfunn». Hun synes å mene at «okkupasjonen av de palestinske områdene» er en slik selvfølgelighet at utsagnet ikke behøver nærmere begrunnelse.

Les mer»

Europa med All Inclusive: Forstå den aktuelle migrantkrise

Europa er blevet svækket af venstrefløjens utopiske forsøg på at ændre et kontinent, der engang var stolt af sin fortid, til at blive en ineffektiv solidarisk stat, hvis indbyggere går fra at være borgere til at blive afhængige klienter.

Les mer»

Øst-Afrika kommer til en norsk bygd

En kravstor innvandrerfamilie et sted i Norge lever på en offentlighet som selv ikke krever noe, begår voldskriminalitet, svindler med overgangsstønad og kommer neppe fra landet den offisielt er fra. Et glimt av en katastrofalt feilslått politikk, observert fra innsiden.

Les mer»

EU: Mer sensur for å «beskytte» deg

Den 1. marts gav Europa-Kommissionen – den ikke-valgte udøvende del af EU – udbydere af sociale medier besked på at fjerne ulovligt terrorindhold på internettet inden for en time.

Les mer»

Landet som langsomt går i oppløsning

Historikeren Sverre Steen holdt for 50 år siden foredragsserien Langsomt ble landet vårt eget. I dag kunne man laget en oppfølger med motsatt tittel: Landet som langsomt går i oppløsning.

Les mer»

Tariq Ramadan’s Rape Trial: Blame the Victim

130 personalities, including the economist Thomas Piketty and the French feminist Caroline De Haas, have defined the case against Ramadan as «a political campaign that, far from defending the cause of women, imposes on our country a destructive agenda of hatred and fear».

Les mer»

Vesten har våknet igjen – og må fullføre jobben

Russland vil ikke oppgi tilgangen til Middelhavet, men Assad er i virkeligheten en brysom alliert for Putin. Muligheten åpner seg for å bringe Syrias maktmisbruk, beskyttet av Iran, til opphør.

Les mer»

Europa og migrasjon: Ut med nonner, inn med terrorister

Det britiske innenriks­departementet gir ikke midlertidig innreise­tillatelse til en nonne som flyktet fra IS, men gir opphold og studieplass til en ulovlig innvandrer som har vært med i IS.

Les mer»