Kategori: Gjesteskribent

The Corporate Thought Police

Bedriftenes og organisasjonenes tankepoliti jobber på høygir, og slik det ser ut, er vi bare i begynnelsen av et massivt angrepet på borgernes ytringsfrihet. «Syndere» straffes nådeløst.

Les mer»

Modern Slavery and Woke Hypocrisy

Black Lives Matter-tilhengere har vandalisert statuer som kan knyttes til den for lengst avviklede transatlantiske slavehandelen, men de bryr seg ikke om dagens 40 millioner slaver.

Les mer»

Kommunismens ofre må minnes slik at vi ikke glemmer kommunismens gjerninger

Når kommunister får makten, forsvinner reell ytringsfrihet og en velfungerende rettsstat. Den tsjekkiske politikeren Milada Horáková ble henrettet for 70 år siden i dag.

Les mer»

Europeiske politikere er ikke troverdige

Tiden er inne for Israel til å sette strek for det mislykkede forsøket på å skape fred gjennom palestinsk selvbestemmelse, og bruke tid og ressurser på å bedre de allmenne leveforholdene for alle som bor i området. 

Les mer»

Palestinians: Is It Really about ‘Annexation’?

Det er ikke jødiske bosettinger og planer om anneksjon som er kjernen i den palestinsk-israelske konflikten, men eksistensen av den jødiske staten Israel i seg selv. Det uttalte The Association of Palestine Scholars nylig.

Les mer»

Systemisk politirasisme – en vrangforestilling

Media anvender sin dagsordenmakt til å lage enormt med støy når ubevæpnede svarte menn drepes av hvite betjenter. De bruker også den motsatte dagsordensmakten til å overse alle saker som ikke passer inn i det ideologiske narrativet – i dette tilfellet de mer tallrike eksemplene av ubevæpnede hvite drept av amerikansk politi.

Les mer»

Kan vi stole på artikler publisert i medisinske og vitenskapelige tidsskrift?

Medisinske og vitenskapelige tidsskrift publiserer artikler mer og raskere enn noen gang. Hvordan er dette mulig når medisinske og vitenskapelige artikler skal gjennom en fagfellevurdering som tar lang tid?

Les mer»

Viser forskning at vi har systematisk rasisme i Norge?

En undersøkelse om hvem om kalles inn til jobbintervju brukes hyppig som et bevis på at systematisk rasisme finner sted. Men undersøkelsen har mange metodiske svakheter, og beviser i grunnen ingenting.

Les mer»

When Everyone Kneels, Who Will Stand Up for Western History and Culture?

«Topple the racists» consists of a map with 60 statues in 30 British cities. The removal of the statues is being requested to support a movement born in the United States after a white policeman, Derek Chauvin, killed a black man, George Floyd, by kneeling on his neck.

Les mer»

Nesten drept av elev – stemplet som høyreekstrem rasist

Å bli demonisert av sin egen arbeidsgiver oppleves over tid som en større smerte, enn å nesten bli drept av elever. Som kristen og katolikk har jeg et universelt syn på hvem mennesker er.

Les mer»