Kategori: Gjesteskribent

Politikerne skal ta vare på det norske folket, ikke på diktaturstater

Norske myndigheter vil dele ut almisser til sitt eget folk, så det kan betale strømregningen. Samtidig fortsetter de å dele ut bistand til Kina og muslimske land som henretter blasfemikere.

Les mer»

Hva feiler det oss?

Det var en gang et land med høye fjell og dype fjorder langt mot nord. Der bodde ganske få mennesker, for vinteren var lang og kald, og sommeren var så kort at kornet ofte ikke modnet. I flere hundre år ble landet styrt av konger fra relativt vennligsinnede naboland, men så greide representanter fra folket å enes om en grunnlov.

Les mer»

Følg britene – dropp statlig finansiert kringkasting

BBC kan miste sin lisensfinansierte løsning og statlige bidrag kan bli kuttet eller forsvinne. Er ikke tiden egentlig overmoden for at NRK ikke lenger skal belaste oss nordmenn via skatteseddelen?

Les mer»

2022: Det svenske skjebneåret

Mens Sverigedemokraterna seiler opp som Sveriges nest største parti ved starten av valgåret 2022, jobber svenske medier kontinuerlig med å diskreditere SD og bygge opp under «happy go lucky-politikken» som har rådet i mer enn 20 år, med høy innvandring og økende kriminalitet.

Les mer»

DR sælger ud af kristendommen, møder islam med respekt og drages af den spirituelle asatro og buddhisme

Som de fleste nok har lagt mærke til, er Danmarks Radio begyndt at tage trosstof og religion mere alvorligt rundtom på de utallige redaktioner. For fire år siden fik jeg selv en sjælden chance for at udbrede kendskabet til dansk kristendom på P1 sammen med Charlotte Rørth i otte programmer med titlen ”I korsets tegn”, til trods for at jeg jo er et højreorienteret svin, som burde ties ihjel.

Les mer»

Dilemmaet om en misfarget ku

Jeg burde egentlig ha deltatt i debatten om å verne om nullrente mot de mektige NATO-styrkene, men klarte aldri få kua ut av mine tanker. Kua kommer stadig i mine drømmer og ber om en rettferdig og anstendig omtale, selv om hun er vokst opp på asylmottak, men har oppnådd toppen av sin karriere som deltager i den populære tv-serien «Farmen Kjendis».

Les mer»

Billy Joel: Vi startet ikke brannen, men vi skal bekjempe den

Det er mye som skjer i verden. Den replikken lot jeg falle i møte med en medarbeider i Document som det er lenge siden jeg møtte.

Les mer»

Diskriminering

Føre-var-prinsippet er en viktigere ledesnor enn uviljen mot å generalisere, mot å skjære alle over én kam. Viser vi slik klokskap i dag, opptrer vi med nødvendig forsiktighet i møtet med fremmede hvis velvilje vi ikke kan være sikker på? Svaret er et rungende nei, på individ- så vel som på samfunnsnivå.

Les mer»

Den antivirale medisinen Molnupiravir er godkjent i Japan

Vaksinasjon prioriteres fremdeles i Japans korona­bekjempelse, men nylig godkjente regjeringen bruk av Molnupiravir. Tidlig bruk av det antivirale lege­middelet reduserer sann­synlig­heten for sykehus­innleggelse eller død med 30 prosent, viser forsøk.

Les mer»

China: Buying Up Europe

For more than a decade, China has been stealthily buying up European companies in strategic sectors, particularly in technology and energy. This fuels China’s ambitions of becoming the world’s superpower.

Les mer»