Kategori: Gjesteskribent

Miljøtrusselen fra den innbilte klimakampen

Økofilosof Arne Ness protesterte mot utbyggingen av Mardøla og Alta. Hva ville han sagt om vindparkene som raserer naturen? Tidligere reagerte vi på tyskere som stjal ørneegg. Nå slår vindmøllene ihjel tusenvis av fugler, også ørn. Hvor er dømmekraft og fornuft?

Les mer»

Ytringsfriheten er fiende av islam, men en gave til muslimer

Ex-Muslim-sider blir blokkert, men vi gir oss ikke. Vi vil fortsette å opplyse om verdens farligste ideologi og frigjøre mennesker fra dogmer som er uforenlige med moderne verdier og menneske­rettigheter.

Les mer»

Freden som nesten ingen vil ha

De palestinske selvstyremyndighetene foretrekker å holde konflikten ved like så lenge den er inntektsbringende.  Men de er ikke alene.  Omkring denne konflikten har det grodd opp et enormt internasjonalt nettverk av frivillige «humanitære» organisasjoner, den såkalte «fredsindustrien,» som årlig forvalter milliardbeløp.

Les mer»

Hysj, ikke nevn innvandringen!

Folkeaksjonen nei til mer bompenger (FNB) har vokst seg så stor at den truer den politiske ledelsens maktstilling i flere byer, hvilket har fått de samme politikerne til å høre på det øret de normalt ikke ønsker å høre på. Som ved et trylleslag er nesten alle våre politikere blitt motstandere av den raske og store økningen i bompenger, og statsminister Erna Solberg erkjenner at man muligens kan ha – eller «har» som det heter i dagligtale – tøyd strikken for langt.

Les mer»

For hvem manipulering er en hverdags­disiplin

For å markere at Norge nå har underkastet seg Kina og målrettet krøpet ut av kjølelageret, besøkte den kinesiske folkekongressens formann, Li Zhanshu (nr. 3 i det kinesiske regimet etter president Xi Jinping) Norge i uken før 17. mai i år.

Les mer»

Vurderer å begrense Høyesteretts makt i Israel

Ifølge nyhetslekkasjer fra innspurten i de israelske regjeringsforhandlingene vurderer koalisjonspartiene å foreslå en ny Basic Law som setter grenser for Høyesteretts makt i Israel.

Les mer»

Driften att provocera det garanterat ofarliga

Handlar det om okunskap, brist på hyfs eller dumhet? Det är frågan som infinner sig efter att ha betraktat det isländska bidraget Hataris politiska utspel under ESC-finalen.

Les mer»

Spain: Surge in Migrant Crime

Six African migrants gang-raped a 12-year-old girl in a small town near Madrid, but Spanish authorities kept information about the crime hidden from the public for more than a year, apparently to avoid fueling anti-immigration sentiments.

Les mer»

Økonomisk nasjonalisme

De siste tiår har USA importert mer enn de eksporterer. De har altså hatt en negativ handelsbalanse, og gjelden til utlandet bygget seg opp. Det gjorde USA farlig avhengig av utlandet, og truet landets uavhengighet, handlekraft, og velstand.

Les mer»

Blir det krig med Iran?

Flere tankskip i Golfen er rammet av magnetminer, men ikke så kraftige at de synker. Noen driver et spill, et meget høyt spill. Tør virkelig Teheran utfordre USA militært? Det ville være mer enn dumdristig. Regimet kan risikere å falle.

Les mer»