Kategori: Gjesteskribent

Kan de ikke læse?

Det fundamentale i konflikten er det faktum, at araberne/palæstinenserne vil have Jerusalem som en jødefri hovedstad. Og nogle vil endda have et jødefrit Palæstina. Men tiden arbejder for Israel.

Les mer»

President Trump: The Courage to Act

Those who cannot accept that Jerusalem is the capital of the State of Israel tend to be exactly the same as those who cannot accept the State of Israel.

Les mer»

På grensen

Samfunn må ha grenser, indre som ytre. Når grenseløshet blir ideal, oppstår fenomenet borderline og det blir etterhvert en mentalitet som gjennomsyrer samfunnet.

Les mer»

Norge besto ikke prøven

Vi har ofte undret oss over norsk Midtøsten-politikk. Utenriksministerens hovedansvar synes å være å ivareta utlandets interesser overfor Norge. 

Les mer»

Den store danske samtidsroman

Innvandringskatastrofen fortsetter fordi elitene ønsker det slik.

Les mer»

Identitet

Det pågår et oppgjør med 68-ernes ideologi og samfunnseksperiment. Hvordan det vil arte seg, avhenger mye av hvordan eliten/myndighetene ter seg. Så langt viser de større vilje til å gjøre front mot en nasjonal reaksjon enn en islamistisk, hvilket øker polariseringen.

Les mer»

Som under en beleiring

Minnemarkeringene av jødenes ulykke måtte holdes under høyeste sikkerhetsoppbud, og denne gangen var det ikke bare jødenes sikkerhet man fryktet for. Oslo sentrum bærer preg av å være under beleiring.

Les mer»

På tide å tørke ut sumpen – i Europa også

Demokratiene i Vest-Europa er blitt undergravd. De har ikke lenger som mål å gjøre som folket vil. Tvert imot gjør den politiske eliten ofte det stikk motsatte.

Les mer»

Når avsender (Trump) blir viktigere enn problemet (islam)

Trump har ertet på seg alt fra Theresa May til mediene med sine tre twittervideoer. Men er det Britain First eller innholdet som provoserer?

Les mer»

Tænk tanken: Østeuropa bygger ny mur

Mikael Jalving intervjuer Hege Storhaug i anledning utgivelsen av «Islam – den ellevte landeplage» på dansk.

Les mer»