Kategori: Gjesteskribent

Statsbesøk med bismak

De gjentagne påstandene fra utenriksministeren om «okkuperte palestinske områder», «israelske brudd på folkeretten» og «ulovlige bosettinger» avslører at hun har vanskelig for å erkjenne hva som er realitetene i konflikten. 

Les mer»

Spenninger i Nordøst-Asia

Relasjonene mellom USA, Japan, Kina og Sør- og Nord-Korea er komplekse og omskiftelige. Kommersielle, diplomatiske og militære interesser griper inn i hverandre. Dette skaper spenning og gjør situasjonen uoversiktlig.

Les mer»

Politiske partier for fremtiden

Før forrige stortingsvalg var det så viktig for konservative velgere å få dannet en borgerlig regjering at skarer av dem stemte taktisk og ga sine stemmer til Venstre. De bidro til at vi omsider fikk en borgerlig regjering bestående av et KrF i furtent Bondevik/Hareide-opprør og et Venstre ledet mot undergangen av kaoskameratene Trine Skei Grande og Abid Raja.

Les mer»

Du har fått folk til å forstå hvor fordomsfull du er

Abid Q. Raja, i 1905 sa visstnok din partifelle Christian Michelsen at «nå gjelder det å holde kjeft». Jeg synes det er på tide at du følger hans oppfordring.

Les mer»

Til statsministerens kontor: Vedrørende møtet med Islamsk Råd Norge 19. sept.

Når muslimer har søkt om å få bo i Norge, må vi tro at de ønsker å bo i et samfunn bygd på norske verdier. Da bør de legge fra seg verdier som kolliderer med våre, og ikke prøve å utvikle samfunnet vårt i islamsk retning. 

Les mer»

Theodor Adorno: Aspekter ved den nye høyreradikalismen.

Et foredrag av den tyske filosofen Adorno om høyreradikalisme, fra 1967, opplever en renessanse. Har Adorno noe å si oss? Eller legitimerer han tenkemåter som i virkeligheten er maktbevarende på venstresidens vegne?

Les mer»

Klimabedraget

Klima­hysterikerne i MDG og deres etterapere burde vært stoppet med fakta før valget. Det skjedde ikke, og nå kan disse forrykte menneskene iverksette en svindyr, menneske­fiendtlig politikk bygget på humbug.

Les mer»

Din retorikk er splittende, Abid

Abid Raja, du slenger ut påstander om nazistiske og rasistiske holdninger hos FrP. Som svart, innvandrer og kvinne i FrP er dine beskyldninger noe som jeg aldri har støtt på.

Les mer»

Valg, innblanding og propaganda

Den 17. september er det valg også i Israel, og ikke uventet har norske medier kastet seg utpå med friske valgkampinnlegg. I Dagsrevyen 11. september brukte NRKs Anders Tvegård og Kristin Solberg mye tid på å påvirke norsk opinions forståelse av hva de mener skjer i Israel.

Les mer»

UK: Tony Blair Think-Tank Proposes End to Free Speech

The Tony Blair Institute for Global Change has released a report, Designating Hate: New Policy Responses to Stop Hate Crime, which recommends radical initiatives to tackle «hate» groups, even if they have not committed any kind of violent activity.

Les mer»