Kategori: Nytt

Rådhusene i flere tyske byer er evakuert etter mulige voldstrusler, opplyser politiet. Evakueringen omfatter rådhusene i Augsburg, Kaiserslautern, Chemnitz, Göttingen, Neunkirchen og Rendsburg, men politiet sier tiltakene er satt i verk for sikkerhets skyld og at det ikke foreligger en konkret trussel. En politiaksjon er samtidig satt i gang i Augsburg. Et truende brev er […]

Les Mer...

Australsk påtalemyndighet krever fengsel eller bøter for 23 journalister som anklages for å ha brutt et publiseringsforbud i overgrepssaken mot kardinal Pell.

Les Mer...

Romanias regjering vil flytte landets Israel-ambassade til Jerusalem, sa statsminister Viorica Dăncilă under en Washington-tale søndag. Men presidenten er motstander av flyttingen. Romania har for tiden formannskapet i EU, og vil uunngåelig komme på kant med Brussel.

Les Mer...

Statens vegvesen har oppdaget tre polske sjåfører med dobbelt sett sjåførkort. – Med to sett sjåførkort kan sjåførene i prinsippet jobbe doble skift, sier fagleder Øyvind Grotterød i Statens vegvesen. Alle tre er anmeldt.

Les Mer...

Det britiske Underhuset vedtok mandag kveld at parlamentarikerne skal stemme over alternativer til Theresa Mays brexitavtale.

Les Mer...

USA anerkjenner Golan som israelsk. Det skjedde under en seremoni i Det hvite hus med Bibi Netanyahu. Samtidig bombet israelske fly Gaza.

Les Mer...

De kurdisk-ledede SDF-opp­rørerne i Syria krever at det opp­rettes en inter­nasjonal domstol for å straffe­for­følge IS-fangene de holder. –Vi ber verdens­sam­funnet etablere et spesial­tribunal nordøst i Syria, som kan straffe­for­følge terror­ister, heter det i en kunn­gjøring fra de USA-støttede opp­rørerne.

Les Mer...

Italienske påtale­myndig­heter har siktet lederen for NGO-en Mediterranea Saving Humans, Luca Casarini, for menneske­smugling i forbindelse med iland­stigningen av 49 afrikanske migranter fra skipet «Mare Jonio» på havnen på Lampedusa den 19. mars.

Les Mer...

Den norske Forfatterforeningens ytringsfrihetspris for 2018 er tildelt den norsksomaliske forfatteren og journalisten Sumaya Jirde Ali (22).

Les Mer...

Kina utvider sin kontroll over medier utenfor sine egne grenser. Strategien innebærer blant annet å modernisere landets egen inter­nasjonale kring­kasting, kjøpe opp reklame i inter­nasjonale medier og infiltrere uten­landske medier. I tillegg brukes press, utpressing og trakassering i massivt omfang.

Les Mer...