Kategori: Nytt

Nato-sjef Jens Stoltenberg sier Nato sammen må diskutere at Kina ikke deler alliansens verdier og ikke respekterer grunnleggende menneskerettigheter.

Les Mer...

Franske påtalemyndigheter har siktet fire politifolk for politivold i forbindelse med pågripelsen av Michel Zecler i Paris 21. november. Et offentliggjort videoopptak viser tre av dem i basketak med arrestanten. Saken er uhyre kinkig for Frankrikes president Emmanuel Macron, som ønsker et forbud mot å ta bilder av politifolk i tjeneste. Her risikerer han i stedet å få en slags variant av Floyd-saken i fanget.

Les Mer...

En ungdom ble mandag funnet skadet ved Furuset senter i Oslo, Gutten ble kjørt med ambulanse til sykehus, etter å ha blitt stukket med en skarp gjenstand, i det politiet tror har vært et slagsmål mellom flere ungdommer.

Les Mer...

Lederen for EUs sosial- og økonomikomité (European Economic and Social Committee), østerrikske Christa Schweng, er ikke i tvil om at arbeidsgivere i fremtiden står fritt til å nekte og ansette folk uten gyldig korona-vaksine. Hvorvidt manglende korona-vaksine også kan være en oppsigelsesgrunn, sier hun ikke noe om.

Les Mer...

EUs nye klassifiserings­system for bærekraftig finans regner ikke uten videre vannkraft som bærekraftig eller fornybart. Sol- og vindkraft anses derimot automatisk som bærekraftig, melder NRK. Vannkraft­bransjen frykter mindre kapitaltilgang.

Les Mer...

To måneder etter at «Afaq» ble prøveløslatt etter soning av dom for grov voldtekt, holdt han kjæresten fanget, truet henne med elektrosjokkvåpen og misbrukte henne på det groveste, bare avbrutt av at deres ettårige datter våknet.

Les Mer...

Järntorget midt i sentrum av Göteborg er blitt så kriminelt belastet at politiets ansvarlige for kriminalitets­forebygging i byen nå advarer mot å oppholde seg der alene. Rans- og volds­kriminaliteten hersker.

Les Mer...

Søndag ble det satt fyr på et eksemplar av Koranen på Mortensrud i Oslo.

Les Mer...

Italias høyesterett har avvist en begjæring fra Tyskland om utlevering av en tysker som er rasismedømt i hjemlandet etter å ha talt nedlatende om personer av arabisk opphav på toget. Tyskeren meddelte simpelthen sin antipati mot adferden til personene det gjaldt, ikke deres etniske opphav, fastslår Italias høyeste domstol.

Les Mer...

Den islamistiske gruppen Boko Haram har myrdet minst 110 sivile i et angrep nordøst i Nigeria.

Les Mer...