Kategori: Nytt

«Allah beordret deg til å angripe» skal den den terrortiltalte 24-åringen ha skrevet i en chat-melding. Sitatet finnes i tiltalen, men er utelatt i NRKs nyhetsartikkel.

Les Mer...

Flere er skutt på en skole i Knoxville i Tennessee, blant dem en politimann. Gjerningsmannens identitet og motiv er ikke kjent.

Ifølge CBS-reporteren Rick Folbaum er minst to drept og gjerningsmannen skal også være funnet død etter skytingen på skytingen på Austin-East Magnet High School i 16-tida lokal tid mandag.

Nettavisen knoxnews melder derimot at gjerningsmannen er pågrepet.

Les Mer...

En mann er skutt og drept på Røa i Oslo. En mann i 30-årene er siktet i saken. En nabo hørte tre-fire skudd fra stedet.

Les Mer...

Det brøt ut nye opptøyer i Minneapolis–St. Paul søndag etter at en ettersøkt mann ble skutt av politiet. 500 fra nasjonalgarden måtte innkalles for å holde orden. Mobben gjorde likevel som den ville. Når guvernøren sender tweets som sier at «nok en svart mann er drept av politiet», kan man ikke vente annet.

Les Mer...

Fire maskerte menn stormet inn i trykkeriet til avisen The Epoch Times i Hongkong mandag og ødela maskiner og computere.Et lignende angrep fant sted i 2019. Ingen ble arrestert. The Epoch Times er eiet og drevet av eksil-kinesere og det er egentlig et under at de har kunnet drive i Hongkong med tanke på strupetaket Beijing har tatt på byen.

Les Mer...

Protestene mot nedstengningene i Italia fortsetter i Roma, der rundt 800 demonstranter, mange av dem fra restaurant­bransjen, mandag er blitt møtt av politi i opprørs­mundur. Det er kommet til sammenstøt der demonstranter har kastet gjenstander og politiet har svart med vannkanoner.

Les Mer...

Vulkanen på den karibiske øya St. Vincent har hatt et eksplosivt utbrudd og sendt glovarm gass nedover fjellsidene. Eksperter er urolige for lokalbefolkningen.

Utbruddet fant sted litt etter klokken 4 natt til mandag lokal tid, opplyser myndighetene på Facebook. Det skal ha vært det kraftigste så langt siden vulkanen våknet til liv før helgen.

Les Mer...

Totalt 25 kinesiske bombe- og jagerfly fløy mandag inn i Taiwans kontrollsone, ifølge myndighetene i Taipei.
Taiwanske myndigheter sendte egne fly på vingene for å avskjære og følge de kinesiske flyene. Det er den tiende dag på rad denne måneden at kinesiske fly tar seg inn i kontrollsonen.

Les Mer...

40.106 migranter kom til Spania med båt i løpet av 2020, det nest høyeste antallet på tjue år – kun overgått av 2018. Over halvparten av migrantene kom til Kanariøyene.

Les Mer...

Antallet siktelser og dommer for voldtekt har eksplodert i Danmark. I 2020 ble det opprettet 987 siktelser for voldtekter i landet, dette utgjør mer enn en dobling på åtte år.

Les Mer...