Kategori: Nytt

I 2016 vedtok regjeringen å legge ned 126 lensmannskontorer. En av kommunene som har blitt svekket av reformen, er lensmannskontoret i Nittedal kommune, som har fått tolv færre årsverk fra 2016 til 2018.

Les Mer...

Malta vil ta imot migranter – men de vil ikke ha dem selv. Malta sier at de vil ta imot de 65 migrantene fra det tyske skipet Alan Kurdi som ikke fikk legge til på Lampedusa. Skipet er på vei mot Malta som nå vil ta dem imot og sende migrantene videre til andre EU-land. […]

Les Mer...

Deutsche Bank kutter 18.000 stillinger innen 2022. De kunngjør også planer om en omlegging av virksomheten, noe som vil koste over 71,6 milliarder kroner.

Les Mer...

Vinneren av valget i Hellas, Kyriakos Mitsotakis i Nytt Demokrati, lover å brette opp ermene og representere alle grekere som landets fremtidige statsminister. I sin første uttalelse etter valget gjentok Mitsotakis sine valgløfter om å skape økonomisk vekst, arbeidsplasser og grobunn for bedre liv.

Les Mer...

USA ber Tyskland bidra med bakkestyrker i kampen mot det som er igjen av IS nordøst i Syria.– Vi vil at bakkestyrker fra Tyskland skal delvis erstatte våre soldater, sier James Jeffrey, USAs spesialutsending til Syria og koalisjonen mot IS.

Les Mer...

Lørdag ble tre kvinner angrepet på to forskjellige steder i Oslo. En kvinne ble slått ned i Breigata og to andre ble slått i hodet med en glassgjenstand utenfor et utested. På jernbanestasjonen i Sandvika oppsto et slagsmål hvor «partene hadde vært like gode».

Les Mer...

‏Seilskipet «Alex» tilhørende NGO-en Mediterranea Saving Humans, la lørdag til kai uten lov på Lampedusa med 46 migranter. Skipet ble siden tatt i arrest, mens migrantene fikk gå i land. Dette er den andre ulovlige iland­stigningen på øya på ni dager. Tysklands innenriks­minister Horst Seehofer oppfordrer sin italienske kollega Matteo Salvini til å gjenåpne de italienske havnene, noe Salvini avviser tvert.

Les Mer...

Politiet har bevæpnet seg etter funn av blod og blodspor langs en vei i Ålesund. De leter etter en eller flere mulig skadde personer. Det er foreløpig ikke klart hva som har skjedd, men politiet frykter at blodet som søndag ble funnet ved en offentlig vei ved Gåseid i Ålesund, stammer fra et menneske. Blodfunnet […]

Les Mer...

Iran gjentar at det ikke anser seg bundet av grensene for anriking av uran, som JCPOA-avtalen setter. President Rouhani vil gjerne forhandle med USA, men på betingelse av at sanksjonene oppheves.

Les Mer...

En bombe eksploderte søndag bed et etterretningssenter i Ghazni i Afghanistan, men det gikk verst ut over en barneskole i nærheten. Taliban har påtatt seg ansvaret for bomben.
Samtidig sitter Taliban og forhandler med USA i Doha. 

Les Mer...