Kategori: Nytt

Betydelige deler av tysk industri vil flagge ut

16 prosent av mellomstore bedrifter i Tyskland holder på å flytte deler av virksomheten til utlandet, og ytterligere 30 prosent overveier det samme, viser en undersøkelse fra Tysklands største industriforbund.

For å lese denne artikkelen nå, må du bli abonnent eller logge inn hvis du allerede er. Artikkelen blir forøvrig frigitt 24 timer etter publisering.

Les mer»

Elon Musk står opp mot EU: Vil offentliggjøre alle deres krav om sensur

Det pågår en drakamp mellom Elon Musk og EU. EU vil at Twitter mere effektivt skal sile ut uønskede meldinger og spesielt «uønsket» informasjon som kan påvirke folk til å tenke feil. Men Elon Musk vil ikke det. Han sier at Twitter vil blottstille EU ved å offentliggjøre alle anmodninger som kommer om sensur.

For å lese denne artikkelen nå, må du bli abonnent eller logge inn hvis du allerede er. Artikkelen blir forøvrig frigitt 24 timer etter publisering.

Les mer»

Skepsis til granskningen av 25. juni. E-tjenesten ikke del av mandatet

E-tjenesten var ikke del av evaluerings­utvalgets mandat, til tross for at den sitter med nøkkelen til spørsmålet om hvorvidt 25. juni-angrepet kunne vært avverget. – Selvsagt burde granskningen ha vært gjennom­ført av uavhengige, eksterne kilder. Og en gransking av E-tjenesten må være selvsagt og opplagt, slik opposisjonen på Stortinget har krevd. Først da kan hele sann­heten komme for en dag, sier advokat Sigurd Klomsæt.

Les mer»

Ap faller også på kommunevalg­målinger

Arbeiderpartiet har ligget høyere på målinger til kommune­valget enn til stortings­valg. Det har vært en liten trøst. Men nå faller Ap også på kommune­valg­målinger og nærmer seg nivået for stortings­valg, dvs. de ligger under 20 prosent.

Les mer»

Marit Arnstad skeptisk til kutt i nordmenns kjøttforbruk

– Jeg legger meg ikke opp i hva slags valg folk tar. Hvis klima­kampen skal vinnes med moralisme overfor enkelt­mennesker, kommer vi aldri til å vinne den, sier Marit Arnstad.

Les mer»

Norske klimaforskere: Nordmenn verst i verden på klimagassutslipp gjennom flytrafikk

Pandemien har vist at det faktisk går an å kutte kraftig i flyreiser. – Digitale verktøy kan gjøre mange turer unødvendige. Fritids­reiser er i mindre grad nødvendige, kanskje med unntak av når det gjelder familie og gode venner som er spredt ut over verden, sier Borgar Aamaas, som er forsker ved Cicero.

Les mer»

NRK beskriver kritikk av Pride som hatefull homohets

Her er noen eksempler på det som beskrives som hatkommentarer: «Jeg skal kjøpe boken og putte den i peisen🔥🔥». «La barna være, hvis det hadde vært mindre om dette rettet mot barn, hadde færre følt seg skeive.»
«Jævla synd å fortsette å gjøre dette til en ting å kapitalisere på. Akkurat det som ødela «pride» og gjorde at så mange mista respekten👎 idiot.»

Les mer»

Fellesforbundets leder: – Jævlig feigt og usømmelig av Thon-hotellene

– Her må konserndirektøren ta en skikkelig kikk i speilet og spørre seg hva Thon-hotellene egentlig står for. Å påberope seg nøytralitet når våre skeive brødre og søstre opplever terror, flagg­brenning og hets, det sømmer seg rett og slett ikke, sier Eggum.

Les mer»

Thon-hotellene heiser ikke pride-flagget

De ansatte på Thon Hotels får ikke heise regn­bue­flagget på jobb. Slikt blir det bråk av, og den konsern­tillits­valgte hevder å være «lamslått». 

Les mer»

Psykolog: – Klimaendringene får barn verden over til å føle «økoangst og miljøfortvilelse»

Barna skal ifølge en undersøkelse være bekymret for andre som opplever klimapåvirkninger, tap av biologisk mangfold, forurensning, verdens undergang i deres egen levetid og sinne over at deres generasjon må håndtere de økende problemene.

For å lese denne artikkelen nå, må du bli abonnent eller logge inn hvis du allerede er. Artikkelen blir forøvrig frigitt 24 timer etter publisering.

Les mer»