Kategori: Nytt

Kina og Tyrkia fengsler flest journalister, viser en fersk rapport fra Committee to Protect Journalists (CPJ). Kina har fengslet 48 journalister, én mer enn i fjor, mens Tyrkia har fengslet 47 journalister.

Les Mer...

Flere væpnede grupper fra Sudan og Tsjad har vært involvert i Libya-konflikten i år, ifølge en FN-rapport. Rapporten nevner ikke russiske grupper som flere medier har omtalt skal være involvert i konflikten i landet.

Les Mer...

Brasils president Jair Bolsonaro hånet tirsdag miljøaktivisten Greta Thunberg og kalte henne en drittunge etter at hun kritiserte vold mot indianere i Amazonas i Brasil.

Les Mer...

300 saudiarabiske studenter i Florida forbys flytrening etter at en saudiarabisk soldat mistenkes for å ha drept tre mennesker på en militærbase i forrige uke.

Les Mer...

I 2014 slo Høyesterett fast at Norge tolket flyktningkonvensjonen feil. Det kan ha sendt like mange personer i fengsel som Nav-saken, mener jurister.

Les Mer...

Minst seks er drept i kraftig skuddveksling med minst to væpnede gjerningspersoner i en bydel i Jersey City i New Jersey. De to gjerningsmennene er blant de drepte.

Les Mer...

Nylig ble det kjent at 33 somaliske barn i alderen 1–12 år med norsk statsborgerskap var sporløst forsvunnet fra Hammerfest. Barna begynte å forsvinne fra skolen i fjor høst, men offentlige myndigheter, som viste liten interesse for saken før i vår, er maktesløse. Barna skal ha blitt flydd til Dubai, men ingen vet hvor de er.

Les Mer...

En opinionsundersøkelse som er blitt gjennomført for EU-parlamentet i unionens medlemsland, viser at 59 prosent av alle de spurte mener at EU-medlemskapet er en god ting for deres respektive land. Det er imidlertid store variasjoner mellom landene. Entusiasmen er minst i Italia og Tsjekkia.

Les Mer...

3845 personer uten lovlig opphold i Norge er blitt uttransportert i årets elleve første måneder, en nedgang på 19 prosent fra i fjor. Sverige, Polen og Ukraina er landene flest blir uttransportert til.

Les Mer...

Justisminister Jøran Kallmyr (Frp) mener brenning av religiøse bøker må tillates innenfor ytringsfriheten, men tar likevel avstand fra slike handlinger. Kallmyr presiserer samtidig at ytringsvernet ikke er absolutt og utelukker ikke at omstendigheter rundt en handling gjør at den rammes av lovbestemmelser om hatefulle ytringer.

Les Mer...