Kategori: Nytt

Amerikansk ambassade i Moskva: Alle amerikanere bør forlate Russland umiddelbart

Den amerikanske ambassade i Moskva har sendt ut en advarsel til alle amerikanere på russisk jord om å komme seg ut av landet. Det er den slags advarsel man utsteder når en overhengende fare truer. Det er Berlingske som melder dette.

Les mer»

Durek Verrett tapte i PFU

Durek Verrett vant ikke frem med sin klage mot Se og Hør i Pressens Faglige Utvalg, PFU.  Bladet hadde et ti siders oppslag om Verretts helsetilstand uten Verretts medvirkning. Se og Hør viste til Verretts omfattende eksponering av sine metoder i mediene og kommersialisering av dem.

Les mer»

Sannsynligvis sabotasje mot Nord Stream

Ifølge svensk og dansk informasjon er det trolig sabotasje som ligger bak lekkasjen fra Nord Stream 1 og 2 .

– Regjeringen ser svært alvorlig på situasjonen, sier avtroppende statsminister Magdalena Andersson (S) under pressekonferansen tirsdag kveld. 

Les mer»

Myndighetene bekymret for sikkerheten til kabler og oljeindustrien

I juni ble det konstituert en interdepartemental gruppe som skulle vurdere sårbarhet og sikkerhet til undersjøiske kabler og oljeinstallasjonene. Gruppen møttes 15. september. Sabotasjen rundt Nordstrøm ‘1 og 2 aktualiserer arbeidet.

Les mer»

Pro-russiske myndigheter erklærer seier i omstridte «folkeavstemninger» i Ukraina

Prorussiske myndigheter har erklært seier i tre av de fire fylkene i Øst- og Sør-Ukraina som har holdt folkeavstemninger om russisk annektering. Resultatene minner om valg i Nord-Korea.  

Les mer»

Nord Stream: Tre skader på offshore gass­rørledninger på samme dag

I februar lovet Biden å gjøre slutt på Nord Stream 2 hvis Russland invaderte Ukraina. Biden spesifiserte ikke hvordan, men for­sikret at de var i stand til å gjøre det: – Hvis Russ­land invaderer så vil det ikke lenger være noe Nord Stream 2. Vi vil sette en stopper for det.

Les mer»

Stjernesmell for Vedum: Senterpartiet under sperregrensen

Regjeringspartiet Sp med finansminister Trygve Slagsvold Vedum i spissen får nok en elendig måling i fleisen, et drøyt år etter stortingsvalget. 

Les mer»

Fortsatt ingen klarhet rundt terror­arrestasjonene på Island

Bakgrunnen og motivet for terrorplanene som ble avslørt på Island, er fortsatt ukjente.

Les mer»

Sandnes kommune blir styrtrike av strømprisene, lite støtte til innbyggerne og bedrifter

De høye strømprisene i Sør-Vest gir enorm økning i inntektene til Sandnes kommune. Disse økningene i inntekter skal ikke returneres til innbyggerne og bedriftene.

Les mer»

Person funnet med skudd­skader på Torshov i Oslo

En person er funnet med skuddskader på Torshov i Oslo. Mannen er ikke livstruende skadet, og politiet utelukker ikke muligheten for at skadene er selvpåført.

Les mer»