Kategori: Kommentar

Ja til pressestøtte. Men nei til dagens skjeve ordning

Er løsningen bare å pøse på med enda mer penger for å berge norske media? Hva med de strukturelle problemene, den politiske ensidigheten og korrektheten, samt avhengigheten av pressestøtte som nærmer seg vernede bedrifter? Er det ikke på tide med en «total makeover», som uansett vil måtte komme?

Les mer»

76-årsminnet viskes vekk 

På 76-årsdagen for D-dagen er det viktig å ha helt klart for seg hvilke grunnleggende verdier det gjaldt å verne og ikke gi etter for vår tids redselsideologier.  

Les mer»

Er NRK en trussel mot norsk demokrati?

NRK er blitt en propagandakanal som gjør noe med hodene til dem som arbeider der. Når utenriksredaktør Sigurd Falkenberg Mikkelsen spør om demokratiet vil overleve i USA, og sammenligner Trump-administrasjonen med nazi-kollaboratører, er det gått noen sikringer i NRK. Det er på Marienlyst det er blitt mørkt.

Les mer»

George Floyd og rettsstatens prinsipper

Det korrekte i en rettsstat er verken å forhåndsdømme, være skråsikker på motiv allerede før første avhør er gjort eller å ty til gatens parlament for å hevne en eventuell ugjerning. Det liberale USA og «antirasister» og ytre venstre i Europa stryker nå på rettsstatstesten på mange punkt.

Les mer»

Ingen etnisk gruppe har kommet seg opp og fram ved å insistere på å være et offer

Når folk og kjendiser bytter ut sine profiler med svarte bilder på sosiale medier er det en solidaritet som bekrefter en passiviserende offermentalitet. Folk med ulik etnisk bakgrunn burde heller gripe mulighetene som finnes i den frie – men ikke feilfrie – verden.

Les mer»

Et makabert syn

«HVIT TAUSHET ER VOLD» står det på banneret hennes når hun kneler for «antifascister» og Black Lives Matter som nettopp har angrepet bilen hennes. Derfor denne blandingen av triumf og underkastelse det er å knele for en voldelig pøbel. Hun kneler for en tidsånd som har kapitulert for ekstremister.

Les mer»

Barnetrygd og stemmerett – kunstig kombinasjon

Flertallet i det regjeringsoppnevnte valglovutvalget foreslo nylig å gi 16-åringer stemmerett ved fylkestings- og kommunevalg. Dette er en fryktelig dårlig idé. De fleste politiske ungdomsorganisasjoner hilser forslaget velkommen, men det gjør ikke moderpartiene.

Les mer»

Psykotisk Trump-hat i norske medier

Trump-hatet i USA har pågått i snart fire år og er adoptert av medier i alle vestlige land. Mens det i USA finnes en motreaksjon, er den bannlyst i Vest-Europa. Våre medier er unisont mot Trump. Det som begynte som en protest, har utviklet seg til lynsjestemning mot presidenten.

Les mer»

Vi kan ikke betale oss ut av virkeligheten

«De gode» på venstresiden vet om multikulturalismens problemer, men ønsker ikke å ta tak i dem, ettersom det venter et rasisme- og intoleransestempel på den som tar bladet fra munnen. Deres løsning er alltid å kaste mer penger etter problemene, som om dét skulle nytte.

Les mer»

Tucker: Eliten sviktet Amerika

Tucker Carlson leverte en intro i natt som det vil gå gjetord om. Han er «på» og i situasjonen: Dette er ikke en protest som er litt frynsete i kanten. Det er et frislepp av krefter som ønsker å ødelegge Amerika, og selv Republikanske ledere deltar i selvpiskingen som gjør det mulig.

Les mer»