Kategori: Kommentar

Danske myndigheter handler i panikk – henter islamkritikere hjemme og sikter dem

Til å ha vært et land som ble viden kjent for å ha forsvart muhammed-tegningene, har Danmark endret seg i den grad at politiet i morgentimene slo til mot den kjente bloggen Snaphanen.dk og kandidat for Nye Borgerlige i København, journalisten Jeppe Juhl.

Les mer»

Klare linjer

Hvis man lytter nøye hører man at NRK driver ideologisk krigføring over en lav sko. Enten det er Iran, Bannon eller det er den danske valgkampen. Spørsmålet blir: Hvordan skal lytterne og seerne få med seg at de blir rundspilt fra morgen til kveld under dekke av å bli «orientert»?

Les mer»

Krenkelse har blitt et uttrykk for venstresidens hersketeknikk

Ingen gruppe vokser sterkere i Norge enn de som føler seg krenket. Rekrutteringen av krenkede tiltar i styrke. Å la seg krenke er en mote. Særlig folk uten evne til glimt i øyet eller de som er kjemisk fri for humoristisk sans, lar seg krenke av hva det skal være.

Les mer»

Toget har forlatt stasjonen

Det Trump og Bannon har satt i gang er et nasjonalt gjenreisingsprosjekt. Hvis Europa ikke får samlet seg vil det bli stående igjen på perrongen, og hvem skal hjelpe dem en tredje gang når det eneste de har til overs for Trump og Bannon er forakt?

Les mer»

NTBs kampanje for å klistre Breivik til Frp

På kort tid har NTB-journalister to ganger sagt og skrevet ting som tyder på at det er byråets prosjekt å klistre Frp til Anders Behring Breivik.

Les mer»

Vi bør ikke ha andre guder enn Gud

Dagbladet spør Sylvi Listhaug om det ikke finnes tilgivelse for IS-terrorister. Dette er glimt av en jødisk-kristen oppfatning av synd og tilgivelse som er islam fremmed. Men også Dagbladets forståelse av kristen tenkning er mangelfull. Synderen må selv be om tilgivelse. Men islams amoralske fatalister er brikker i Allahs spill.

Les mer»

Utrenskninger på Facebook over en lav sko: Alex Jones, Milo, Paul Joseph Watson, Laura Loomer

Facebook rensker ut med hard hånd og Guardian som rapporterer det gjør det uten å stille ett kritisk spørsmål. Guardian tigger penger av leserne. Hvor mange blir det igjen når en avis går for meningskontroll? Hvis et medie ikke vil forsvare ytringsfrihet for andre, hvordan kan det da tro at det skal kunne utøve sin?

Les mer»

Fremskrittspartiets nedtur

Siv Jensen ble partileder etter Hagen i 2006. Dette så ikke ut til å innebære noe skifte av politisk kurs, men litt etter litt er det blitt klart at liberalistiske idéer, tanker og prinsipper har krøpet tilbake inn i partiets ledelse, mens det nasjonalkonservative fundamentet er blitt tilsvarende svekket.

Les mer»

Virkelighetstap. Aftenposten og Bannon

Mediene har laget en stråmann av Steve Bannon som de kan herje med som de vil. Aftenpostens lederskribent sammenligner han med Ubaydullah Hussain. Eliten har søkt tilflukt i en hypermoral hvor man på ramme alvor sammenligner IS-barna med jødiske barn som kom til Norge før krigen.

Les mer»

Ulik straff for samme handling – et brudd med grunnleggende prinsipper?

Forslaget om dobbelt straff for visse typer kriminalitet begått i spesielt utsatte områder, som nå fremmes til vurdering av Sylvi Listhaug på vegne av Frps innvandringsutvalg, vekker umiddelbare motforestillinger. Men er det noe helt nytt og prinsippstridig å la straffutmåling bero på objektiverte omstendigheter utenom den straffbare handling selv? Nei.

Les mer»