Kategori: Kommentar

– Norge må utdanne afghanske kvinner

NRK-profilen Yama Wolasmal, opprinnelig fra Afghanistan, står bak kamera når søsteren Ayesha Wolasmal agiterer for at afghanske kvinner må få utdannelse i Norge. Habiliteten er det ingen som snakker om, heller ikke om at Ayesha har oppholdt seg lenge i opphavs­landet familien angivelig flyktet fra.

For å lese denne artikkelen nå, må du bli abonnent eller logge inn hvis du allerede er. Artikkelen blir forøvrig frigitt 12 timer etter publisering.

Les mer»

Sverige – fra asken til ilden

Jonas Gahr Støre var forut for sin tid da han kastet Vebjørn Selbekk under islams hjul. Nå er alle nordiske ledere like usle. Sunni-ledere observerer vår svakhet. De bor blant oss og ser hvordan vi svekker oss selv. Derfor kommer bannbullene med jevne mellomrom for å teste når vi kan skubbes over ende. Med Sverige trenger de ikke vente lenge.

Les mer»

Nasjonalmuseets kanon i kunstsamlernes klør

Nedbyggingen av det normativt kunstneriske gjelder i dag hele kunstfeltet, men blir selvsagt ganske fatal når denne antiestetiske virus har spredd seg til nasjonens viktigste kunstinstitusjon. Nasjonalgalleriet har stått for en kunstnerisk kanon som målestokk og målsetning. Sett ut fra mitt perspektiv gikk denne kanon gradvis i oppløsning etter at Museet for samtidskunst ble opprettet.

Les mer»

Ap på glid – muligens

Stortingsflertallet, anført av Høyre og Arbeiderpartiet, har omgjort norsk arvesølv til europeisk felleseie. En enestående ressurs som har vært under nasjonal kontroll helt siden konsesjonslovene ble innført for over 100 år siden, er ikke lenger underlagt folkets råderett gjennom folkevalgte organer, men overlatt internasjonale børser.

Les mer»

Norsk helsevesen vakler: En lenge varslet katastrofe

Det mangler i dag 5900 sykepleiere og 2600 helsefagarbeidere, og problemet er sterkt økende. Norske politikere strør om seg med bistandsmidler, men lar landets egne innbyggere lide.

Les mer»

NRKs løgn når innvandrere begår grov kriminalitet: «Norske brødre»

Vi presenteres løgn og forbannet dikt av en statskanal vi tvinges til å finansiere over skatteseddelen. Som for å føye skam til skade, lyver de ikke bare FOR oss, men også OM oss.

Les mer»

Støres honningkrukke belønner bløffmakere og ødelegger næringslivet

Støres honningkrukke av 1000 milliarder klima­subsidie-kroner tiltrekker seg det verste den inter­nasjonale finans­verdenen byr på av kyniske profitører. Dette er i ferd med å under­grave det nøysomme, ærlige og hardt­arbeidende nærings­livet vårt. De ærlige blir taperne. De korrupte svindlerne blir vinnerne igjen, som etter finans­krisen i 2008.

Les mer»

Forfølgelsen kommer nærmere

Åpne Dørers årsrapport viser at forfølgelsen av kristne er verst i Nigeria. Men kristenforfølgelse pågår ikke bare i muslimske eller kommunistiske områder. I Mexico anser kriminelle kristne som en trussel. Men også i det sekulære Vesten ser vi urovekkende utviklingstrekk, som ikke bare rammer kristne, men sannhetssøkere generelt.

Les mer»

Helena Edlund: Tanker før søndagen #54

Den store bryllupsfesten i landsbyen Kana er i ferd med å ende i katastrofe når et uventet stort antall gjester kommer – men Jesus gjør katastrofe til suksess i det øyeblikket vann blir til vin. Jesus utfører sitt første mirakel, og tar – noe motvillig – steget ut i offentligheten. Etter den dagen er han kjent og omtalt, og det er ingen vei tilbake.

Les mer»

Grossraum Europa: Norge som Europas kraftkilde i ferd med å fullføres

Med planene om å bygge en rørledning for hydrogen mellom Norge og Tyskland, som regjeringen annonserte i begynnelsen av 2023, har den norske regjeringen tatt nok et skritt mot å fullføre Norges rolle som støtte­region i «Grossraums­wirtschaft Europa», under tysk ledelse. 

Les mer»