Kategori: Kommentar

Fronten alle forholder seg til, men som ikke har noe navn

Vesten ligger i strid med seg selv og den ene siden vil ikke en gang erkjenne hva det handler om. De underkjenner motstanderens legitimitet, selv om de rent faktisk er velgerne. Venstresiden hevder at det den andre siden står for er ondskap. Hvordan skal demokratiene oppnå en fornuftig samtale?

Les mer»

Ap-ordføreren er opptatt av asylsøkernes sikkerhet, men hva med oss? Hva med Håvard? Hva med Marie?

Drapene i Trondheim er vår skyld. Norge tar ikke godt nok vare på de unge asylsøkerne, sier ordfører Rita Ottervik og Redd Barna. Men hva med Håvard Pedersen, som ble slaktet av en afghansk asylsøker i Vadsø i sommer? Hva med Marie Skuland, knivdrept i fjor av en afghansk-norsk jente?

Les mer»

.. någon gång måste detta sluta

Demningen brister: Ledende Moderaterna-politikere tar til orde for å innlede samtaler med Sverigedemokratene. Hvis sossarna kan samarbeide med kommunister, hvorfor kan ikke vi snakke med SD? Moderaterna oppdager at boikotten av SD tjener venstresiden, ikke de konservative. Har en million svensker har stemt på et fascistisk parti?

Les mer»

FBI blir spiddet på sitt eget renkespill mot Trump

Det brenner under føttene på personene som har organisert motstanden mot Trump innen hans egen administrasjon. Justisdepartementet og FBI har vært drivhus for motstanden. Det er bisarrt å lese meldinger som diskuterer neste trekk for å felle presidenten, fra to FBI-agenter.

Les mer»

Det politiske Sverige og nazigrumset

Svenskenes nazifortid er et fortrengt traume som de ugjerne vil bli minnet om. Da Sverigedemokratene laserte sin film «Ett folk, ett parti» om hvor sterkt infisert det sosialdemokratiske partiet var av naziholdninger og ideologisk grums, både før og etter krigen, ble det rabalder hos söta bror.

Les mer»

Bekjennelsesplikt til Pride – et utslag av hypermoralisme

Talspersoner for Citroën Norge og Nordic Choice-hotellene viser fingeren til enhver som kritiserer støtten deres til homoparaden Pride. Den harmdirrende reaksjonen illustrerer fenomenet den tyske filosofen Alexander Grau kaller hypermoralisme. Den moderne etikken vil være rent fornuftsbasert, men løsrevet fra enhver tradisjon utarter moralen til moralisme. Med den forsvinner toleransen.

Les mer»

Når vi alle blir rasister

Vår moralske overlegenhet er snudd på hodet og blitt et offer for en nymotens avkolonisering. Avvisningen av troen på en sannhet resulterer i den fullstendige relativisme, man aksepterer heller et undertrykkende kvinnesyn enn å hevde det utålelige at vi har rett.

Les mer»

En lærende og endringsvillig organisasjon?

Forsvaret skal kunne føre krig på statens vegne, de er ikke noen likestillingsanstalt, og heller ikke noen annen organisasjon for samfunnsomvandling etter ideologisk-politiske prinsipper. Styrk dem i primæroppgaven, tren dem til å kjempe når kamp er nødvendig; vi skal støtte opp politisk.

Les mer»

Einsidig innvandringsdebatt

Dei innvandringskritiske må stå skulerett for kvar «flyktning» sin lagnad, enten det gjeld risiko på reisa eller levekåra etter eventuell retur til heimlandet. Eg har knapt sett eksempel på at innvandringsliberale må stå til ansvar for konsekvensane av sine politiske prioriteringar, m.a. dei mange tildelingane av asyl «på humanitært grunnlag».

Les mer»

Islam: Opium for venstresiden

Det var en gang da sosialister hatet prestemakt og hellige tekster. Religion var et instrument for eliten. Men så kom et nytt dop til Europa, og nå er venstresiden hekta på prestemakt og hellige tekster. Innvandrerne er i ferd med å utføre en revolusjon for overtro, kvinnehat, urettferdighet, ulikhet, rasisme – alt det venstresiden har vært mot. Den er blitt avhengig av de nye stemmene for å vinne og ser ikke at en ny herskerklasse reiser seg.

Les mer»