Kategori: Kommentar

Kulturråddirektøren forkaster kvalitetsbegrepet

Kulturdirektør Kristin Danielsen slipper katta ut av sekken: «vi må bryte med et kvalitetsbegrep som har flere hundre års forsprang». Kulturrådet skal nå tydeligvis ikke ta ansvar for landets historiske tradisjoner på kunstens og kulturens område, men søke kvalitet i «mangfold». Det er en hyllest til rasering av enhver standard som er vokst ut av norsk historie.

Les mer»

Mina Adampour lærer flyktninger og asylsøkere å tro at nordmenn er rasister

Ved rasismestempling av barnebokforfatter Hilde Henriksen har samfunnsdebattant og lege Mina Adampour, med god hjelp av andre ivrige antirasister, lært innvandrere å tro at nordmenn er rasister. Grunnlaget er en riv, ruskende gal tolkning av tanker hos en flyktninggutt som er lei seg i barneboka «Sitronlimonaden». Adampour burde visst bedre.

Les mer»

Hege Storhaug er ikke ekstrem i islamkritikken. Men kritikerne hennes er kunnskapsløse og feige

Universitetet i Oslo gir menneskerettighetsprisen til den liberale muslimen Seyran Ateş. Prisen er sikkert fortjent, men hvorfor får ikke Hege Storhaug en pris? De sier jo praktisk talt det samme.

Les mer»

Søreide: – Det er ikke sånn at noen ser på Kina som en militær trussel

Trump har gjort Kina til et tema på NATO-toppmøtet. Men Norges utenriksminister har ikke fått med seg hvorfor. Hun tror det handler om handel. I hvert fall ikke om en militær trussel. Hvilken planet befinner regjeringen seg på?

Les mer»

Trump er i ferd med å bli et frihetssymbol for undertrykte mennesker

På dette toppmøtet er det blitt tydelig hvem som er sjefen. Mediene forsøker febrilsk å konstruere konflikter og konfrontasjoner. Hvis ikke Macron, så Adam Schiff. Men Schiff plasker i en liten andedam han selv kommer til å drukne i.

Les mer»

Buktaler for Merkel: Erna er demonstrativt anti-Trump

Erna Solbergs Trump-kritikk er lik USA-kritikk. Det virker ikke som om det har gått opp for Erna at Trump vinner, økonomisk og politisk. Erna etterplaprer Demokratene og en blasert moralsk overlegenhet som preger EU.

Les mer»

Epstein ødela prins Andrew, nå har Mette-Marit havnet i dragsuget

Historien om Epstein handler ikke om en person som hadde en mørk side de personene han omgikkes ikke visste om. Det var en grunn til at flyet hans het Lolita Express og øya, Love Island.

Les mer»

Godheten som dreper

Historien om hvordan Usman Khan ble nok en London Bridge-terrorist er historien om et samfunn som vil bedras. Som nekter å se realitetene i øynene og fortsetter å tro at lammet vil gresse ved siden av løven bare man behandler løven pent nok.

Les mer»

Kampen om barnevernets framtid hardner til

Norske myndigheter har vedtatt å se bort fra det biologiske prinsipp i spørsmål om hva som er best for barnet. Den europeiske domstolen har avsagt dom for at dette ikke er holdbart, men staten vil ikke innrømme at den tar feil. Norge er langt ute.

Les mer»

Synden oppheves, Jesus gjøres overflødig og det hellige blir krenkende

Adventstiden peker mot Jesu fødsel og frelse fra konsekvensene av menneskets opprør mot Gud. Uten syndefallet behøves ingen Jesus. Kirkesamfunn erobres imidlertid av ideologi som avviser syndefallet. Selv kirkekunsten berøres. En ny altertavle i Malmø viser et homo- og transeparadis. At Gud skapte mann og kvinne for hverandre, blir krenkende.

Les mer»