Kategori: Kommentar

MDGs elleville pengebruk: Finnes det spor av fornuft?

Fire år med MDG i Oslo-byrådet har resultert i en vanvittig pengebruk på meningsløs symbol­politikk, mens penge­mangel gjør at viktige oppgaver står uløst. Hvor er egentlig Raymond Johansen og Arbeider­partiet? Byråds­lederen har øverste ansvar, men også SV har medansvar for den uansvarlige bruken av samfunnets penger.

Les mer»

Intenst innvandrings­vennlige NTB jobber hardt for å fremme migrasjon

Slagsiden i NTBs dekning av masseinnvandringen av unge, våpenføre menn fra tredje verden er bemerkelsesverdig. Hvordan kan et nyhetsbyrå kan holde på slik i år etter år uten at det reageres fra eier- og kundesiden? Svaret er naturligvis at de øvrige mediene driver med det samme selv.

Les mer»

Politisk projeksjonstegning

De som med munnen mest aktivt bekjenner seg til mangfold i alskens sammenhenger, og som mottar store statlige summer for å ivareta nettopp meningsmangfold, er samtidig de som er mest oppsatte på at nyheter skal «kvalitetssikres» – les: ensrettes – av hovedstrømsmedienes likttenkende journalister før de slippes ut på de uvaskede masser.

Les mer»

Amerikansk eksepsjonalisme vs europeisk

Den vellykkede 4. juli-talen er et tegn på at Trump er ved å etablere seg som president for flere enn sine tilhengere. Han appellerer til en patriotisme som er kittet som holder nasjonen sammen. Uten dette faller USA fra hverandre. Europa er ved å bli et skrekkeksempel.

Les mer»

Svenske medier tomme for bortforklaringer. Hva med de norske?

Den svenske katastrofen når stadig nye høyder. Nå har også mediene innsett situasjonens alvor. I Sveriges nest største avis tales det åpent om tilstanden, og man bruker ordet «krig». Men hva gjør norske medier? Da Sylvi Listhaug reiste til svenske problemområder, ble hun utskjelt og latterliggjort. Får hun en unnskyldning?

Les mer»

Bilfritt byliv: Sykkelfeber med skjulte skadevirkninger

Det rødgrønne byrådet baserer seg på systematisk tåkelegging av dårlige resultater og negative konsekvenser av egen lekepolitikk. I stedet presenterer man ønskedrømmer som fakta, og bruker bestillings­forskning i utvalg for å underbygge lureriet.  

Les mer»

SV-ordførerens totalitære tendenser: Ytringsfrihet kan føre til «konflikter og ubehageligheter»

Oslo har en ordfører som ønsker å kneble kontroversielle ytringer. På forbilledlig tydelig vis demonstrerer Marianne Borgen sitt syn på demokrati og ytringsfrihet: Hun foretrekker idyll og harmoni.

Les mer»

EU-parlamentets nye president er… David hvem?

Dersom EU-parlamentet hadde satt seg fore å utnevnte den mest anonyme apparatsjiken som tenkes kan, til ny parlaments­president, kunne de vanskelig ha gjort et bedre valg enn David Sassoli. Da han tok ordet etter utnevnelsen, var det som å bli servert oppvarmede matrester som hadde ligget fem år i fryseren.

Les mer»

Vestlandet – den sentrale landsdelen 

Norge er et pussig og rart sammenskrudd land: Verdiene skapes i distriktene – og settes over styr i Oslo. Kyststrekningen fra Egersund til Kristiansund og dalstrøkene innenfor står alene for to tredjedeler av norsk eksport. Da er olje og gass fra havet holdt utenfor.

Les mer»

EUs gamle elite limer seg fast til taburettene

Utfallet av forhandlingene om de viktigste ledervervene i EU viser at den gamle politiske eliten i unionen ikke lar seg affisere av den økende folkelige motstanden mot sentraliseringen av makten. EU-eliten limer seg fast til taburettene, og skaper med det enda større motvilje mot sitt politiske prosjekt.

Les mer»