Kategori: Kommentar

Massepsykologi: Vi er et samfunn av krisejunkier

Den norske oljeformuen tilhører norske borgere, og skulle derfor senke de offentlige skattene og avgiftene, mens den økte det offentlige velferdstilbudet. Hverdagen din skulle blitt lettere, og nattesøvnen dypere. I stedet skjer det motsatte. Hvorfor det tror du?

Bli abonnent eller logg inn – hvis du allerede er abonnent – for å lese denne artikkelen. Pluss-artikler blir frigitt 24 timer etter publisering. Arkiverte artikler er forbeholdt abonnenter.

Les mer»

Ny dansk vaksine­dokumentar: «De forbudte bivirkninger» får ingen medieomtale

Gjennom personlige beretninger fra vaksine­skadede pasienter og fagfolk, gir dokumentar­filmen «De forbudte bivirkninger» innblikk i en «avvisnings­kultur» man ikke skulle tro eksisterte innen skandinavisk helsevesen. Filmen tegner et bilde av et makt­apparat som er villig til å gå langt for å skjule konsekvensene av korona­vaksinene. Kritikere får beskjed om «konsekvenser», vaksine­skader forklares som psykiske problemer og varsleren Vaccinations­forum fratas statsstøtte.

Bli abonnent eller logg inn – hvis du allerede er abonnent – for å lese denne artikkelen. Pluss-artikler blir frigitt 24 timer etter publisering. Arkiverte artikler er forbeholdt abonnenter.

Les mer»

Protesterer mot avkristningen av kristningsjubileet

– Stortingspresident Masud Gharahkhani er tydelig på at han er muslim, og muslimer bekjenner shahada. Det vil si at de mener det finnes ingen gud uten Allah. Han som skal lede komiteen for kristningsjubileet bekjenner altså at vår kristne Gud ikke finnes, og dermed at vår flotte, kristne frihetskultur bygger på en løgn. Snakk om å forakte eget folk, kultur og historie, sier Arnhild Gjendem.

Les mer»

Kristendom eller klassekamp?

Troen på at samfunns­problemene løses med integrering og arbeids­­plasser, vitner om et ateistisk og materialistisk menneske­syn og lyder som et ekko av Karl Marx. Problemene løses ikke med økonomiske virkemidler. En konsekvens av avkristningen er at gjensidig utelukkende virkelighets­forståelser destabiliserer samfunnet. Veien videre må bygge på den erkjennelsen.

Les mer»

Påstår at høyreekstremisme er blitt standard i USA

Høyreekstremisme er blitt daglig­dags i USA og landets viktigste ideologiske eksport­produkt, heter det i fersk artikkel («American Hatred Goes Global») i Foreign Affairs. Fra å være en nasjon som i årevis har bekjempet terror og kritisert land som Iran, Pakistan og Saudi-Arabia for å spre ekstremisme og vold, anklager andre land USA i dag for å gjøre det samme, og Biden-regimet er helt enig: Trusselen kommer i dag innenfra.

Les mer»

USA: Demokratiet som forsvant

Justisdepartementets kontroll over domstolene, FBI og CIA betyr at tidligere president Trump vil ha vanskelig for å stille som president­kandidat i det kommende valget i 2024. Det er reist en rekke skue­prosesser mot ham, som dom­stolene nøye har plan­lagt på tids­punkter når skaden på Trumps kampanje er størst. Serie­kriminelle blir ikke lenger dømt, men løslates, fordi retts­vesenet har vedtatt at kriminalitet ikke er en faktisk forbrytelse, men en sosial konstruksjon.

Les mer»

På fest med det humanitærpolitiske kompleks

Det hadde seg slik at jeg måtte et nødvendig ærend til Kristiania. Denne forunderlige by som ingen forlater før han har fått merker av den. Der ble jeg uendelig tørst.

Så jeg endte opp på en fest på Grünerløkka sent lørdag kveld. Jeg måtte gå det siste stykket. Selv taxi-sjåføren fra Bangalore slet med navigeringen.

Les mer»

Norge – et land med politikk til salgs

Erna Solberg var statsminister da Røldal/Suldal-ranet skjedde. Hennes ekte­mann, den nå så kjente aksje­spekulanten Sindre Finnes, handlet mye i Hydro-aksjer. Kjente Finnes til at Hydro skulle få kraft­­verkene i gave? Da regjeringens presang ble kjent, bidro det til å øke aksje­­kursen. Dreier det seg her om straff­bar innside­­handel? Dette må bli et kjerne­­punkt når Økokrim om kort tid ikke kommer utenom å innlede etter­­forskning av Solberg-familiens finansielle operasjoner.

Les mer»

Er den vestlige selvmords­trangen i ferd med å avta?

Den nye moralske ordenen i Vesten som bygger på globalisme, klima­hysteri og kulturell selv­utslettelse, er i ferd med å kollapse, mener Gerard Baker, tidligere sjef­redaktør i Wall Street Journal. Det finnes riktignok tegn til mindre vestlig selvmords­trang, men Baker fremstår litt naivt optimistisk på tradisjonelle verdiers vegne.

Les mer»

SSB publiserer forskning som viser at CO2 ikke styrer Jordens klima­endringer

En statistisk analyse av temperatur­­historikk og klima­­modeller som SSB har offentlig­­gjort, under­graver påstanden om at menneskelige CO2-utslipp styrer klima­­endringene, og levner klima­modellenes faglige grunn­lag liten ære. Analysen er sensasjonell – og den slår beina under alt av klima­mål og kostbar klima­politikk. Skal klima­­industrien fortie det eller prøve seg på brann­slukking?

Les mer»