Kategori: Kommentar

Sverige utfordrer Kina på ytringsfrihet

Sverige er den politiske korrekthetens hjemland. Men nå har regjeringen lagt seg ut med Kina. Svenske PEN har gitt Tucholsky-prisen til en svensk-kinesisk forlegger som sitter i kinesisk fengsel. Det tar Kina som innblanding. Sverige lyttet ikke til advarslene og lot kulturministeren dele ut prisen. -Nå må dere ta følgene, sier Beijing.

Les mer»

Sverige. Undergangsvisjoner.

Scenene fra Hallonbergen får det ennå til å gå kaldt nedover ryggen. Ultravold. A Clockwork Orange. Det er også historien om en mann som viste sivilt mot ved å snakke med politiet. Han ble likvidert på terskelen til sykehuset. Fortellingen om Hallonbergen er et dystert omen.

Les mer»

Finnes det en lov uten dom?

Menneskene har en iboende forventning om straff hvis det har brutt loven. Vi bryter som samfunn loven hver eneste dag og har sogar opphevet det til norm. Er det ikke en del av oss som kjenner at straffen kommer, at den er nærmest uavvendelig? Likevel fortsetter vi som før og vår elite har det travelt med å bryte enda flere grenser som om de ønsker å nedkalle straffen over våre hoder.

Les mer»

Gud eller tilfeldigheter, det er spørsmålet

Kjell Ingolf Ropstad ble anklaget for å ha laget fiendebilder og stråmenn av miljøbevegelsen. Det er nok å sjekke hva en filosof som Peter Singer står for, for å bevise at han har full dekning for sin kritikk. I realiteten vil mediene/politikerne ha seg frabedt kritikk. Miljøbevegelsen skal og må skinne.

Les mer»

Ny og gammel historie

Enhver som ser seg nytte av at europeiske nasjoner svekkes som demografiske, politiske og sosiale enheter, den eller de vil ha nytte av at vår historiske selvforståelse svekkes for til sist å forsvinne helt.

Les mer»

Tror Demokratene selv på det showet de lager?

Demokratene kjører et show mot Trump. Men det glipper så snart Republikanerne slipper til. Derfor er Schiff på tå hev og klubber ned Republikanere som han frykter skal velte spillet.

Les mer»

Document utgir «Sammenstøt mellom sivilisasjoner?» av Samuel P. Huntington

De viktigste historiske drivkreftene i øyeblikket er hverken stater eller ideologier, men sivilisasjoner, skrev Samuel P. Huntington i «The Clash of Civilizations?». Snart utgir Document dette fremsynte essayet på norsk. Huntington hadde rett, og den som vil forstå hvordan dagens verden henger sammen, kommer ikke utenom hans oppklarende politiske analyse.

Les mer»

Ropstad har snublet over noe, forstår han hva det er?

KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad advarte i en tale til landsstyret fredag mot deler av miljøbevegelsens menneskesyn. Det gjør man ikke ustraffet.

Les mer»

Den som graver en grav for andre

Demokratene vil så gjerne henge Trump offentlig, men riksrettsprosessen suger. De har ikke fått med seg en eneste Republikaner. Det hjelper heller ikke at de endrer reglene til egen fordel. Folk som Jim Jordan lager likevel hakkemat av dem.

Les mer»

Islamist ber om politibeskyttelse etter trusler – fra andre islamister

Trond Ali Lindstad er som mellomnavnet antyder sjia-muslim og islamist. I høst har han blitt truet av salafister, de er sunnier og islamister, og nå har han bedt politiet om hjelp. Men er det ikke Norge som trenger hjelp, før det er for sent?

Les mer»