Kategori: Kommentar

En myk, rødgrå substans av uerfarne mennesker og mange følelser

Den nye regjeringen er et speilbilde av offentlig sektor. Klimaomsorg og miljøterapi presenteres som bærekraft av den nye Solberg-regjeringen. Kvinner, myke menn, mistillit og feighet kamuflert som moral er oppskriften på et regjeringsprosjekt som vil ende i kaos.

Les mer»

Skål for vestlig kultur!

Øl, vin eller brennevin fjerner masken vår, og viser hva som ligger under. Dette kan være en trussel for individet, men det er svært nyttig for å bygge tillit i et samfunn. Alkohol er et undervurdert vestlig kulturpremiss, skriver Kent i sin helgekronikk.

Les mer»

Hvorfor gikk FrP ut av regjeringen?

Erna Solberg ble med V og KrF på IS-ferden. Siv Jensen forsøkte å hoppe av, men først velgernes raseri tvang henne til å bryte ut. Tiden vil vise om hun er i stand til å lede FrP; overbevisende har hun ikke vært.

Les mer»

Rødspettet regjering får det vanskelig

Etter at Knut Arild Hareide i dag ble samferdselsminister, har Norge for første gang på seks og et halvt år fått en statsråd med lengsel etter mer sosialisme i norsk politikk. Mange KrF’ere ordlegger seg og tenker som om de er rekruttert fra en studiesirkel i SV.

Les mer»

Trump med episk tale om …oppvaskmaskiner!

Når hørte du sist en statsleder holde tale om oppvaskmaskiner, lyspærer, toaletter og dusjer som ikke fungerer? Trump gjorde det, og følg hans oppfordring. Ta forbrukermakta tilbake og forlang kvalitet fremfor selvskading.

Les mer»

Kampen mot «de mørke krefter» har selv mørke sider

Såkalt liberale eliter er uenige om mye, men forenes i kampen mot populistene, ansett som mørke krefter. Det ubehageligste med «de mørke kreftene» er at de gjennomskuer disse elitenes selektive taushet og tilfredsheten ved innbilt skyld. De innbilt liberal-progressive truer ytringsfriheten, toleransen og – paradoksalt nok – liberaliteten i samfunnet.

Les mer»

FrP-exit: Kanskje jubelen bør dempes noe?

Mange gledet seg stort da Siv Jensen erklærte at FrP forlater regjeringen. Spesielt sto jubelen i taket hos store deler av høyresiden i norsk politikk. Men dette har kanskje noen mindre positive sider også? For nå er sperringene helt borte for Venstre og KrFs hjertesaker. Det er bare å stålsette seg mot hva som kommer. 

Les mer»

Norske tilstander – hjelpeløse tiltak mot volden

Der svenskene snakker om portforbud og militær innsats for å stoppe bølgen av ran, bilbranner og eksplosjoner, snakker vi i Norge om flere lærere, større forståelse og Barneombud. Tåka har senket seg over Norge.

Les mer»

Mystisk fibrose – en røverhistorie uten sidestykke

Historien bak sykdommen til IS-kvinnens sønn er en røverhistorie som mangler sidestykke. Regjeringens troverdighet står og faller på om sannheten om guttens helsetilstand legges fram.

Les mer»

Sveriges «grønne khmer»-regjering med 132-punkts handlingsplan for innføring av «år null»

Klimasaken har vokst til et politisk monster som ingen lenger har kontroll over, og hvor politikerne i praksis har blitt «trollmannens læregutt» som blir styrt av monsteret i stedet for omvendt. De totalitære tendensene er skremmende.

Les mer»