Kategori: Kommentar

Faktisk.no ber Document om en kommentar. Et glimt fra verden utenfor saueflokken

Faktisk.no har henvendt seg til Document etter saken om virologen Li-Meng Yan, som hevder koronaviruset kom fra et kinesisk laboratorium. Hvordan svare noen man ikke tar seriøst? Et forsøk følger.

Les mer»

– Anti-kolonialister oppfordres til å søke

Hvis du, etter å ha lest denne teksten, lurer på hva Høgskolen i Østfold egentlig skal med en stipendiat eller foreleser i scenekunst som også har «anti-kolonialistiske holdninger», er du sannsynligvis ikke kvalifisert til å forske videre på scenekunst på Høgskolen i Østfold.

Les mer»

Bør vi slutte å betale skatt?

Skal folk fortsette å «betale sin skatt med glede», må pengene omsettes i noe som gir skattebetalerne noe verdifullt tilbake. I dagens system får skattebetalerne bare høyere klimaskatter og bomavgifter, et vaklevorent helsevesen, et sultefôret forsvar og pensjonskutt, mens alle andre får alt de trenger.

Les mer»

Video av George Floyds arrest gjør historien mer kompleks

Igjen ser vi at amerikanske medier underslår informasjon for å kunne forme storyen slik det passer deres agenda. De gjorde det med Nicholas Sandmann som hadde MAGA-cap og de gjorde det med George Floyds død. Pressen er blitt aktivister.

Les mer»

Biden på vei inn i solnedgangen, og Demokratene aner ikke hva de skal gjøre

Joe Bidens evner går fort nedover, ifølge kilder kommentatoren Don Bongino har snakket med. Det kan være en av grunnene til at valg av visepresidentkandidat er utsatt. Det vil i virkeligheten være visepresidentkandidaten som er den reelle presidentkandidaten. En helt surrealistisk situasjon.

Les mer»

Vi som elsker Norge og Europa

Norge er ikke bare sjenerøst. Polen og Ungarn opplever en helt annen side: et kaldt og arrogant Norge. Disse landene deler nemlig ikke myndighetenes idealer om identitetspolitikk, avkristning og flerkultur. Men det norske folk ville sagt ja til Ungarn og Polen hvis de hadde fått vite sannheten.

Les mer»

Ytringsfriheten dør i USA

Trikotøsene, som strikket mellom hver hodekapping i Paris i 1794, lever også nå i beste velgående på Twitter. Strikkerskene var først respekterte, men etter hvert som revolusjonen ble blodigere, ble også de forhatte. Den som heier på bødlene, risikerer før eller siden å bli deres offer.

Les mer»

Ap frykter sine partnere   

Raymond Johansen klager på MDG. Men problemet er bare at det han kritiserer, er hans egen politikk. Det er byrådet i Oslo som i politisk forstand har kriminalisert bilbruken og innført så mange restriksjoner at fremkommeligheten for lengst er rammet. Og i kommunens kantiner er det minst én arbeidsdag uten kjøtt på menyen.

Les mer»

– Sett norske interesser først, sier Carl I. Hagen

Etter at Carl I. Hagen torsdag meldte seg på som aktiv deltaker i norsk politikk igjen, har det kokt med oppslag i norske medier. Alle spekulerer i hans forhold til Siv Jensen, men i et lengre intervju med Document lørdag formiddag poengterer han sin politikk, fremfor å drive polemikk.

Les mer»

En lyrisk vandring gjennom årstidene

Uten hyppige avstikkere fra dagens omtåkete, destruktive politikk ville vår psykiske helse ta skade. Jeg forslår en avstikker her også, en vandring i landets litterære skattkammer.

Les mer»