Kategori: Kommentar

Hva skal vi gjøre den dagen det ikke er nok produktive nordmenn igjen, Jonas og Zaineb?

Mitt spørsmål til Zaineb, Jonas og Sumaya er dette: Hva vil dere gjøre den dagen det ikke er nok produktive nordmenn igjen? Den dagen vi passerer vippepunktet hvor de som nyter mer enn de yter veier tyngre i offentlige budsjetter enn de som yter mer enn de nyter?

Les mer»

Et desperat behov for normalitet

Europa er blitt som et skipsforlis i slowmotion hvor passasjerene trøster og oppmuntrer hverandre: «Vi flyter fortsatt, og da kommer det vel til å gå bra, ikke sant?» – samtidig som noen få «pessimister» forsøker å jage folk ut av lugarene og opp på dekk.

Les mer»

Liberalere har ikke oppskriften på demokratiet

Hvis man skulle oppsummere 2018 ideologisk sett, kunne man kanskje si at det var det året liberalerne ble radikalisert. Desillusjonert etter valget av Trump mistet de troen på at det liberale demokratiet har det normative grunnlaget som skal til for å inspirere borgernes lojalitet og hengivenhet.

Les mer»

Da kjærligheten møtte islam

Ove fra Halden ble sammen med Miriam fra Sudan. Den kristne Ove trodde at kjærligheten kunne overvinne vanskelighetene som uunngåelig ville melde seg med den muslimske Miriam. Han tok feil. Da Miriam ble gravid, tok hun abort for å redde familiens «ære». Samtidig brukte hun ordet «vantro» for første gang…

Les mer»

Den fordømte nasjonalismen

Politiske makthavere i Vest-Europa overgår hverandre i fordømmelse av nasjonalisme. Den skal være forkastelig per definisjon, identisk med aggressiv sjåvinisme. Ifølge president Macron er den det motsatte av patriotisme – et fantastisk eksempel på orwellsk nytale.

Les mer»

Når sensur blir et ideal

Sven Egil Omdal synes det er flott at Nettavisen stenger kommentarfeltet. Det disse «pavene» ønsker seg, minner om det opplyste eneveldet: Han er så eplekjekk fordi han vet han er del av et hierarki med tech-gigatene i toppen. Idealistene har ingen problem med maktkonsentrasjon, bare den tilhører dem selv.

Les mer»

Fjorårets viktigste tall: 1,62

Hva ligger bak fertilitetsnedgangen? Hvis den representerer et problem: Hva gjøres for å råde bot på den lave tilveksten av nye nordmenn og hva kunne gjøres?

Les mer»

Historieløshet har en høy pris

Det går en linje fra autoritetstro til historieløshet. Det ene befordrer det andre. Vesten rommet kommunistsympatisører, leninister og maoister. Fra 1989 fikk de selskap av historieløsheten til den herskende klasse, som bedøvet inngikk en allianse med islam.

Les mer»

Hypermoralisme fra Sumaya Jirde Ali og den utvidede venstresiden

Et hylekor sjokkeres fordi Per Willy Amundsen vil regulere barnetrygden for å bevare den etnisk norske befolkningen. Den grove diskrimineringen av nordmenn lever Sumaya Jirde Ali og andre fint med. Dobbeltmoralen er skrikende. Den opprinnelige norske befolkningen har vær så god å finansiere sin egen utskiftning.

Les mer»

Norske medier vil hverken se ondskapen eller fortelle om den

Journalistene toget ut av rettssalen i samlet flokk før videoen av drapet på Håvard Pedersen ble spilt av. Norske medier har knapt nevnt hvordan Maren Ueland ble drept. Fremdeles heter det at hun ble funnet med «knivskader på halsen».

Les mer»