Kategori: Kommentar

Nok med hemmelighold og fortielser – hvor er Ytringsfrihets­kommisjonen?

Alle har hemmeligheter og noen av dem er helt nødvendige. Men noen hemmeligheter virker mot folket, og mot sin hensikt. Det samme gjør mangelen på svar rundt pandemien og myndighetenes håndtering av den. Vi fortjener mer åpenhet, så hvor er kommisjonen for ytringsfrihet hen?

Les mer»

NRK som mikrofon­stativ for Arbeider­partiets krav om «oppgjør» med hat og rasisme

Fra redaksjonsmøtet i NRK Dagsrevyen torsdag morgen: – Nå har AUF gitt beskjed om at oppgjøret må tas. – Greit, da bruker vi hele sendingen på det. Samtlige vi snakker med, må spørres om oppgjøret! – Ok, dagens tema er spikret.

Les mer»

Navigare necesse est

Siden det var AUF og Ap som ble angrepet, har de definisjonsmakten. De har valgt å bruke den politisk. Det gjør at folk har problemer med å ta til motmæle. De ønsker ikke å tråkke på andre menneskers lidelser. Men selv om angrepet var politisk, er det høyst problematisk å kreve at hele samfunnet skal ta et oppgjør med «tankegodset».

Les mer»

Hukommelsesforskyvning

To ledere i Dagens Næringsliv med nesten ti års mellomrom illustrerer hva som har skjedd med erkjennelsen til norske hovedstrømsmedier etter 22. juli. Det er en nedslående historie: I stedet for å vise analytisk evne har også DN kastet seg på woke-vogna og går ned på kne. – Vi skulle ikke sagt det, beklager redaktør Amund Djuve.

Les mer»

Taliban har kommet til Amerika

USAs tilbaketrekning fra Afghanistan er et nederlag. Den islamske verden vil triumfere. Men det største nederlaget skjer på hjemmebane, der en bevegelse som er en blanding av Maos kulturrevolusjon (kritisk raseteori) og Taliban (rasering av historien) ledes fra toppen.

Les mer»

Obama er den første antiamerikanske president og nå har han sin 3. periode

Bidens radikale politikk blir uforklarlig gitt hans mentale tilstand og Kamalas svake innsats. Men den gir mening hvis man kalkulerer inn den 44. presidenten. Barack Obama sitter ikke langt unna i et avlyttingssikkert rom og Bidens folk er gjengangere fra hans administrasjon.

Les mer»

En Byantikvar uten estetisk sans og kvalitetsbevissthet

Byantikvaren i Oslo, Janne Wilberg, kaller Arkitektopprøret for historieløst. Hun tror «klassisk» betyr historisk kopiering og ikke en tidløs kvalitetsnorm. Dagens arkitekter overgår hverandre i sjablongmessige, firkantede bygg, selv signalbygg er pregløse, blottet for estetikk som behager det menneskelige øye.

Les mer»

Troen er ikke en hobby, men et kultur­skapende liv med Gud

Staten behandler troen som en fritids­aktivitet uten betydning for felles­kulturen. Men kristentroen er et liv med Gud som former virkelighets­forståelsen. Den skaper kultur som ikke kan applaudere sin egen marginalisering. Men tone­angivende aktører som politikere, media og akademikere vegrer seg for å drøfte troens betydning for både kultur og virkelighets­forståelse.

Les mer»

Følelser til utvortes bruk

Hva forventes det i dag av en person som angripes offentlig, for eksempel fordi han har sagt noe som oppfattes som sleivete, noe som altså ikke ligger nært midten av «meningskorridoren» samtidens nordmenn forventes å holde seg innenfor hvis de ikke skal fremstå som ufølsomme eller bent frem fornærmende overfor dem i toppen av krenkelseshierarkiet?

Les mer»

Biden-familiens korrupsjon er USAs

USA synker stadig ned i myra som er elitens korrupsjon og maktmisbruk. Før var det utenlandske kriger som var en hengemyr. Nå er det eget land og dette er den egentlige krigen, som vil avgjøre ikke bare USAs, men Vestens fremtid.

Les mer»