Kategori: Kommentar

Akuttkapasiteten ved flere sykehus sprengt. Ingen fatter hvorfor

Akuttavdelingene ved sykehusene fylles opp og ingen skjønner hva det kan komme av. Folk dør i veitrafikken, erfarne motorsyklister kjører av veien, bilførere havner i motgående felt, alt av «uforklarlige» grunner. 

For å lese denne artikkelen nå, må du bli medlem eller logge inn hvis du allerede er medlem. Artikkelen blir forøvrig frigitt 12 timer etter publisering.

Les mer»

Hva er en kvinne?

Vi lever i en tid hvor norske barn og ungdommer indoktrineres til å tro at de selv kan og må definere sitt eget kjønn. Den nye loven mot konverteringsterapi gjelder også barns rett til å endre kjønn med hormonbehandling og operasjoner. Det kalles barns rett til privatliv, de er beskyttet, også mot sine egne foreldre.

Les mer»

Helena Edlund: Tanker før søndagen #25

Det mest kompliserte kan godt vise seg å være noe veldig enkelt, hvis vi bare våger å utfordre vår gamle måte å tenke på. En ting kan vi være sikre på: Gud vil ha fellesskap med oss ​​– og det er derfor han aldri vil skape unødvendige hindringer mellom oss og Gud.

Les mer»

For stort til å kunne vaskes vekk

Massakren på homofile i Oslo natt til lørdag er en for stor hendelse til at den kan omgjøres til noe annet enn det den er: hat mot homofile. Et hat som er morderisk. Det er mange som ikke liker den overdrevne oppmerksomheten homofile blir til del. Men det er et stort sprang derfra til å gå ut og myrde for fote, slik 42-åringen gjorde.

Les mer»

«Norge er en flere tusen år gammel teoretisk konstruksjon»

«Hvitinger vil gjerne tro at norsk kultur ble skapt av Gud og spredt til Norge gjennom pipa på en stue i Lom der Espen Askeladd og Peer Gynt satt og rørte i en gryte. Sorry, norsk kultur oppstod i møte med fremmede kulturer, og desto flere impulser den utsettes for, jo mer mangfoldig blir den.» (Læreboken «Streif»)

Les mer»

«Hat» er i vinden: Rekordsøkning til hatkrimstudium ved Politihøg­skolen

Det har aldri vært flere søkere til Politihøgskolens hatkrimstudium, der man lærer om straffbare ytringer. Samtidig opplever publikum at «vanlig» hverdagskriminalitet nedprioriteres og henlegges.

Les mer»

Midsommar­afton: Det svenskeste svenske – og derfor under angrep

Skal svensker få feire midtsommer med slekt og venner, eller er det en manifestasjon av rasisme og ugjestmildhet? En svensk høytid er som vanlig en mulighet til å angripe svensker og deres tradisjoner. Vi må invitere til det som er vårt – men samtidig må vi forstå at vi ikke kan forvente det samme tilbake.

Les mer»

Pride-ideologien – antivitenskap satt i system

Erfaring viser at samfunn som vender ryggen til fornuft og vitenskap, får problemer. Med en prisverdig intensjon om å sikre LHBTI-personers menneskerettigheter står det norske samfunnet nå i fare for å bygge på antivitenskap. Det vil gjøre skade på demokratiets grunnvoll.  

Les mer»

Tvangskameratene forarges

Regjeringen bestemte at det skal holdes folkeavstemninger i Songdalen og Søgne om kommunesammenslåingen. Dermed kom sinnene i kok – ikke bare i sørlandshovedstaden, men også blant tvangskamerater for øvrig. Ledelsen i Kommunenes Sentralforbund stilte seg bak sitt medlem Kristiansand kommune. Ap-sjefer i de største bykommunene gjorde det samme.

Les mer»

Sp-Vedum som romfarer

Statsrådsoppdraget har gjort noe både med Vedums standpunkter og hans dømmekraft og virkelighetsforståelse. Det virker som om den ellers så jordnære hedmarkingen med god og tradisjonell Sp-teft for hva som rører seg blant folk, nå har isolert seg i en slags Oslo-boble hvor virkeligheten stenges ute.

Les mer»