Kategori: Notert

Dagsorden kommer kl 21:00

Dagsorden kommer kl 21:00

Les mer»

Uke 31 Documentert

Vi beklager to ting ved denne spalten: For det første at den hver gang blir altfor lang. For det andre at vi på langt nær får med oss alt vi ønsker å få med.

Les mer»

Israel slipper drivstoff inn på Gazastripen

Lastebiler med drivstoff slipper igjen inn på Gazastripen mens en våpenhvile mellom Israel og Islamsk hellig krig overholdes, melder nyhetsbyrået AFP.

Les mer»

Frp vil fortsatt kreve et ekstraordinært strømmøte i Stortinget

Frp vil fortsatt kreve et ekstraordinært møte i Stortinget. Mandag skal presidentskapet avgjøre om Stortinget skal hasteinnkalles for å behandle strømtiltak.

Les mer»

Ekspert: Norge vil kunne kjøpe strøm i vinter – men det blir dyrt

Selv om det er energikrise i Europa, vil Norge få tilgang på strøm i vinter ved behov. Men det kan komme til å koste skjorta.

Les mer»

Regjeringen lover økt strøm­støtte tidligere og vurderer begrensninger i eksporten

Regjeringen varsler nå økt strøm­støtte til hus­stander fra 1. september og vil sette inn tiltak for å hindre at magasin­fyllingen blir for lav.

Les mer»

Advokat slår alarm om politiets bevissikring

Forsvarsadvokat Arvid Sjødin mener viktige beviser kan gå tapt som følge av dårlig bevissikring i politiet. Politiet har ikke gode nok rutiner for oppbevaring av digitalt materiale, fastslår Arkivverket.

Les mer»

Ukraina: Deler av kjernekraftverk ødelagt i angrep

Deler av kjernekraftverket i Zaporizjzja har blitt hardt rammet og ødelagt av militærangrep, ifølge kraftverkets ukrainske operatør Energoatom. Det risiko for lekkasje av hydrogen og radioaktive stoffer, melder Energoatom.

Les mer»

Nicaraguansk biskop beleires av politiet

En nicaraguansk biskop som er kritisk til styret til Daniel Ortega, beleires sammen med flere prester av politiet i sitt hjem i Matagalpa nord i Nicaragua. Tidligere i uka stengte myndighetene sju radiokanaler som eies av den katolske kirken.

Les mer»

Abortforbud vedtatt i Indiana

Indiana er den første amerikanske delstaten som vedtar et nytt forbud mot abort etter høyesterettskjennelsen som avskaffer retten til abort. I representanthuset ble loven vedtatt med 62 mot 38 stemmer, hvorav ni republikanere og samtlige demokrater, og i senatet med 29 mot 19 stemmer

Les mer»