Kategori: Kultur

Ny og tiltalende byutvikling i Fredrikstad

Vi må over til plankebyen Fredrikstad for å se at det finnes arkitekter og utbyggere som vil gjøre byens sentrum mer menneskevennlig og trivelig. Cityplan AS kjøpte området Nygaardsplassen i Fredrikstad og har samarbeidet med Mad Arkitekter for å utforme et urbant bymiljø med arkitektoniske kvaliteter som kunne være til glede for både brukere og beboere.

Les mer»

Et blikk på Norges fineste alterskap

Besøkende i Ringsaker kirke merker seg alltid det storslagne alterskapet, som overvelder en med sin skjønnhet og helhetlige fremtoning. Men også detaljene fascinerer, og jeg er ute i oppdragende ærend…

Les mer»

Jessye Norman in memoriam

Jessye Norman i titelrollen i Richard Strauss’ Ariadne auf Naxos på Metropolitan i New York (1987). Foto: Met Archives Den amerikanske sangerinnen Jessye Norman gikk bort den 30. september i år, og den offentlige del av minnehøytidelighetene vil finne sted i William B. Bell Auditorium i Augusta, Georgia i dag den 12. oktober 2019. Hun […]

Les mer»

Forfinet tradisjonsformidling på akvarellens premisser

Kjersti Eliassen kobler sammen norsk natur/kultur med arkitekturelementer fra sydlige farvann, hovedsakelig fra et romersk bymiljø med antikke ruiner. En uvanlig og vakker tradisjonsformidling.

Les mer»

Naturskjønnhet og malerisk innlevelse

Nå som nettet og mediene er fylt med dommedagsprofetier om kloden snarlige undergang, er det befriende og oppbyggelig å se en billedkunstner som vil male vakker natur. I An Doan Nguyens er det ikke mye klimakrise og undergangsstemninger, skjønt hans malerier er fulle av stemninger og naturnærhet.

Les mer»

«South Park» sensurert i Kina – skaperne beklager på hånlig vis…

Skaperne av den amerikanske fjernsynskomedieserien «South Park» har sendt ut en hånlig beklagelse til Kina etter at serien ble gjort utilgjengelig i Kina.

Les mer»

Stor oldtidsby oppdaget i Israel

Israelske arkeologer har oppdaget restene av en stor, 5000 år gammel by nord i landet. Byen som omtales som «kosmopolitisk og planlagt»

Les mer»

Friedrich Nietzsche i toner

Nietzsche (1844-1890) er mest kjent for «Slik talte Zarathustra», som hadde stor innflytelse på sin samtid. Diktene hans er derimot stort sett ukjente, men noen av dem er fremragende.

Les mer»

Jessye Norman 1945-2019

Foto: Noam Galai/Getty Images Den amerikanske mezzo-sopranen Jessye Norman, f. 15. september 1945, gikk bort i går, den 30. september 2019. Remember me…

Les mer»

Kunstner med blikk for urban poesi

Frank Brunner er en interessant og dreven billedkunstner, dermed også populær hos publikum. For tiden har han to utstillinger gående i Oslo-gryta, den ene i Galleri Kunstverket, den andre i Galleri Haaken.

Les mer»