Kategori: Kultur

Vakre naturmotiver i poetisk trippeleksponering

Erle M. Kyllingmarks fotografier i Galleri A lager en ny vri på naturskildringen. Hun eksponerer tre ulike naturutsnitt over hverandre slik at det oppstår tre forskjellige sjikt i billedrommet. Det er nennsomt gjort, med innlevelse og stor sans for tilpasning.

Les mer»

Kunstnerne vil ha lønn for arbeid

Ved å innføre en utstillingsavtale med det offentlige har kunstnerne fått definert en oppdragsgiver som betaler kunstneren for utført arbeid. Det er en snedig ordning som løfter snyltevirksomheten opp på et tilsynelatende anstendig nivå.

Les mer»

Portrettene av Michelle og Barak Obama

Barack Obama og Michelle har ikonisk status blant liberale. Men avdukingen av to portretter til Smithsonian portrettgalleri bekreftet ikke myten. De var laget av svarte kunstnere.

Les mer»

Naturstemninger i akvarell

Gro Fraas er er akvarellmaler, med en teknikk som egner seg for de vare stemninger og følsomme skildringer. Hun får motivene til å leve sitt magiske liv i fortoningens modus.

Les mer»

Psykisk mishandling i Kunstnerforbundet

Det har slått meg gjennom lengre tid at kunstnerstyrte gallerier i stigende grad viser uselgelig og uinteressant kunst. Grunnen er selvsagt at de finansieres med offentlige midler.

Les mer»

Finansieringen av Nerdrum-prosjektet nesten i mål

Innsamlingen til filmprosjektet der Odd Nerdums sønn Öde og hans elev Tuv går i fotsporene til kunsteren for å finne hans inspirasjonskilder, nærmer seg slutten. Finansieringsmålet er innen rekkevidde.

Les mer»

En kunstfotograf med hodeløse ambisjoner

Kunstfotografen Dag Alveng, for tiden med separatutstilling på Henie Onstads kunstsenter, er ikke bare interessert i fotografi, han brenner også for sjakk og sjakkens verdensmestere.

Les mer»

Porrais Douro 2016

Den elv som romerne kalte Durius, spansk Duero og portugisisk Douro – navnet visstnok avledet fra det protokeltiske ord for vann (dur) er en av de største elver på den iberiske halvøy. På sin ferd mot Atlanterhavet renner den gjennom flere ypperlige vindistrikter, Ribera del Duero i Spania, og Douro i Portugal. Som kjent produseres […]

Les mer»

Det flytende kjønn i kunstnerisk lys

Haugar Vestfold Kunstmuseum har laget utstillingen «Hen – det flytende kjønn», som er like flytende og ubestemt i utvalget som det kjønnsproblematikken er.

Les mer»

Stein Erik Hagen kjøpte lysende tre til flere millioner – vil gi det til Oslo

Stein Erik Hagen har vært på kultfestivalen Burning Man i Nevada-ørkenen og kom hjem med et gigantisk lysende tre han vil gi til Oslos befolkning.

Les mer»