Kategori: Utenriks

Trusselnivå 5 i Utrecht

Trusselnivået i Utrecht-provinsen er satt opp til 5 frem til klokken 18. Skyting er hørt og politifolk er observert ved en bolig 500 meter fra åstedet for trikkeskytingen. Moskeer i Nederland har fått ekstra politibeskyttelse.

Les mer»

Brenton Tarrant risikerer represalier fra andre innsatte i fengsel

Christchurch-terroristen Brenton Tarrant risikerer represalier fra andre innsatte i fengslet, har gjeng­medlemmer i New Zealand gitt uttrykk for til landets største avis. Islamister og kriminelle maorier kan begge ha hevnmotiv.

Les mer»

18-åring fra New Zealand fengslet for triumf­erende deling av terror­videoen

En 18-åring er varetekts­fengslet for å ha delt video­opptaket Brenton Tarrant gjorde av sin blodige massakre sist fredag. 18-åringen skrev i samme forbindelse «mål oppnådd» ved siden av et moskébilde.

Les mer»

Jihadister lover hevn for massakren i New Zealand

Jihadister som kommuniserer i sosiale medier, tar til orde for å hevne massakren i Christchurch, der Brenton Tarrant drepte 50 mennesker i to moskeer. Kirker nevnes spesielt som passende gjengjeldelsesmål.

Les mer»

De gule vestene med brodd mot de rike i Paris

De gule vestenes demonstra­sjoner i Paris lørdag ble i større grad enn tidligere preget av skade­verk mot mål som symboli­serer rikdom. «Død over de rike», lød et slagord. Butikker langs Champs-Elysées og luksus­restau­ranten Le Fouquet’s ble påtent.

Les mer»

Liberale EU-parlamentarikere sponset av IT-giganter og andre selskaper

Den liberale ALDE-gruppen i EU-parlamentet, som ledes av Guy Verhofstadt, har siden 2014 mottatt 425.000 euro av store selskaper som Google, Microsoft og andre til finansiering av sine årlige konferanser.

Les mer»

To raketter mot Tel Aviv

To raketter fra Gaza rammet Tel Aviv torsdag kveld. En egyptisk delegasjon har forlatt Gaza av frykt for israelsk gjengjeldelse. En rakett falt ned i et åpent område. Den andre ble fanget opp av Iron Dome, det israelske antirakettsystemet. Statsminister Netanyahu har begitt seg til det militære hovedkvarteret for å styre responsen. Hamas sier de […]

Les mer»

Underhuset ber om utsettelse av Brexit

Underhuset har vedtatt forslaget fra Theresa Mays regjering om å be EU om en forlengelse av forhandlings­prosessen i forbindelse med øyrikets utmeldelse av unionen i samsvar med EU-traktatens artikkel 50. Dermed kan Brexit bli utsatt til etter den 29. mars.

Les mer»

Underhuset avviste forslag med sikte på ny folke­avstemning om Brexit

Underhuset har torsdag nedstemt et forslag om å be om en utsettelse av iverk­settelsen av artikkel 50 i EU-traktaten med sikte på en ny folke­avstemning om Stor­britannias utmeldelse av unionen.

Les mer»

Tusk vil kjempe for lang utsettelse av brexit

Hvis Storbritannia trenger det, står EU-president Donald Tusk klar til å forsøke å overtale EU-landene til å gi britene en «lang» utsettelse på brexit. Det meddeler Tusk på Twitter.

Les mer»