Kategori: Utenriks

Lombardia påbyr munnbind utendørs, om nødvendig improvisert

Myndighetene i Lombardia-regionen i Italia påbyr fra søndag 5. april enhver som forlater sitt hjem, å dekke til nese og munn for å beskytte seg selv og andre mot koronaviruset. Påbudet fastslås i en forordning utstedt av Lombardias guvernør Attilio Fontana. Den som ikke har munnbind, kan bruke skjerf eller tørkle.

Les mer»

Sudanesisk asylsøker i Frankrike knivdrepte to og skadet syv, ropte «Allahu akbar!»

En asylsøker fra Sudan drepte lørdag to personer med kniv. En mann fikk strupen kuttet over foran sin partner og sønn. Syv andre ble knivstukket i Romans-sur-Isère i Frankrike. Jihadisten ropte «Allahu akbar!» under angrepet, som ser ut til å ha blitt rettet mot tilfeldig forbipasserende.

Les mer»

Australia sikrer landet mot fiendtlige utenlandske oppkjøp

Alle utenlandske investeringer i Australia vil inntil videre trenge statlig godkjennelse, kunngjør landets finansminister Josh Frydenberg. Australske økonomiske verdier som er under press pga. koronakrisen, skal beskyttes, særlig mot Kina.

Les mer»

Guvernør: New York trenger 1 million helsearbeidere

New Yorks guvernør Andrew Cuomo ber innstendig amerikanske helsearbeidere om å komme New York til unnsetning for å takle koronautbruddet.

Les mer»

Zimbabwes innbyggere må velge mellom sult og korona

– Det som skjer her i Zimbabwe, er skremmende. Det er som om vi spiller kort. Enten vinner du koronaviruset, ellers vinner du sult, sier Tinashe Moyo, en av flere hundre som står i tett kø utenfor et supermarked i håp om å få kjøpe maismel.

Les mer»

Singapore opprettholder forbud om sex mellom likekjønnede

Et forsøk på å endre Singapores lov som forbyr sex mellom likekjønnede ble mandag avvist i høyesterett. Det er fortsatt 70 land i verden som kriminaliserer sex mellom likekjønnede, skriver BBC.

Les mer»

Porto nekter å følge nasjonal nedstengning

Porto nekter å følge Portugals offisielle oppfordring om isolasjon og kaller planen «ubrukelig». Med 941 bekreftede tilfeller har Porto det største antallet smittede i landet, foran hovedstaden Lisboa med 633.

Les mer»

Trump nekter å betale for sikkerheten til Harry og Meghan

USA vil ikke betale sikkerhetsutgiftene til britiske prins Harry og hertuginne Meghan, skriver president Donald Trump på Twitter. Paret forlater Vancouver Island i Canada til fordel for Meghans hjemby Los Angeles, skrev kjendisbladet People søndag, og siterte en anonym kilde.

Les mer»

Meningsmåling: Kun 25 prosent har tillit til EU i Italia

Italias forhold til EU er blitt kraftig forverret under koronaepidemien, og det er i øyeblikket kun 25 prosent av de spurte som har tillit til Europa, viser en italiensk meningsmåling. Resultatet betyr at det skjer en kraftig avskalling i tradisjonelt pro-europeiske rekker i Italia.

Les mer»

Kinesisk selskap leverte ubrukelige koronatester til Spania

Et parti av hurtigtester for koronaviruset som det kinesiske selskapet Bioeasy har levert til Spania, fungerer ikke på langt nær godt nok, og kan ikke brukes, fastslår spanske mikrobiologiske laboratorier. Testene, som har en sensitivitet på 30 prosent, må erstattes av et nytt parti fra fabrikanten, sier Spanias helsedepartement.

Les mer»