Kategori: Utenriks

Kina tvinger brysomme kinesere i utlandet hjem igjen

Kinesiske myndigheter har siden 2014 tvunget rundt 10.000 kinesere bosatt i utlandet til å returnere hjem. Det opplyser en menneskerettsgruppe i en ny rapport.

Les mer»

Frustrerende endringer for det saudiske shariapolitiet

Det saudiske moralpolitiet mutawa får ikke lengre svinge bambusstokkene mot egen befolkning. Nå kan kvinner både røyke, kjøre bil og kle seg lettere.

Les mer»

– Damen var DDR tvers igjennom

Etter Angela Merkels avgang som tysk statsminister kommer det flengende kritikk fra egne rekker. Merkel førte en ødeleggende politikk, sier økonomen Max Otte, som leder den konservative fraksjonen i CDU/CSU kalt «verdiunionen».

Les mer»

Amerikanske flyselskaper sier 5G-utrulling kan holde fly på bakken

Topplederne i USAs største flyselskaper advarer før 5G-utrullingen i landet om at teknologien må begrenses i nærheten av flyplasser for å unngå store problemer.

Les mer»

Nye flyangrep i Jemen etter houthienes droneangrep mot Abu Dhabi

Den saudiledede koalisjonen har gjennomført nye flyangrep mot mål i Jemen som et svar på droneangrepet som kostet tre mennesker livet i Abu Dhabi mandag.

Les mer»

Kina med rekordstor kullproduksjon i 2021

Kina produserte 385 millioner tonn kull i desember, og slo dermed rekorden fra november. Økningen kommer etter at Kinas regjering oppfordret til maksimal kullproduksjon for å sikre den økonomiske veksten og kompensere for vinterens gasskrise.

Les mer»

Boris Johnson vil sette inn marinen mot migrasjonen

Storbritannias statsminister Boris Johnson vil gi marinen ansvar for å demme opp for migrantstrømmen over Kanalen og sende asylsøkere til land i Afrika. Kritikere hevder planene ikke forandrer noe, men bare er et forsøk fra Johnsons side på å ta oppmerksomheten bort fra festene i Downing Street.

Les mer»

– Nesten alle vil få omikronviruset, det er ingen vei utenom

I 2022 vil omikron­varianten av korona­viruset spre seg til nesten hele befolkningen, sier Italias assisterende helse­minister Pierpaolo Sileri. Lettelser i korona­restriksjonene kan komme i løpet av få uker, sier han.

Les mer»

Storbritannia vil droppe koronapass og andre koronatiltak

Storbritannias regjering ventes å droppe koronapass og oppheve de fleste andre koronatiltak når saken skal vurderes på ny 26. januar. Koronapass er vanskelige å forsvare, sier en kilde i regjerings­apparatet. Med omikronbølgen på hell er tålmodigheten slutt hos konservative parlamentarikere.

Les mer»

Frankrike: Domstol opphever påbudet om munnbind utendørs i Paris

Den administrative domstolen i Paris har torsdag opphevet påbudet som lokalmyndighetene innførte den 31. desember om bruk av munnbind utendørs for å bekjempe spredningen av omikronviruset i den franske hovedstaden.

Les mer»