Kategori: Utenriks

EU gir Google gigantbot på 40 milliarder kroner for brudd på konkurranse­reglene

EU mener Google har stengt konkurrenter ute med sitt mobilsystem Android. Selskapet får en bot på 4,3 milliarder euro – omkring 40 milliarder kroner.

Les mer»

Menneske­smuglerne flytter virksomheten fra Libya

En og annen migrantbåt kommer fremdeles til Italia, men den nye italienske regjeringens migrasjons­politikk forandrer likevel situasjonen på bakken. Det blir færre reiseklare migranter i Libya, og menneske­smuglerne flytter vestover til Tunisia og Marokko. Spanias nye gjestfrihet passer dem utmerket.

Les mer»

Spania er den nye porten inn til Europa

Spania har erstattet Italia som hovedporten inn til EU for migranter, ifølge IOM. Tirsdag plukket spansk redningstjeneste opp over 300 mennesker i Middelhavet.

Les mer»

35-årig afghaner gråt ukontrollert på flyet til Kabul – slapp utvisning

35-årige Hossein Muhammadin skulle lørdag utvises fra Sverige, men utvisningen ble stoppet før flyet lettet fordi den voksne mannen «grät hejdlöst».

Les mer»

Mann skutt og drept i Rosengård, Malmö

En mann i 20-årene er funnet skutt og drept i Malmö. Politiet ble varslet om «flere høye smell» i området, og den drepte ble deretter funnet på et fortau.

Les mer»

Polen: – Null! Vi tar ikke imot en eneste muslim!

Polen har ikke tenkt å ta imot en eneste muslimsk asylsøker, sier parlamentariker for regjeringspartiet Lov og rettferdighet Dominik Tarczynski til britiske Channel4.

Les mer»

Nederlendere får klar beskjed fra innvandrere: – Liker du ikke multikulturen kan du dra til helvete!

Nederlendere som er bekymret over et stadig mer multikulturelt Nederland får klar beskjed fra lederen for partiet DENK, Tunahan Kuzu: – De kan dra til helvete.

Les mer»

EU-land tar imot migranter fra skip som avvises av Italia

Fem EU-land tilbyr seg å ta imot mange av de 450 menneskene om bord på to militærfartøy som nektes å legge til kai i Italia. Men Spania stiller betingelser.

Les mer»

– Fordeling av migranter er veien til helvete

Italias statsminister Giuseppe Conte vil at EU-landene skal dele på de 450 migrantene utenfor Sicilia. Tsjekkia tar ikke noen, sier statsminister Andrej Babis: Fordeling av migranter er «veien til helvete», mener han.

Les mer»

Seehofer, Østerrike og Italia enige om å stanse Middelhavs-trafikken

Den tyske innenriksminister er enig med sin østerrikske og italienske kollega, men spørsmålet er om Merkel er like enig. Tyskland spriker og EU spriker.

Les mer»