Kategori: Utenriks

Friedrich Merz vil vrake Merkels klima- og innvandrings­politikk

Friedrich Merz, en av lederkandidatene i CDU, signaliserer et ønske om brudd med Angela Merkels politikk både når det gjelder klima og innvandring. Dette handler ikke om høyredreining, sier Merz, men om å bevege partiet tilbake i midten hvor velgerne befinner seg.

Les mer»

Lederkampen i CDU vil stå mellom Merz, Laschet og Röttgen

Striden om å etterfølge Annegret Kramp-Karrenbauer som CDU-leder vil stå mellom Friedrich Merz, Armin Laschet og Norbert Röttgen. Lederkampen er et veivalg: Skal CDU vende seg mot høyre eller venstre? Merz er den mest konservative kandidaten. Laschet lanserer allerede Jens Spahn som sin nestleder. 25. april holder CDU landsmøte.

Les mer»

18 barn blant de skadde i bilangrepet i Tyskland

Totalt 52 personer ble skadd da en bil kjøre inn i en karnevalsprosesjon i byen Volkmarsen i Tyskland mandag. 18 av dem var barn. To personer er nå pågrepet, men ennå er det ikke klart hva som var motivet for handlingen, opplyser tysk politi. Ingen ble drept.

Les mer»

Sverige krever at Kina setter fri dømt forlegger

Fem år etter at den svenske forleggeren Gui Minhai ble borte på en reise i Thailand er han nå dømt til fengsel i ti år av en kinesisk domstol. Sveriges utenriksminister Ann Linde krever tirsdag at forleggeren slippes fri.

Les mer»

1.000 hotellgjester i karantene på Tenerife

Rundt 1.000 turister er satt i karantene på et hotell på Tenerife, etter at en italiensk lege som bodde der har fått påvist covid-19-viruset. Vedkommende er lege og hjemmehørende i Lombardia i Nord-Italia og kjente at han hadde symptomer og feber.

Les mer»

Katastroferesultat for CDU ved delstatsvalget i Hamburg

Delstatsvalget i Hamburg søndag ble en katastrofe for CDU, med kun 11 prosent av stemmene. Valgresultatet bekrefter at CDU befinner seg i dyp krise etter det politiske spillet i Thüringen. I mars eller april skal CDU holde ekstraordinært landsmøte for å velge ny partileder.

Les mer»

Iransk politiker hevder Iran lyver om covid-19

En politiker i Qom hevder at opptil 50 personer har mistet livet av covid-19-viruset, og at Irans myndigheter lyver om utbruddet, melder et iransk nyhetsbyrå. Iranske myndigheter avviser anklagene.

Les mer»

Dødstallene stiger fortsatt etter virusutbruddet

I alt 150 flere mennesker har omkommet av det nye koronaviruset det siste døgnet, melder kinesiske helsemyndigheter som vurderer å utsette årets folkekongress. Samtidig faller de fleste av børsene i regionen etter nyhetene om flere døde også i Sør-Korea.

Les mer»

Covid-19: Omfattende smitteforebyggende tiltak iverksettes i Nord-Italia

Tiltakene for å redusere smittefaren fra coronaviruset resulterer nå i en nedstengning av store deler av samfunnslivet i Nord-Italia. Karnevalet i Venezia avlyser de gjenværende arrangementene. I Lombardia stenger barnehager, skoler, universiteter, museer og kinoer. Fotballkamper og gudstjenester avlyses.

Les mer»

272 migranter fra «Ocean Viking» i karantene i Italia

«Ocean Viking» plukket sist uke opp 272 migranter i Middelhavet utenfor Libya. Migrantene får søndag gå i land i Italia, hvor innenriksdepartementet har bestemt at de skal settes i karantene for å unngå eventuell fare for spredning av coronaviruset Covid-19.

Les mer»