Kategori: Utenriks

Italiensk høyesterett:
– Asylsøkere forteller de samme falske historiene

Asylsøkere i Italia forteller ofte klart falske og «stereotype historier spunnet rundt hovedhandlinger som går igjen altfor ofte», heter det i en kjennelse fra italiensk høyesterett.

Les mer»

Elleve amerikanske soldater ble såret i Iran-angrepet i Irak

11 amerikanske soldater ble såret i det iranske missilangrepet mot to militærbaser i Irak 8. januar, innrømmer nå USA, som først hevdet at ingen ble rammet.

Les mer»

260 millioner kristne ble forfulgt i 2019

Forfølgelsen av kristne er tiltagende verden rundt, og i løpet av 2019 har rundt 260 millioner kristne vært gjenstand for forfølgelse, viser dette årets World Watch List fra Open Doors. Islambeltet og Nord-Korea er de verste landene for kristne, men heller ikke for Kina er bildet særlig flatterende.

Les mer»

USA og Kina enige om første fase i ny handelsavtale

USAs president Donald Trump og Kinas visepresident Liu He undertegnet onsdag en avtale som forplikter Kina til å kjøpe amerikanske varer for 200 milliarder dollar ekstra på to år. Samtidig opprettholder USA tollsatser på tre fjerdedeler av den kinesiske eksporten.

Les mer»

EU-parlamentet forbyr nasjonale flagg på representantenes plasser

Representanter i EU-parlamentet får nå beskjed om å fjerne de nasjonale flaggene endel av dem har pleid å plassere på pulten sin under parlamentets møter. Flere EU-parlamentarikere reagerer mot bestemmelsen, blant dem Silvia Sardone fra italienske Lega.

Les mer»

– Tilgi meg for å ha løyet for dere i 13 år

Tre kvinner som har arbeidet i iransk tv tar avstand fra sin fortid. Tidligere nyhetsoppleser Gelare Jabbari ber om unnskyldning for å ha løyet på statens vegne i 13 år. Samtidig begynner mediene i Iran å rapportere om protestene mot regimet på en måte som grenser til opprørsk.

Les mer»

Iransk dommer i sjakk-VM uten hijab – kan ikke dra hjem etter korreks fra Iran

Hijaben til den iranske sjakkdommeren Shohreh Bayat dekket bare håret delvis under VM for kvinner. Irans sjakkforbund forlangte bot og bedring. Bayat nektet, og har kastet hele hijaben i stedet. Nå er det for risikabelt for henne å vende tilbake til Iran.

Les mer»

Berlin: 200 angrep på brannmannskaper i 2019

Brannvesenet i Berlin registrerte i fjor 200 voldelige angrep på brannmannskaper. Angrepene blir stadig mer alvorlige, sier brannsjefen i Berlin. En brannmann i uniform utenfor tjeneste ble sist helg overfalt av seks ungdommer. Etter slag og spark ble han innlagt på sykehus med hodeskader.

Les mer»

Stor razzia mot tsjetsjenske jihadistmiljø i Tyskland

Tysk politi startet tirsdag morgen en stor razzia rettet mot jihadistmiljøer – hovedsaklig tsjetsjenske – i fire tyske delstater.

Les mer»

Ingen våpenhvile i Libya

Opprørsgeneral Khalifa Haftar har tirsdag forlatt Moskva, uten å undertegne en avtale om varig våpenhvile i Libya, opplyser Russlands utenriksdepartement.

Les mer»