Kategori: Utenriks

Italia en global trussel, sier IMF. Salvini svarer: Dere er trusselen

Dagen før World Economic Forum advarer Pengefondets sjeføkonom om at Brexit og Italias finanser truer den globale stabiliteten. Det er snarere IMF som truer verden, repliserer Italias innenriks­minister Matteo Salvini.

Les mer»

Israel til angrep på iranske mål i Syria

Israel har mandag angrepet iranske mål i Syria i forbindelse med den økende bekjempelsen av Irans nærvær i landet. Syria har russiske luftvern­systemer, men Israel etterstreber uansett å ramme Iran.

Les mer»

Marine Le Pen åpnet EU-valg­kampen med hyllest til de gule vestene

Marine Le Pen startet lørdag valgkampen før EU-valget i Frankrike 26. mai. Sympatien for de gule vestene lå i luften, og Le Pen hyllet deres opprør som legitimt og modig. Gult er blitt folkets farge, sa hun.

Les mer»

May presenterer revidert brexitplan i Parlamentet

Statsminister Theresa May skal mandag presentere sine innspill hva som skjer videre for å få brexit gjennom Parlamentet. Hennes såkalte «plan B» skal deretter debatteres og stemmes over 29. januar.

Les mer»

Spania busser migrantene videre – opposisjonen i Tyskland reagerer

Etter Die Welts avsløring av at spanske myndigheter busser migranter fra sør til nord i landet, krever det tyske fridemokratiske partiet FDPs migrasjons­politiske talskvinne Linda Teuteberg at Tysklands regjering reagerer.

Les mer»

Vänsterpartiet vil sikre støtte til Stefan Löfven som statsminister

Vänsterpartiet har bestemt seg for å slippe fram Social­demokraternas leder Stefan Löfven som statsminister. Vänsterns partileder Jonas Sjöstedt opplyser onsdag formiddag at partiet vil stemme blankt under fredagens planlagte statsminister­avstemning i Riksdagen.

Les mer»

Spania tar migrant­skipet «Open Arms» i arrest

Proactiva Open Arms opplyser at spanske myndigheter nekter organisasjonen å legge ut med skipet «Open Arms» fra havnen i Barcelona for å komme migranter til unnsetning utenfor kysten av Libya.

Les mer»

Jihadister med forbindelser til vinnings­kriminelle arrestert i Spania

I en antiterror­operasjon i Barcelona og Igualada har catalansk politi arrestert fem medlemmer av en jihadist­gruppe og tolv andre mistenkt for vinnings­kriminalitet. Operasjonen antyder forbindelser mellom terror og «vanlig» kriminalitet.

Les mer»

– Det jeg så var forferdelig. Det så ut som kjøttdeig overalt!

Et terrorangrep fra den Somalia-baserte islamistiske terrorbevegelsen al-Shabab pågår mot et hotellkompleks i Kenyas hovedstad Nairobi. Antall drepte er ikke kjent, men et øyenvitne forteller om forferdelige scener.

Les mer»

Orbán hilser tilnærmingen mellom Polen og Italia velkommen

Det kommer til å bli to sivilisasjoner i Europa, spår Ungarns statsminister Viktor Orbán: Sentral-Europa vil forbli kristent, mens en blanding av islam og kristendom vil oppstå andre steder.

Les mer»