Kategori: Utenriks

Kina med telefonterror mot uighurer i Norge

Flyktninger fra den undertrykkede muslimske minoriteten i Kina, uighurene, har denne høsten blitt utsatt  telefonterror av Kinas ambassade i Oslo, melder Al-Jazeera.

Les mer»

IS tar ansvaret for veibombe i Kirkuk som skadet italienske soldater

Den islamske staten (IS) tar på seg ansvaret for en veibombe som søndag skadet fem italienske spesialsoldater mens de oppholdt seg i nærheten av militære kjøretøyer ved Kirkuk i Irak. Terrororganisasjonen forsøker tilsynelatende å holde moralen oppe ved utsiktene til at flere IS-tilhengere returnerer til Europa.

Les mer»

Marsj mot «islamofobi» i Paris splitter Frankrikes politiske landskap

13.500 personer deltok søndag i en marsj mot «islamofobi» i Paris. Den venstreorienterte presidentkandidat Jean-Luc Mélenchon deltok i marsjen, mens en av Macrons statssekretærer hevder den var arrangert av islamister. Noen demonstranter som bar en gul stjerne under opptoget, blir kritisert for historieløshet.

Les mer»

Kraftig eksplosjon i Helsingborg – den fjerde på drøyt to uker

Et treningslokale i Helsingborg ble sist natt rammet av en kraftig eksplosjon ved et næringsbygg som skadet inngang og fasade og knuste flere vinduer. Dette var den fjerde eksplosjonen i Helsingborg på femten dager. I slutten av oktober ble en villa og to leiegårder rammet.

Les mer»

Vox går kraftig frem ved valget i Spania – ingen koalisjon har flertall

En spansk valgdagsmåling viser at det sosialdemokratiske partiet PSOE er størst og konservative PP nest størst. Begge virker ute av stand til å danne flertallskoalisjon. Høyrepopulistiske Vox gjør stor fremgang. Statsminister Pedro Sanchez’ (PSOE) mindretallsregjering vil sannsynligvis bli sittende.

Les mer»

Migrantstrømmen øker langs nye Balkanruter

Den ulovlige migrasjonen til Tyskland via Tyrkia, Hellas og Balkan er økende, viser en intern rapport fra det tyske innenriksdepartementet. Migrantene bruker nå et bredt forgrenet nettverk av ruter gjennom landene i Balkan-regionen for å komme seg til Sentral- og Vest-Europa.

Les mer»

Malta og Libya har inngått hemmelig avtale om retur av migranter

Malta har fremforhandlet en hemmelig avtale med Libya om å stanse migranter som er på vei til øya, avslører en anonym og sentralt plassert maltesisk regjeringskilde overfor Times of Malta. Avtalen innebærer at den libyske kystvakten skal avskjære migranter som nærmer seg Malta, og ta dem med tilbake til Libya. Italia har lignende ordninger, hevder kilden.

Les mer»

Jødiske gravsteiner utsatt for hærverk i Danmark

Dansk politi har åpnet etterforskning av hærverk mot 84 gravsteiner på en jødisk gravlund i Randers. Gravsteinene er blitt innsmurt med grønn maling, og noen av dem er veltet. Lørdag var årsdagen for krystallnatten, da jødiske forretninger ble angrepet og jøder drept i nabolandet Tyskland tilbake i 1938.

Les mer»

Spanjolene går til urnene for andre gang i år

Spania holder nyvalg søndag, og meningsmålingene tyder på at statsminister Pedro Sanchez’ sosialdemokratiske PSOE vil bli klart størst. Men ingen mulige koalisjoner ser ut til å kunne danne styringsdyktig flertall. Vox ligger an til å styrkes. Situasjonen kompliseres av regionale, baskiske og katalanske partier.

Les mer»

Danmark: Ikke-vestlige sterkt overrepresentert blant straffedømte

En uforholdsmessig høy andel av dem som dømmes for kriminalitet i Danmarks storbyer, har ikke-vestlig bakgrunn, viser en analyse Danmarks Statistik har gjort for Jyllands-Posten. I Århus har 12 prosent av befolkningen ikke-vestlig bakgrunn, men deres andel av de straffedømte utgjør hele 45 prosent.

Les mer»