Kategori: Utenriks

USAs bilbransje vil bekjempe importen av billige kinesiske biler

En bransje­organisasjon for den amerikanske bilindustrien tar nå til orde for å blokkere importen til USA av billige kinesiske biler via Mexico, som anses for å være en eksistensiell trussel mot amerikanske arbeids­plasser.

Bli abonnent eller logg inn – hvis du allerede er abonnent – for å lese denne artikkelen. Pluss-artikler blir frigitt 24 timer etter publisering. Arkiverte artikler er forbeholdt abonnenter.

Les mer»

Tysklands sikkerhets­apparat baner veien for et forbud mot AfD

Intern kommunikasjon fra den tyske innen­landske sikkerhets­tjenesten Verfassungs­schutz som er lekket til media, tyder på at den arbeider med en rapport som vil klassifisere hele AfD som «med sikkerhet ekstremistisk».

Bli abonnent eller logg inn – hvis du allerede er abonnent – for å lese denne artikkelen. Pluss-artikler blir frigitt 24 timer etter publisering. Arkiverte artikler er forbeholdt abonnenter.

Les mer»

Mann tiltalt etter terror-lignende adferd på tog i Innlandet

En mann med et somalisk-klingende navn er tiltalt for vold, trusler og hensynsløs adferd etter at han truet med å sprenge et tog mellom Lillehammer og Brumunddal og drepe medpassasjerer om bord på toget den 5. oktober i fjor. Til tross for sakens alvorlighets­grad ble den aldri en riksnyhet.

Les mer»

Italia: Døde av korona­vaksine, etter­latte får 100.000 euro i erstatning

De etterlatte etter en frisk 72-åring i Italia som døde kort tid etter korona­vaksinering, tilkjennes 100.000 euro i erstatning. Leger som hadde obdusert avdøde, hadde påvist at døds­fallet skyldtes vaksinen.

Les mer»

Draghi: – EU må investere massivt i «det grønne skiftet»

Tidligere EU-sentral­bank­sjef Mario Draghi, som på oppdrag fra EU-kommisjonen utreder unionens fremtidige konkurranse­evne, tar til orde for enorme invester­ing­er på kort tid til «det grønne skiftet» og digital­iseringen av Europa.

Les mer»

EUs forbud mot drivstoff­biler fra 2035 begynner å vakle

I Tyskland går unions­partiene CDU/CSU til EU-valg på å oppheve unionens vedtatte forbud mot biler med forbrennings­motor fra 2035. Og EU-kommisjons­president von der Leyen varsler revurdering av forbudet i 2026. Både bilindustrien og forbrukerne tar allerede de politiske signalene.

Les mer»

Gaza-politikk gjør britiske parlamentarikere redde for egen sikkerhet

En kaotisk avstemning i det britiske Underhuset om våpenhvile i Gaza-krigen onsdag, avslører at den brennbare saken gjør britiske parlamentarikere redde for at islamistisk, pro-palestinsk mobb truer deres egen sikkerhet.

Les mer»

BASF kutter enda flere jobber i Tyskland

Det tyske kjemi­konsernet BASF kunngjør milliard­innsparinger i Tyskland, som uunngåelig betyr enda flere jobbkutt enn de 2500 ifjor. BASF tjener penger overalt, unntatt Tyskland, og vil satse ytterligere i Kina. Hoved­problemet i Tyskland er energi­prisene.

Les mer»

EU-kommissær til Frontex-sjefen: – Jobben din er å få migrantene inn

Fabrice Leggeri, tidligere sjef for EUs grense­politi Frontex, sier i et intervju at han fikk beskjed av EUs innen­riks­kommissær Ylva Johansson om at «jobben din er å få migrantene inn». «Vi er et aldrende kontinent, så du må slippe dem inn», sa Johansson.

Les mer»

Kinesiske BYD setter inn kjempe­messig bil­transport­skip til eksport av elbiler

Den kinesiske bilprodusenten BYD sjøsatte nylig et kjempe­messig nytt bil­transport­skip for å øke kapasiteten til å eksportere elbiler til Europa. I disse dager er skipets jomfrutur gått til vår verdensdel med tusenvis av nye biler ombord. Men dette er bare starten: BYD har ambisjoner om å sjøsette 14 bil­transport­skip.

Les mer»