Kategori: Utenriks

Twitter skjuler melding fra Trump, advarer om forherligelse av vold

Striden mellom Twitter og Trump har fredag nådd et høyere nivå, da mikrobloggingstjenesten har skjult en post fra presidentens Twitter-feed, som selskapet sier bryter dets regler om forherligelse av vold. Posten gjelder opptøyene etter at den 46 år gamle afro-amerikaneren George Floyd døde under pågripelse i Minneapolis.

Les mer»

YouTube sensurerte kritikk av Kinas kommunistparti

YouTube har i månedsvis fjernet kommentarer fra sine nettsider som inneholder visse uttrykk for kritikk mot det kinesiske kommunistpartiet. Selskapet hevder det skyldtes feil i det automatiske modererings­systemet, men uttrykkene var lagt til et kommentarfilter.

Les mer»

EU-kommisjonen vil låne 750 milliarder euro til koronagjenreising

Til å finansiere gjenreisingen av økonomien etter koronakrisen vil EU-kommisjonen låne 750 milliarder euro. Det blir første gang unionen stifter felles gjeld. – Dette er EUs øyeblikk, et øyeblikk som vil definere oss. I dag legger vi til et kapittel til historien, sier kommisjonens president Ursula von der Leyen.

Les mer»

Macron vil bruke 87 milliarder på å berge Frankrikes bilindustri

Med en redningsplan verdt nesten 87 milliarder kroner håper Frankrikes president Emmanuel Macron å berge landets bilindustri fra massive tap under krisen. Planen som Macron la fram tirsdag, omfatter en storsatsing på elektriske biler.

Les mer»

DPA: Enighet om redningspakke til Lufthansa

Lufthansa og den tyske regjeringen skal være kommet fram til enighet om en redningspakke som skal hjelpe flyselskapet gjennom koronapandemien. Forhandlinger har pågått i flere uker, og ifølge en regjeringskilde er det nå oppnådd enighet om en redningspakke på om lag 9 milliarder euro.

Les mer»

– Det er ingen tvil: Hongkong er ferdig, og det blir stygt

De nye sikkerhetslovene som er på vei i Hongkong, betyr utvilsomt slutten for den politiske friheten i den hittil autonome kinesiske regionen, sier Joe Siracusa, professor ved RMIT i Melbourne. Dette er en ventet utvikling, og omverdenen kan ikke gjøre annet enn å iverksette sanksjoner mot Kina og ta imot flyktninger fra Hongkong, mener Siracusa.

Les mer»

Tåregass mot demonstranter i Hongkong

Politiet tok i bruk tåregass og pepperspray mot hundrevis av demonstranter i Hongkong som søndag samlet seg til protest mot Kinas nye sikkerhetslov. Politiet hadde på forhånd utplassert vannkanoner og pansrede kjøretøyer i påvente av masseprotester.

Les mer»

Storbritannia utelukker Huawei fra utbyggingen av 5G-nettet

Storbritannias statsminister Boris Johnson planlegger å utelukke Huawei fra utbyggingen av 5G-nettet i landet fra 2023, etter sterkt press fra egne rekker for å stenge døren for det kinesiske teknologiselskapet. Samtidig tar fremtredende statsråder til orde for å redusere Storbritannias generelle økonomiske bånd til Kina.

Les mer»

Bil krasjet inn i hijab-butikk i Sydney

En bil krasjet torsdag inn i en butikk som selger islamske klær i Sydney. Elleve personer ble skadet. På dette stadiet i politietterforskningen er det ingen indikasjoner på terror, melder Reuters. Et videoopptak fra sekundene før krasjen kan tyde på at føreren kjørte på butikken med hensikt.

Les mer»

Lufthansa i samtaler om redningspakke på 100 milliarder

Det tyske flyselskapet Lufthansa bekrefter torsdag at de er i samtaler med regjeringen om en redningspakke på 9 milliarder euro, om lag 100 milliarder kroner. Redningspakken vil også bringe den tyske staten inn på eiersiden i det koronarammede selskapet.

Les mer»