Kategori: Utenriks

Sveits: Ikke-muslimske elever presses til å faste under ramadan

Muslimske barne­skole­elever i Sveits som oppfordrer hverandre til å faste under ramadan, skaper et gruppe­press der også ikke-muslimske barn slutter å spise og drikke, sier det sveitsiske lærer­forbundets general­sekretær. Forbundets president mener at det kun er et problem hvis ikke-fastende barn blir mobbet.

Les mer»

Jakten fortsetter på mistenkt pakke­bomber i Frankrike

Fransk politi har satt inn store ressurser på å finne personen som plasserte en bombe i sentrum av Lyon. Kilder tett på etter­forskningen sier politiet mistenker at bomben inneholdt aceton­peroksid, et kraftig spreng­stoff som ble brukt i terror­angrepene i Paris 13. november 2015.

Les mer»

Vanskelig start på EU-valgene for politikkens establishment

Storbritannia og Nederland holder EU-valg torsdag, men resultatene blir først kjent søndag. I Storbritannia blir valget en triumf for Brexit-partiet. I Nederland kan Mark Ruttes regjeringsparti bli forbigått av Forum for Demokrati ledet av Thierry Baudet, som fremhever kristen sivilisasjon, er mot EU og negativt til islam.

Les mer»

Strache kan ha blitt filmet av forsvunnet München-basert detektiv

Undersøkelser fra den østerrikske avisen Der Standard kan tyde på at Heinz-Christian Strache ble videofilmet av en München-basert detektiv. En tidligere kollega av denne tror det står politiske interesser bak. Ledetråder finnes, men beviser mangler, og saken forblir et mysterium.

Les mer»

Nederlandsk statsråd går av etter juks med asylsøkeres kriminal­statistikk

Nederlands innvandrings­minister Mark Harbers har tirsdag gått av etter en avsløring av hvordan en offisiell rapport skjulte alvorlig kriminalitet begått av asylsøkere. Mord og voldtekter var gjemt under «andre forbrytelser»…

Les mer»

FPÖ forlater Østerrikes regjering – rede til mistillit mot Kurz

Samtlige statsråder i Østerrikes regjering tilhørende Frihets­partiet (FPÖ) varsler at de går av fordi stats­minister Sebastian Kurz sparket innen­riks­minister Herbert Kickl (FPÖ) for å unngå habilitets­problemer i granskningen av Strache-saken. FPÖ er rede til å støtte et mistillits­forslag mot stats­ministeren.

Les mer»

Klar og overraskende seier for de konservative i Australia

Idet mer enn tre fjerdedeler av stemmene er talt opp etter lørdagens parlamentsvalg i Australia, ligger statsminister Scott Morrisons liberal-konservative koalisjon an til å vinne rent flertall i representantenes hus. Resultatet er overraskende, all den tid meningsmålingene spådde seier for opposisjonen.

Les mer»

Tyskland fordømmer BDS-bevegelsen som antisemittisk

Den tyske Forbundsdagen har fredag vedtatt å fordømme den internasjonale BDS-bevegelsen som antisemittisk. Israels statsminister Benjamin Netanyahu sier seg fornøyd med det tyske parlamentets avgjørelse, og oppfordrer andre stater til å gjøre det samme.

Les mer»

Bombe mot turistbuss ved pyramidene i Egypt

Minst 17 personer ble såret da en bombe eksploderte ved en turistbuss nær pyramidene i Giza i Egypt, opplyser egyptiske sikkerhetskilder. Bomben skal ha gått av idet turistbussen passerte museet i Giza, opplyser et øyenvitne…

Les mer»

– Ekstremistene er de som har regjert Europa i tjue år

Nasjonal­populistiske politikere fra tolv europeiske land deltok lørdag i et kjempe­messig politisk møte som det italienske regjerings­partiet Lega holdt i Milano. Marine Le Pen kalte det et historisk øyeblikk. Matteo Salvini omtalte den gamle politiske klassen som ekstremister.

Les mer»