Kategori: Utenriks

Trebarnsmoren Chahinez (31): Brent levende fordi hun ville leve som franskmenn

En 44-årig algerier drepte tirsdag sin fraseparerte algeriske kone i Frankrike ved å skyte henne i bena og deretter å brenne henne levende. Kona ville leve som franskmenn, opplyser etter­forsknings­kilder. Mannen forlangte derimot at hun skulle leve som en algerisk kone i Algerie.

Les mer»

Frankrike vil ta flyktning­statusen fra radikaliserte utlendinger

Frankrikes innenriks­minister Gérald Darmanin har gitt franske myndigheter ordre til å ta flyktning­statusen fra utlendinger som viser tegn til radikalisering eller forstyrrer den offentlige orden. 147 personer er blitt fratatt asyl av slike grunner de siste tre månedene, opplyser Darmanin.

Les mer»

Nice-terroristen ville angripe i Paris, men hadde ikke råd til togbillett

Brahim Aouissaoui, terroristen som knivdrepte tre mennesker i Notre-Dame-kirken i Nice i fjor, hadde planlagt å begå terror i Paris, men kunne ikke betale togbilletten til den franske hovedstaden, som kostet 150 euro. Det skrev han til en venn i Paris, som ikke er blitt trukket inn i saken.

Les mer»

By i Tyskland: Folk er lei av kriminelle asylsøkere, forlanger at asylmottak stenges

I Suhl i den tyske delstaten Thüringen protesterer innbyggere mot en bølge av kriminalitet fra beboere ved et lokalt asylmottak, som de forlanger at delstats­myndighetene stenger.

Les mer»

Danmark planlegger asylmottak i Afrika

Danmarks regjering har vært i hemmelig dialog med Etiopia, Tunisia og et tredje land med sikte på å opprette asylmottak utenlands for personer som søker asyl i Danmark, avslører Jyllands-Posten.

Les mer»

Tyskland: Vaksinerte slipper portforbud og andre restriksjoner

Tysklands regjering har lagt frem et forslag til nye korona­regler, der personer som er korona­vaksinerte eller er blitt friske etter korona­sykdom, fritas for smitte­forebyggende restriksjoner som portforbud, kontakt­forbud og karantene. Forslaget ventes å tre i kraft til helgen. Dermed blir det forskjellige regler for vaksinerte og uvaksinerte.

Les mer»

Frankrike: Marine Le Pen straffes ikke for å ha delt bilder av IS-ofre

En fransk domstol har frikjent Marine Le Pen og en partifelle fra en tiltale for «spredning av voldelige meldinger som oppfordrer til terrorisme», etter at begge hadde postet bilder av IS-ofre på Twitter i 2015. Retten legger til grunn at bildene var en del av en offentlig debatt, og viser til ytringsfriheten.

Les mer»

Fallende kinesisk romrakett truer Jorden

En del av en kjempemessig romrakett Kina skjøt opp forrige uke, er uventet i ferd med å falle ukontrollert tilbake på Jorden. Eksperter frykter den kan lande på bebodd område. En amerikansk astrofysiker mener at det hele skyldes skjødesløshet fra Kinas side.

Les mer»

Juridisk kjønnsskifte til 50-lappen

Tidligere kostet det 140 pund å endre juridisk kjønn i Storbritannia, men fra tirsdag av kan det gjøres for rundt 50-lappen. Prisreduksjonen skal gjøre prosessen rimeligere for transpersoner, etter et løfte fra likestillingsministeren.

Les mer»

Italia lar 700 migranter gå i land

Den NGO-assisterte migrasjons­trafikken over Middelhavet tar seg kraftig opp. Lørdag la «Ocean Viking» til kai i Italia med 236 migranter. Tirsdag får «Sea-Watch 4» gjøre det samme med 454 migranter. Uakseptabelt, kommenterer tidligere innenriksminister Matteo Salvini.

Les mer»