Kategori: Utenriks

Dakhla i Vest-Sahara er den nye porten fra Afrika til Europa

Et knutepunkt for migranttrafikken fra Afrika til Kanariøyene er havnebyen Dakhla i Vest-Sahara, som er okkupert av Marokko. Politiet ser gjennom fingrene med den ulovlige migrasjonen, sier folk på stedet.

Les mer»

Halvparten av 6-åringene i forstadsområde ved Stockholm snakker veldig dårlig svensk

Annenhver seksåring på grunnskolene i Stockholm-forstedene Rinkeby, Kista och Tensta har veldig dårlige kunnskaper i svensk. I noen svenske barnehager har barn med svensk som morsmål begynt å snakke arabisk.

Les mer»

Beijing-regimet fengsler kjent demokrati-forkjemper fra Hongkong

En domstol i Hongkong har varetekts­fengslet Joshua Wong og andre demokrati­forkjempere som anklages for ulovlig demonstrasjon. «Dette er ikke tiden for å bøye seg for Beijing», sier Wong.

Les mer»

Amerikansk admiral på besøk i Taiwan

Kontreadmiral med ansvar for USAs militære etterretning i Stillehavsregionen, Michael Studeman, har vært på uanmeldt besøk i Taiwan. Besøket synes å bekrefte USAs økende støtte til øystaten mot kinesisk press.

Les mer»

Statsråd i Pakistan: – Macron er som nazistene under krigen

Frankrikes president Emmanuel Macron «gjør det samme mot muslimene som nazistene gjorde med jødene», sier Pakistans menneskerettsminister Shireen Mazari. Nylig rettet Tyrkias president Erdogan en lignende anklage mot hele Europa. Franske myndigheter krever at Pakistan trekker Mazaris uttalelse offisielt tilbake.

Les mer»

Erdogan: Tyrkias framtid er i Europa

Tyrkia vil bygge en fremtid sammen med Europa, sa den tyrkiske president Recep Tayyip Erdogan i en tale til det tyrkiske regjeringspartiets landsmøte lørdag. – Vi forventer at EU holder sine løfter, ikke diskriminerer oss eller i det minste ikke blir et verktøy for åpent fiendskap rettet mot vårt land, sa Erdogan.

Les mer»

Doc-TV kommer i kveld kl. 22:30

Doc-TV kommer i kveld kl. 22:30

Les mer»

Polens statsminister: EU minner om kommunismen

EUs opptreden mot Polen i unionens budsjettstrid minner om landets erfaringer fra kommunismen, sier Polens statsminister Mateusz Morawiecki. EU styres av eurokratiske oligarker som ivaretar Frankrike og Tysklands interesser, mener den polske statsministeren.

Les mer»

Frankrike: Avis­redaktør går av etter intern mot­stand mot kritikk av islamismen

Redaktøren for en lokalavis i Paris-forstaden Saint-Denis går av etter redaksjonell motstand mot en lederartikkel der han skrev at islamismen er et fascistisk prosjekt, og samfunnet preget av ånden fra München. Redaktøren lød som en krigshisser, og burde ha snakket om «islamofobi», mente journalister i avisen.

Les mer»

32.000 migranter er forsvunnet i Hellas

Greske myndigheter har mistet oversikten over hvor 32.000 migranter med avvist asylsøknad i Hellas befinner seg, sier migrasjonsminister Notis Mitarakis. Mange kan ha reist ubemerket til andre EU-land, antyder statsråden.

Les mer»