Kategori: Utenriks

Nærmere felles budsjett for eurosonen

Frankrike og Tyskland er nærmere enighet om felles budsjett for eurosonen. Forhandlinger mellom de to landene har avstedkommet en felles erklæring som presenteres mandag. Andre euroland ventes å være skeptiske.

Les mer»

May: Utkastet til brexit­avtale er rett vei for Stor­britannia

Utkastet til brexit­avtale, som regjeringen har stilt seg bak, er rett vei for Stor­britannia, sier stats­minister Theresa May, som ikke har planer om å gi seg. En annen vei ville ifølge May utsette landet for en «stor, dyp usikkerhet».

Les mer»

Somalier overfalt og antastet eldre dame i Italia – «KRYP», sier Salvini

En ung somalier som nylig hadde fått opphold i Italia, er arrestert for voldtekts­forsøk på en 68 år gammel dame på stranden. Dette er takken, KRYP! kommenterer innenriks­minister Matteo Salvini.

Les mer»

Enda en britisk statsråd trekker seg på grunn av Brexit-avtalen

Storbritannias arbeids­minister Esther McVey har torsdag morgen gått av på grunn av uenighet med stats­minister Theresa May om Brexit-avtalen. Dermed har to statsråder gått av samme dag av samme grunn. Avgangen svekker utsiktene til at parlamentet stadfester den frem­forhandlede avtalen.

Les mer»

Også Belgia vurderer å si nei til FNs migrasjons­avtale

Etter at Ungarn, Østerrike, Tsjekkia og Bulgaria har avvist å undertegne FNs migrasjons­avtale, mens Polen og Slovenia vurderer det samme, kommer det frem at heller ikke Belgia har bestemt seg.

Les mer»

May utfordrer Parlamentet til endelig oppgjør om brexit

Storbritannias statsminister Theresa May har kastet hansken. Nå blir det opp til de folkevalgte i Parlamentet å avgjøre om avtalen med EU skal leve eller dø. Sent onsdag kveld ble det klart at den britiske regjeringen støtter utkastet til brexit-avtale.

Les mer»

Moderaterna i samarbeid med Sverige­demokraterna i Skåne-kommune

Moderaterna og Sverige­demokraterna har inngått samarbeid for å ta styringen i Staffanstorp kommune i Skåne. Dermed har et slikt samarbeid blitt virkelighet i tre sydsvenske kommuner.

Les mer»

Tsjekkia sier nei til FNs migrasjons­avtale

Tsjekkias regjering har onsdag vedtatt at landet ikke skal undertegne FNs migrasjonsavtale. Landet føyer seg dermed til den voksende rekken av land som sier nei til avtalen. Norge sier ja.

Les mer»

Trump kritiserer Macron på bred front

USAs president Donald Trump tok tirsdag bladet fra munnen i flere Twitter-meldinger med kritikk av Frankrikes president Emmanuel Macron, både for handels­politikken og tanken om en europeisk hær. De to presidentene personifiserer klart den politiske skillelinjen mellom globalister og suverenister.

Les mer»

Også Merkel tar til orde for en «ekte europeisk hær»

I en tale til EU-parlamentet i Strasbourg tirsdag tok Tysklands statsminister Angela Merkel til orde for å opprette «en ekte europeisk hær». Frankrikes president Emmanuel Macron foreslo nylig det samme.

Les mer»