Kategori: Utenriks

Menneskesmuglere arrestert i Nord-Italia

Italiensk politi har arrestert åtte pakistanere siktet for å ha smuglet migranter fra Italia til Frankrike. På ett år besørget organisasjonen tusen ulovlige grensepasseringer og tjente over en million euro. I forsøket på å hemmeligholde virksomheten tydde gruppen til vold og trusler mot migrantene, som kom fra Pakistan, India og Bangladesh.

Les mer»

Menneskesmuglere arrestert i Italia og Hellas

Italiensk og gresk politi og antimafia har koordinert av Europol arrestert 13 personer tilhørende en kriminell internasjonal organisasjon som mistenkes for å ha smuglet migranter sjøveien fra Hellas til Italia. Migrantene betalte 6000 euro hver for overfartene fra Korfu.

Les mer»

Rundt 20 personer pågrepet i Danmark i forbindelse med terrorplanlegging

Rundt 20 personer er pågrepet i en politiaksjon i Danmark for ulovlig våpenbesittelse og anskaffelse av sprengstoff i forbindelse med terrorplanlegging. Bakgrunnen er mistanke om et militant, islamistisk motivert terrorangrep.

Les mer»

Stor måling peker mot tory-seier

Boris Johnsons konservative parti går mot rent flertall i Storbritannia, ifølge den siste målingen fra YouGov, som forventer at toryene får 339 av de 650 plassene i Underhuset i torsdagens valg. Det ville legge til rette for at statsminister Johnson kan oppfylle løftet om å «få brexit unnagjort».

Les mer»

Kina fengsler flest journalister

Kina og Tyrkia fengsler flest journalister, viser en fersk rapport fra Committee to Protect Journalists (CPJ). Kina har fengslet 48 journalister, én mer enn i fjor, mens Tyrkia har fengslet 47 journalister.

Les mer»

EU-skepsisen minst i Nord- og Vest-Europa, størst i Sør- og Øst-Europa

En opinionsundersøkelse som er blitt gjennomført for EU-parlamentet i unionens medlemsland, viser at 59 prosent av alle de spurte mener at EU-medlemskapet er en god ting for deres respektive land. Det er imidlertid store variasjoner mellom landene. Entusiasmen er minst i Italia og Tsjekkia.

Les mer»

Ukraina og Russland enige om våpenhvile

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj og Russlands president Vladimir Putin har blitt enige om å inngå en våpenhvile i Øst-Ukraina før året er omme. Avtalen som er inngått, involverer også en tilbaketrekking av styrkene fra ukrainske konfliktsoner innen mars 2020.

Les mer»

Tysk delstat oppgir hijabforbud for unge jenter

Integreringsdepartementet i Nordrhein-Westfalen har oppgitt halvannet år gamle planer om å innføre hijabforbud for jenter under 14 år i skoler og barnehager i delstaten, som er den folkerikeste i Tyskland.

Les mer»

Seilbåter leies til menneskesmugling – utleierne ser en annen vei

At stjålne seilbåter benyttes til å smugle migranter til Italia, oppdaget nordmannen Jens Jacobsen forrige uke. Noen båter leies også til formålet. Utleierne forstår det, men ser en annen vei. I vanskelige tider er de glade for alle kundene de får. Korrupsjonen i Europa nærer den illegale migrasjonen.

Les mer»

Regjeringsbygning på Malta stormet av demonstranter

Demonstranter stormet mandag morgen kontorene til Maltas statsminister og krevde hans avgang. Statsminister Joseph Muscat har varslet at han vil trekke seg. Han har vært under økende press om å gå av på grunn av håndteringen av etterforskningen av bilbomben som drepte journalisten Daphne Caruana Galizia i oktober 2017.

Les mer»