Kategori: Utenriks

«Ocean Viking» plukket opp 104 migranter i Middelhavet

«Ocean Viking» har fredag plukket opp 104 migranter fra en gummibåt utenfor kysten av Libya, kunngjør Leger Uten Grenser. Denne redningsaksjonen fant sted mindre enn halvannet døgn etter at det norskregistrerte skipet satte 176 migranter i land i Italia.

Les mer»

London: Extinction Rebellion-aktivister dratt ned fra taket på undergrunnstog

Klima-aktivister fra Extinction Rebellion demonstrerte torsdag morgen ved å forstyrre trafikken på undergrunnsbanen i London. Noen aktivister som klatret opp på takene på undergrunnstog, ble dratt ned av sinte passasjerer. Et øyenvitne forteller at en aktivist ble dratt i bakken og sparket gjentatte ganger.

Les mer»

Sverige: Omstridt tidligere meddommer dømt for grovt bedrageri av «sin egen» domstol

Ebtisam Al Debe vekket oppsikt i Sverige da hun som meddommer i 2018 frifant en mann for konemishandling fordi han var av «god familie». Nå er hun dømt for bedrageri etter å ha svindlet domstolen hun tjenestegjorde ved, for penger.

Les mer»

Asylinnvandringen til Europa øker

Nesten en halv million mennesker har i løpet av årets ni første måneder søkt om asyl i EU, Sveits eller Norge. Det går frem av tall fra EUs asylbyrå EASO. Antallet er ti prosent høyere enn i samme tidsrom i fjor. Europa må lære av Australia og deres no way-prinsipp, sier en tysk CDU-politiker.

Les mer»

Italia gir «Ocean Viking» en havn

Det italienske innenriks­departementet besluttet mandag kveld å tilby «Ocean Viking», som seiler i Middelhavet med 176 migranter ombord, en trygg havn i Taranto sørøst i Italia. Skipet ankommer Taranto onsdag. Tilbudet om en havn kom kort tid etter forespørselen fra SOS Méditerranée.

Les mer»

Minst tre menn knivstukket på overfylt asylmottak i Hellas

Minst tre mennesker er skadd i sammenstøt i en overfylt leir for asylsøkere øst på øya Samos. Branner brøt ut, og flere skal ha blitt evakuert. Leiren huser 5700 asylsøkere.

Les mer»

BBC: EU vurderer å holde nytt krisemøte for å lande en brexitavtale

EU vurderer å holde et nytt toppmøte for å få landet en utmeldingsavtale med Storbritannia, ifølge BBC. Det pågår fortsatt forhandlinger mellom unionen og Storbritannia om en utmeldingsavtale.

Les mer»

«Ocean Viking»: – Gi oss en trygg havn

Skipet «Ocean Viking», som har 176 migranter ombord, befinner seg omtrent midtveis mellom Lampedusa og Malta etter å ha bedt om en trygg havn i Italia eller på Malta. SOS Méditerranées nestleder Sophie Beau mener det er uakseptabelt at skipet for fjerde gang må vente på en havn.

Les mer»

Fem pågrepet etter Paris-angrep

Fem bekjente av 45-åringen som knivstakk og drepte fire politiansatte i Paris, er pågrepet, mistenkt for medvirkning. Mickael Harpon, som jobbet ved IT-avdelingen i Paris-politiets hovedkvarter, ble skutt og drept etter å ha drept fire kollegaer 3. oktober. Knivangrepet etterforskes som en mulig terrorhandling.

Les mer»

Andre redningsaksjon på få timer for «Ocean Viking»

Også søndag ettermiddag har «Ocean Viking» plukket opp migranter fra en gummibåt på havet utenfor Libya. Etter å ha hentet opp 102 til, er det nå 176 migranter ombord på det norskregistrerte skipet. Vil det få en europeisk havn? Samtidig har 160 båtmigranter kommet seg til Italia for egen maskin.

Les mer»