Kategori: Utenriks

Irakisk mekaniker saboterte fly i Miami – mulig IS-sympatisør

En tidligere American Airlines-mekaniker med irakisk bakgrunn som er tiltalt for sabotasje mot et fly i Miami i juli, blir ikke løslatt mot kausjon på grunn av mistanker om IS-forbindelser. Abdul-Majeed Marouf Ahmed Alani hadde bilder av IS-henrettelser på mobil­telefonen sin, og hadde forsøkt å hemmelig­holde en reise til Irak.

Les mer»

102 migranter til Lampedusa for egen maskin

102 båtmigranter fra Elfenbens­kysten, Kamerun, Guinea og Tunisia gikk onsdag i land på Lampedusa, etter å ha tatt seg helt frem til den italienske øya fra Libya for egen maskin. De ulovlige iland­stigningene på den lille øya har økt kraftig. Migranter tas hele tiden med derfra videre til Sicilia.

Les mer»

Kjempehopp i svensk arbeids­ledighet

Tirsdag la det svenske stati­stikk­byrået SCB frem nye, ned­slående tall for svensk økonomi. Arbeids­ledig­heten i Sverige var på 7,1 prosent i august, ett prosent­poeng høyere enn i august i fjor. Det er langt høyere enn økonomene ventet. BNP-utviklingen er heller ikke god.

Les mer»

Ungarns utenriks­minister: Åpne grenser er farlig for Europa

Italias beslutning om å gjenåpne grensene for ulovlige innvandrere er beklagelig og farlig, sier Ungarns utenriks­minister Peter Szijjarto. Den som ikke aksepterer migrant­kvoter, må ilegges harde sanksjoner, svarer Italias utenriks­minister Luigi Di Maio.

Les mer»

Ung kvinne alvorlig skadet i eksplosjon i Lund

Natt til lørdag ble en 23 år gammel kvinnelig universitets­student alvorlig skadet i en eksplosjon idet hun gikk forbi en daglig­vare­butikk sentralt i Lund. Ingen er pågrepet i saken, og politiet har ingen mistenkte. Den allmennfarlige kriminaliteten i Sverige rammer ikke lenger bare storbyene, men også steder man tradisjonelt har forbundet med idyll.

Les mer»

Terrorangrep mot to oljeanlegg i Saudi-Arabia

Natt til lørdag ble to gigantiske oljeanlegg i det østlige Saudi-Arabia satt i brann. Myndighetene mener anleggene ble angrepet av droner. Den iransk-støttede Houthi-militsen i Jemen har tatt på seg ansvaret, men siden Jemen ligger 1200 km lenger sørvest, må angrepene må være utført fra saudiarabisk jord.

Les mer»

Klima­aktivister pågrepet for drone­aksjon på Heathrow

Britisk politi har pågrepet sju klima­aktivister for å ha planlagt å stoppe fly­trafikken på stor­fly­plassen Heathrow med droner. Planen var å fly droner over London-flyplassen fredag og i helgen, slik at trafikken på flyplassen ble hindret.

Les mer»

EU-land fordeler migrantene på «Ocean Viking» mellom seg

Italia har kunngjort at flere EU-land er enige om å ta imot migrantene på «Ocean Viking». Dermed ligger alt til rette for at de får gå i land i Italia eller på Malta forholdsvis raskt. Kunn­gjøringen bærer bud om en kraftig liberal­isering av den italienske migrasjons­politikken.

Les mer»

Hemmelig EU-plan for fordeling av migranter – Italia og Malta ankomst­havner

Et hemmelig EU-initiativ for håndtering av migrasjonen over Middelhavet forutsetter at Italia og Malta fungerer som ankomst­havner for båt­migrantene, som deretter skal fordeles mellom EU-land i samsvar med en plan som er utarbeidet på forhånd.

Les mer»

– Det er klart at de må få gå i land!

Migrantene på «Ocean Viking» må få gå i land, sier EU-kommisjonens italienske president David Sassoli. Han slutter seg til utspillet fra sin partileder Nicola Zingaretti (PD), som krever det samme. Dermed øker presset på Italias regjering. Vi trenger en politikk for innvandring, mener Sassoli.

Les mer»