Kategori: Utenriks

Volvo tilbakekaller over to millioner biler

Kinesisk-eide Volvo Cars tilbakekaller over to millioner biler på grunn av en feil med fester til sikkerhetsbeltet. Tilbakekallelsen rammer vel 84.000 bileiere i Norge og over 400.000 i Sverige, og kommer en mnd før tiårsjubileet for det kinesiske oppkjøpet.

Les mer»

Angrepsvåpen fra Kina forsøkt smuglet inn i USA

Amerikanske tollmyndigheter har beslaglagt deler til 10.800 angrepsvåpen, sendt fra Shenzen i Kina til en mottaker i Florida. Forsendelsen var merket som stålrørs-prøver. Det siste året har det skjedd en enorm økning i slike forsøk på våpensmugling fra Kina.

Les mer»

Weinstein-ofre får 19 millioner dollar

Flere kvinner som ble utsatt for overgrep og trakassering av filmmogulen Harvey Weinstein, er tilkjent 19 millioner dollar i erstatning i et gruppesøksmål.

Les mer»

Minst 30 arrestert i Hongkong etter at sikkerhetslov ble vedtatt

Politiet i Hongkong sier at de har gjort de første pågripelsene i forbindelse med den nye omstridte sikkerhetsloven som Kina har vedtatt for territoriet. Minst 30 er arrestert.

Les mer»

Wall Street avsluttet sterkt kvartal

Aksjemarkedene på Wall Street steg tirsdag da børsen avsluttet sitt beste kvartal siden 1998. Den brede S&P 500-indeksen la på seg 1,5 prosent, noe som resulterte i en økning på nærmere 20 prosent i andre kvartal.

Les mer»

Domstol har midlertidig stanset Trump-bok

En domstol i New York har midlertidig stoppet publiseringen av det som skal være en avslørende bok skrevet av Donald Trumps niese Mary Trump.

Les mer»

Pompeo sjokkert over rapport om tvangssterilisering av muslimer i Kina

USAs utenriksminister Mike Pompeo er sjokkert over rapporter som hevder at Kinas kommunist-regime benytter midler som tvangssterilisering, tvangsabortering og andre tvangsmetoder mot den største muslimske folkegruppen i Kina, uighurene.

Les mer»

Danskene med massivt ‘nei’ til bønneutrop fra moskeer

I en meningsmåling foretatt av Voxmeter svarte 74,5 prosent av de spurte at de er uenige eller sterkt uenige i at danske moskeer skal få lov til å kringkaste bønneutrop med høyttalere. 

Les mer»

Iransk journalist dømt til døden

I oktober i fjor kidnappet det iranske regimet den opposisjonelle journalisten Ruhollah Zam, da han var uforsiktig nok til å forlate sitt eksil i Paris for et besøk i Bagdad.  Nå har regimet dømt ham til døden «for å ha oppfordret iranere til væpnet opprør».

Les mer»

Britisk meningsmåling: 80 prosent mener Churchill-statuen i London må bli stående

80 prosent av de spurte i Storbritannia mener Winston Churchill-statuen må bli stående på Parliament Square i London, tross krav fra en Black Lives Matter-leder om å ta den ned. Et stort flertall er stolt av britisk historie, og mener historien ikke kan dømmes etter dagens standarder.

Les mer»