Kategori: Utenriks

Asia Bibi har forlatt Pakistan – skal være fremme i Canada

Asia Bibi, den kristne pakistanske kvinnen som var dødsdømt for blasfemi og siden ble frifunnet, har ifølge offisielle kilder forlatt Pakistan. Ifølge advokaten hennes er Bibi allerede kommet til Canada. Dermed er et nesten ti år langt mareritt slutt for kvinnen som mange i Pakistan ønsker død.

Les mer»

Gislene satt fri i Blagnac – gissel­tageren en 17-åring kjent for politiet

Gisseldramet i Blagnac er over idet alle de fire gislene er satt fri. Gjerningsmannen, som påstår å være «de gule vestenes væpnede arm», forskanser seg fremdeles i kiosken hvor det hele begynte.

Les mer»

Radikaliserte islamister kjører buss i Paris

Det offentlige transport­selskapet RATP i Paris anklages for å ha flere radikaliserte islamister som sjåfører. Det skal skyldes ansettelser av sjåfører som respekteres i islamist­miljøene for å unngå stein­kasting mot bussene i forstedene. Også en av Bataclan-terroristene hadde vært RATP-sjåfør.

Les mer»

Bussjåfør i Paris nektet å kjøre kvinne med kort skjørt

Sjåføren på en buss i Paris som tilhører et offentlig transport­selskap, nektet nylig en 29 år gammel kvinne å stige ombord fordi han mente at skjørtet hennes var for kort. Faren ville fortelle omverdenen om saken, men møtte en hindring…

Les mer»

Folk i Belgia massivt avvisende til asylsøkere

Et flertall av de spurte i Belgia mener landet tar imot for mange asylsøkere og tar til orde for utvisninger, viser en sosiologisk undersøkelse av et representativt utvalg av belgiere. Nesten halvparten er rede til å returnere asylanter til diktaturer. Et mindretall tror at flyktninger ikke utnytter systemet.

Les mer»

Trump minner de sosiale mediene om ytrings­friheten

Donald Trump ytret fredag kveld misnøye med hvordan konservative stemmer blir diskriminert i sosiale medier. Det blir verre og verre, sier den amerikanske presidenten, som ser hvilken makt teknologi­selskapene har. Trump påpeker en generell dobbelt­standard, og nevner blant andre James Woods spesielt.

Les mer»

Facebook blokkerer Rasmus Paludan

Facebook har blokkert profilen til den markante danske islamkritikeren og folketingskandidaten Rasmus Paludan, opplyser selskapets nordiske talsmann Peter Münster til dansk TV 2. Paludan mener det skyldes islamkritikk, og anklager Facebook for å ville påvirke valget i Danmark.

Les mer»

Lavere ledighet i Tyskland, men mange tyskere utvandrer

Arbeids­ledigheten i Tyskland er sunket til laveste nivå siden gjen­foreningen i 1990. Men to trekk uroer: Nesten halvparten av de ledige har migrasjons­bakgrunn, og mange tyskere, også høyt kvalifiserte, utvandrer til land som Sveits og USA.

Les mer»

Pentagon setter foten ned for Kina-sponsede studie­programmer i USA

Det amerikanske forsvars­departementet vil ikke lenger sponse studie­programmer i kinesisk språk ved universiteter som er vertskap for Confucius-institutter, som finansieres av Kina og anklages for å drive propaganda og undergrave den akademiske friheten. Pentagon begrunner dette med hensynet til nasjonale interesser.

Les mer»

Maduro mener de stoppet et kuppforsøk

Venezuelas president Nicolás Maduro mener tirsdagens demonstrasjoner var et kuppforsøk, men sier de klarte å stoppe det. Nye demonstrasjoner ventes onsdag. I en TV-sendt tale tirsdag kveld sier Maduro at Juan Guaidó og opposisjonen forsøkte å «kaste en lovlig valgt regjering».

Les mer»