Kategori: Kort

Fire mennesker siktet for forsøk på å velte Andrew Jackson

Det er tatt ut siktelse mot fire navngitte personer for forsøk på å velte statuen av Andrew Jackson. En av dem er pågrepet.Four People Charged for Allegedly Trying to Topple Andrew Jackson Statue  

Les mer»

Senatet vedtar lov om sanksjoner ang Hongkong

Senatet i USA har vedtatt et lovforslag som åpner for sanksjoner mot kinesiske tjenestemenn som undergraver Hongkongs selvstyre. NTB-AFP

Les mer»

Dødsulykke: Tonstad vindpark fulgte ikke sikkerhetsplan

Arbeidstilsynet varsler pålegg til Tonstad vindpark etter at en finsk arbeider omkom under arbeid med en vindturbin. (Fædrelandsvennen – bak mur)

Les mer»

Minst 24 drept i innsideangrep mot afghanske sikkerhetsstyrker

Minst 24 personer ble drept på sin egen base fredag da seks personer utkledd som politimenn åpnet ild mot dem mens de sov, ifølge afghanske myndigheter.

De regionale myndighetene i den sørlige Zabul-provinsen sier angriperne hadde koblinger til Taliban.

Les mer»

Kollektivt er smittefaren størst fra folk som ikke er testet, men ikke individuelt

Analyser av data fra Kina tyder på at 79 % av koronasmitten kom fra personer som ikke var blitt testet. Samtidig estimeres den individuelle smittefaren fra udokumenterte smittebærere til ca. 55 % sammenlignet med dokumenterte. Science

Les mer»

Koronaviruset neppe et lekket militært virus

Det er usannsynlig at koronaviruset er tilvirket i et laboratorium, meddeler en internasjonal forskergruppe til Nature Medicine.

Les mer»

SAS permitterer 200 ansatte i Norge fra tirsdag

SAS har sendt ut permitteringsvarsel til 100 piloter og like mange kabinansatte i Norge, melder Dagbladet, sier pressesjef John Eckhoff til avisen.

Les mer»

Schengen-avtalens velsignelser

Fire rumenere er dømt i Oslo tingrett for tyverier av verktøy til en verdi av 7,5–10 millioner kroner fra byggeplasser i Sør-Norge. NRK Oslo og Viken

Les mer»

Politirazzia i Stockholm

– De personer som har gripits ingår i samma kriminella nätverk som vi misstänker är inblandade i samtliga fyra skjutningar under perioden 28 oktober till 18 januari, säger Mats Eriksson, presstalesperson vid polisen. (Aftonbladet)

Les mer»

Jahn Teigen är död

Han somnade in under måndagskvällen på Ystad sjukhus. Sedan tolv år tillbaka var han bosatt i Ingelstorp i Skåne. Jahn Teigen är en Eurovisionprofil och har tävlat tre gånger, 1978, 1982 och 1983. Den första gången han tävlade fick han noll poäng för låten ”Mil etter mil”. Han var med i den hyllade humorgruppen Prima Vera med Herodes Falsk och Tom Mathisen. (Aftonbladet)

Les mer»