Kategori: Kort

Irlands statskringkaster dropper DAB – satser alt på FM og internett

Danmark, Sverige, Storbritannia, Spania og Latvia har dessuten besluttet ikke å slukke FM-nettet. Nettavisen

Les mer»

Velkommen til det utvidede Midtøsten

60 personer gikk løs på hverandre da tyrkere og kurdere deltok i et masseslagsmål i Herne, Nordrhein-Westfalen, mandag kveld. Delstaten har vært vitne til flere lignende gnisninger etter Tyrkias invasjon i Nord-Syria. Bild  

Les mer»

Politikken i et nøtteskall

Statens kompensasjon til pelsdyrbøndene som ble tvunget til å legge ned virksomheten, er et svik, et ran og en skam, skriver Elin Ørjasæter i Nettavisen.  

Les mer»

Klart de gjør

Uten olje rammes transporten av mat og andre livsnødvendigheter, og noe slikt ville føre til hungersnød, flyktningkatastrofer, politisk kaos og med all sannsynlighet kriger, skriver Harald Birkevold i Stavanger Aftenblad. Synes de dette er en akseptabel konsekvens? spør han.

Les mer»

Og dermed gjør han seg til kjetter

Klima blir religion, konstaterer – med rette – kommune­styre­representant for KrF i Rælingen, Simon Friis Larsen, på NRK Ytring. Selv bøyer han seg ikke for den religionen.

Les mer»

Noe annet kan ikke hevdes i god tro

Det pågår åpen islamisering, skriver Hege Storhaug Aftenposten. Antallet muslimer øker, og fundamentalistene jobber for å styrke islam.

Les mer»

Skadevirkningene på hukommelse og intelligens er verre enn fravær av opplevelser

En fornuftig 15-åring har oppdaget at meningsløs skrolling på mobil­telefonen skaper farlig avhengighet. «Det er på tide at vi opplever verden utenfor skjermen», skriver hun i Aftenposten

Les mer»

En bra start

Høyre er utradert i Nord-Norge, skriver politisk redaktør i Nordlys, Skjalg Fjellheim i Nettavisen. Han anfører «vedvarende politisk uro og mistillit til sentralmakten i denne delen av landet» som en faktor.

Les mer»

Den beste viten­skapen (altså ikke klima­modeller) er ikke fakta, men kunnskap

«Den beste og mest nøyaktige vitenskapen er ikke meninger, men fakta», bullshitter Greta Thunberg (eller PR-apparatet hennes) på Facebook. Nettavisen

Les mer»

En stadig større nasjonal skam

«Hvordan havnet 26 norske barnevernssaker i Strasbourg?» spør Thea W. Totland i Aftenposten.

Les mer»