Kategori: Tavle

Tenning av julegranen i Groruddalen

Første søndag i advent er det tradisjon for julegrantenning i bygd og by – så også i Groruddalen – selv om deltakelsen er lite å skryte av. ‘Nå lyser det på Vestli’ lyder overskriften på artikkelen i Groruddalen.no. Vestliåsen boligsameie inviterer tradisjonen tro til julegrantenning. ‘Her tar vi hensyn til alle beboere’, forteller de – […]

Les mer»

I de dager

En aldri så liten stund vil jeg glemme vår herværende juletid med strid om julesanger i skolen, med strid om julespill infiserte av koran-sitater og med strid om tilstedeværelse på julegudstjenester i undervisningstiden. Jeg vil glemme lastebil-beskyttelse av byens barn julegrantenning. Jeg vil glemme vidåpne og himmelhøye kjøpesenter-dører som er halvveis lukket med sharia-stengsler. Jeg vil glemme en nykommet fredens religion som visst bare bringer ufred med seg.

Les mer»

Releaseparty for Scruton-boken onsdag

Vi er nå sikre på at vi får Roger Scrutons «Svindlere, svermere og sjarlataner» til møtet på Seniorsenteret på Majorstua onsdag.

Les mer»

Mediene roser Trump, mer tilgjengelig enn Obama

Redaktøren for Washington Post roser Trump for én ting, og den er ikke uvesentlig: Han er tilgjengelig for mediene. Dét var ikke Obama.

Les mer»

Fienden som ikke kan nevnes

Også på Hamar ble tenningen av julegranen sikret med tversoverparkert lastebil ved torget kvelden før 1. advent. Teksten til lokalavisens fotografi forklarer at det er for å stanse «uønskede gjester».

Les mer»

14-åringen som ble voldtatt på skolen – her er dommen

Noen rettsavgjørelser er spesielt betydningsfulle. De sier noe om retningsskifter i tiden, og fortjener belysning. Dommen i voldtektssaken på Nordmøre er blant dem. Derfor offentliggjør Document den, med fornærmede anonymisert.

Les mer»

Aftenposten får problemer med sin egen story

Per Anders Johansen, Aftenpostens Moskva-korrespondent, har en sak om liberale russere som er skuffet over dekningen av Russland i vestlige medier. Man klør seg i hodet og lurer på hvordan og over hvem de er skuffet. Det er ikke godt å få tak på. Før man kommer langt ned i artikkelen. Der går det frem […]

Les mer»

Robert Spencer om Trump-videoene

Robert Spencer, mannen bak jihadwatch.org, sier reaksjonen på Trumps twittervideoer sier mye om deres egen hvitvasking av islam og fortrengning av problemene verden står overfor. Kritikerne sier at Trump legitimerer ytre høyre, men de bruker den betegnelsen om alle som våger å omtale truslene fra islam: “The reaction is that he is endorsing a far-right group, but […]

Les mer»

Antirasistisk Senter tom for argumenter, spiller nazi-kortet

Antirasistisk Senter er en organisasjon for grenseløs godhet, og de som motsetter seg denne drømmen defineres som rasister. En helt annen type antirasistisk arbeid.

Les mer»

Norges modigste kvinne

Noen kvelder setter spor i deg. Spor som gjør at du må la inntrykkene synke litt før du greier å få satt ned på papiret hva du har opplevd.

Les mer»