Kategori: Tavle

Erna Solberg vil utelukke uvaksinerte fra samfunnet

Avgåtte statsminister Erna Solberg har tatt en tur på byen etter gjenåpningen. Nå argumenterer hun for vaksinepass, slik at det kan bli «stinn brakke» på Norway Cup og Øyafestivalen.

Les mer»

Scholz ønsker enda tettere energipartnerskap med Norge

Statsministrene Jonas Gahr Støre og Olaf Scholz fremhevet begge behovet for tett samarbeid om energiforsyning da de møttes til samtaler i Berlin onsdag.

Les mer»

Kvinne dømt til døden i Pakistan for å ha fornærmet Muhammed

En pakistansk kvinne er dømt til døden for blasfemi på grunn av tekstmeldinger hun sendte til en venn.

Les mer»

Kina tvinger brysomme kinesere i utlandet hjem igjen

Kinesiske myndigheter har siden 2014 tvunget rundt 10.000 kinesere bosatt i utlandet til å returnere hjem. Det opplyser en menneskerettsgruppe i en ny rapport.

Les mer»

Frustrerende endringer for det saudiske shariapolitiet

Det saudiske moralpolitiet mutawa får ikke lengre svinge bambusstokkene mot egen befolkning. Nå kan kvinner både røyke, kjøre bil og kle seg lettere.

Les mer»

SV, MDG og Rødt med verneforslag for vassdrag

Den kommende energikommisjonen må ikke engang vurdere utbygging av vassdrag som er vernet, foreslår Rødt, MDG og SV.

Les mer»

Wannsee-konferansen 20. januar 1942, et særdeles stygt 80-årsminne

Solvgelatinkopi i Gedenkstaette Haus der Wannsee-Konferenz. Innsamling og masseslakt av jøder i det østlige Europa startet for alvor etter angrepet på Sovjetunionen den 22. juni 1941. Men det forelå ingen samlet plan for myrderiene. I juli 1941 forlangte Reichsmarschall Hermann Göring (1893–1946) at SS-Obergruppenführer und General der Polizei Reinhard Heydrich (1904–1942) skulle utarbeide et Gesamtentwurf […]

Les mer»

BNL reagerer på forbud mot innleie av arbeidskraft: – Regjeringen burde gått i dialog

Administrerende direktør Nina Solli i Byggenæringens Landsforening reagerer på regjeringens plan om å forby leie av arbeidskraft i byggebransjen på Østlandet.
– Byggenæringens Landsforening (BNL) opplever ikke at vi er tatt med på råd i regjeringens arbeid med saken. V

Les mer»

KrF-Ropstad: – Uforståelig at strømpakken ikke inkluderer Den norske kirke

Regjeringens stømpakke for frivillige organisasjoner inkluderer ikke Den norske kirke. – Tragisk, sier Kjell Ingolf Ropstad (KrF).
Tros- og livssynsminister Kjersti Toppe (Sp) bekrefter overfor Vårt Land at strømstøtteordningen for frivillige organisasjoner ikke gjelder Den norske kirke.

Les mer»

Sannheten er ikke så viktig i klimasaken

Klimasaken er en del av en større agenda. Man har en annen plan og målsetting, og unndrar seg ikke for å manipulere publikum underveis. La oss se hvordan.

Les mer»