Kategori: Tavle

Velkommen til oldtiden

Alle økonomiske indikatorer tyder på, at vi befinder os midt i den værste økonomiske kontraktion i historien. Enhver forudsigelse er taget af bordet, og den økonomiske videnskab er kun egnet til at forklare, hvad der er sket, og har ingen anelse om, hvad der venter. Økonomien er erstattet af coronomien.

Les mer»

Giuseppe Conte: – Den europeiske drømmen kan gjenfødes, eller knuses

I sitt svar på EU-kommisjonspresident Ursula von der Leyens brev til italienerne hevder Italias statsminister Giuseppe Conte at det er briste eller bære for unionen. Han virker ikke påfallende optimistisk.

Les mer»

Ursula von der Leyen prøver å redde stumpene av EU

Finanshodepinen ved epidemien forsterker motsetningene mellom nord og sør i EU. Kommisjonspresident Ursula von der Leyen prøver å redde stumpene med et åpent brev til italienerne. Duger det? Les selv.

Les mer»

To billeder av Sveriges fremtid

Utmarksskolan i Gøteborg hvor en 13 årig indvandrer forleden myrdede en 12 årig ditto. Her står Sveriges fremtid. Hvis Svensson vil protestere, så lad være, det er for sent. Dette er billeder af elitens hede drøm: Ikke at findes.

Les mer»

Koronaepidemien i Norge blir trolig en light-versjon av Italias

Utviklingen i koronasmitten i Norge tyder på at det var en fordel å ha blitt advart. Trolig vil Norge få kontroll raskere enn Italia, men lang tid tar det uansett.

Les mer»

Smitten langsomt på vei mot utflatning i Italia – lignende dynamikk i Spania

Kontrollen på koronabeistet krever at antallet nye smittetilfeller når null. Det går tilsynelatende den veien i Italia, men langsomt. Spania viser lignende utvikling. En fotballkamp kan ha spilt en rolle.

Les mer»

Epidemien holder Italia på den statistiske pinebenken

Med 2937 nye aktive smittetilfeller i Italia gjør smittekurven et ubehagelig høyt hopp igjen, og nærer, kanskje ubegrunnet, frykt for brudd i den nedadgående hovedtrenden. Vil torsdagens data øke klarheten?

Les mer»

Koronaepidemien: Den positive tendensen bekreftes i Italia

Myndighetene har registrert 2107 nye aktive smittetilfeller i Italia siste døgn. Det er noen flere enn de 1648 nest siste døgn, men bekrefter likevel den nedadgående trenden (blå kurve).

Les mer»

Forbud mot sex i seks måneder

Ifølge et ghanesisk nettsted la Kenyas president, Uhuru Kenyatta, i forrige uke ned forbud mot seksuell omgang de neste seks månedene for å dempe spredningen av det dødelige koronaviruset. 

Les mer»

Villgeitene inntar byen min i Wales

I Llandudno i Nord-Wales har vi hatt villgeiter fra Kashmir i India siden midten av 1800-tallet. Flokken på rundt 200 geiter stammer fra et geitepar som ble gitt som gave fra Sjahen av Persia til dronning Victoria etter hennes kroning i 1837. Geitene holder til på The Great Orme (fra gammelnorsk – vikingene var her!) […]

Les mer»