Kategori: Sakset/Fra hofta

Antallet voldhendelser i Oslo høyeste på ti år

– På noen steder til visse tidspunkter kan det være utrygt når disse trøblete gruppene samler seg og drar til angrep. Politiets oppgave er å identifisere disse områdene og sette inn forebyggende tiltak, sier voldsforsker Ragnhild Bjørnebekk ved Politihøgskolen til VG.

Les mer»

Amatørkunst med universelle og eksistensielle ambisjoner

«When Absence Turns Present & Silence Turns Loud» er tittelen på Sara Korshøj Christensens utstilling i Galleri K på Skillebekk. rbeidene minner mer om bastante statements som unger i barnehaven baler med når de har fått beskjed om å skape ekte kunstverk.

Les mer»

Når en mors frykt blir virkelighet

Før skulle det mye til at det skjedde noe alvorlig med vanlige ungdommer. Nå virker de nærmest som en magnet på gjengene. En historie fra en fortvilet mor i København.

Les mer»

Støres prosjekt rakner: Flukten fra Ap-toppen fortsetter

Den ene etter den andre av frontfigurene i Arbeiderpartiet sier takk for seg og ser etter nye utfordringer. Det begynner å bli påfallende tynt i rekkene rundt mannen som gjerne vil bli Norges neste statsminister. Rakner det helt for Støre nå?

Les mer»

Sveriges tapte territorier: For farlig for rikskanalen SVT å filme fra Kronogården i Trollhättan

Onsdag denne uken skulle SVT vise et debattprogram om integrering og segregering fra Kronogården. De hadde til og med invitert frilansjournalist Joakim Lamotte, som tidligere jobbet i SVT. Idag opplyser Lamotte at SVT ikke lenger får lov til å filme det planlagte debattprogrammet i Kronogården fordi det er for farlig.

Les mer»

Ingen grunn til å tro på Kinas forsikringer

Mange indikasjoner tyder på at toppen av corona-epidemien på ingen måte er over. Likevel fortsetter NRK og NTB å rapportere Beijings forsikringer. Det er alvorlig nå som epidemien har kommt til Europa.

Les mer»

Reinfeldt i lomma på Kina

Midt oppe i en het, politisk strid mellom Kina og Sverige, avslører Expressen hvordan den tidligere svenske statsministeren Fredrik Reinfeldt håver inn millioner på sine forretninger med kinesiske statsselskaper.

Les mer»

Faktisk.no viser en akademisk, nedlatende forakt i møte med legitim bekymring

Det finnes en følelse som er langt farligere enn sinne. Mens Faktisk.no presiserer faren ved sinte kommentarfelt og sidestiller sinne med hat, er i virkeligheten kjølig forakt langt farligere. Den nedlatende holdningen er oppskriften på økt polarisering og konflikt.

Les mer»

Sylvi Listhaug i Dagsnytt 18: Hardt ut mot kirkens «klima-engasjement»

Kirkerådet er opptatt av alt annet enn å skape en kirke som favner bredt. De vil mye heller drive med politikk, og vise frem hvor «gode holdninger» de har i ulike saker. Derfor har de erklært støtte til klimastreikende skoleungdom. Det får Sylvi Listhaug fra FrP til å reagere sterkt.

Les mer»

Aftenposten bagatelliserer at Koranen er den mest populære boken i norske fengsler

I en lang reportasje om norske fengselsbibliotek skriver Aftenposten at bøker om religion er på utlånstoppen. Bøkene «om religion» som avisen omtaler, er Koranen. Samtidig er de høyest graderte risikofaktorene i norske fengsler direkte knyttet til muslimske lovbrytere.

Les mer»