Kategori: Sakset/Fra hofta

Den nye korporative staten er humanitær

Den såkalt nordiske modellen bygget på samarbeid mellom stat, næringsliv og fagforeninger. Den hadde sterke korporative trekke. Nå bygger staten ut et samarbeid med store hjelpeorganisasjoner, som har de samme korporative trekk.

Les mer»

Steigan forsvarer Kina – fortsatt

Noe forblir det samme: Pål Steigan er fortsatt en venn av Kinas kommunistiske parti. I en artikkel søndag heter det at USA innsirkler Kina og Russland. Det er ikke Kina som er ekspansivt og imperialistisk, det er USA. På 60-70-tallet var «USA-imperialismen» et standard begrep. 60 år ser ikke ut til å ha forandret Steigans verdensbilde.

Les mer»

Skottene er forbannet over dobbeltmoralsk overlege som dro på hytta

Dr Catherine Calderwood fikk så ørene hang etter at hun hadde frontet en kampanje for det skotske helsevesenet hvor hun innstendig ber alle om å holde seg hjemme mens hun selv dro på hytta med familien – to helger på rad.

Les mer»

Byråkrater skyves frem for å beskytte Löfven. Slår strategien feil, blir dommen hard

Stefan Löfven foretrekker å la andre administrere kriser. Det kalles riskminimering. Men i forhold til en ukjent faktor som korona er virkningen motsatt: Risikoen øker. I regjeringskorridorene stiger nervøsiteten.

Les mer»

Utstrakt kontakt Wuhan–Nord-Italia; virusets brede vei til Europa

Kina har de senere år hatt stor innflytelse på moteindustrien i Italia. Over 300 000 kinesere bor i Italia, og det går direktefly fra Milano til Wuhan. Mange av kineserne er illegale og står utenfor offentlig helsevesen.

Les mer»

Myndighetene erklærer vindkraft som samfunnskritisk virksomhet. Hvorfor det?

Vindkraftbransjens interesseorganisasjon Norwea ba regjeringen om unntak fra innreiserestriksjoner under koronakrisen. Dermed ble vindkraft-industrien «næring med kritisk behov for arbeidskraft». Men hvorfor er det så viktig for både vindkraft-industrien og myndighetene at vindkraft­utbyggingen ikke blir forsinket? La oss fundere litt på årsakene.

Les mer»

Visste Löfven at dødstallene var langt høyere?

Stefan Löfven ba fredag svenskene forberede seg på tusentalls døde. Samtidig har svenskene gått på byen som før. Er de ført bak lyset? Hvem har ansvaret?

Les mer»

Milliardærens kunstsmak som forskningsobjekt

Det går veldig bra for milliardær Nicolai Tangen for tiden. Ikke bare er han blitt sjef for Oljefondet, men hans kunstsamling deponert i Silomuseet har nå fått to stipendiatstillinger av Forskningsrådet for å forske på samlingen.

Les mer»

Selvvalgt ignoranse – med statens velsignelse

Koronakrisen utløser prioriteringer i helsevesenet. Det akutte må prioriteres framfor mindre livstruende tilstander. Allerede er tusenvis av operasjoner utsatt grunnet krisen, og samtidig ser vi smitteøkning i de delene av befolkningen som ikke tar ansvar for verken å innhente informasjon eller forholde seg til informasjonen som gis.

Les mer»

Sir Keir Starmer valgt til ny Labour-leder – vil «luke ut giften med røttene»

Mange har sett frem til den dagen hvor Jeremy Corbyn endelig takket for seg som leder av Labour. Under hans ledelse og sterke kommunistiske påvirkning ble partiet trukket langt til venstre og de sterke undertonene av antisemittisme kunne ikke lenger skjules.

Les mer»