Kategori: Sakset/Fra hofta

Kvalifiserings­tiltak til fem millioner euro skaffet to syrere jobb

En konfidensiell rapport fra Tysklands riksrevisjon retter flengende kritikk mot et syssel­settings­prosjekt der forsvars­departementet brukte fem millioner euro i et forsøk på å kvalifisere 217 syriske flyktninger til fast arbeid. To personer lyktes med det. Prosjektet var et hjertebarn for Ursula von der Leyen.

Les mer»

Nye ubekreftede anklager mot Kavanaugh, Demokratene vil ha riksrett

To New York Times-journalister har skrevet bok om høyesterettsdommer Brett Kavanaugh med en ny historie om fyll og overgrep. Men heller ikke denne lar seg bekrefte og kvinnen husker ingenting.

Les mer»

Missilene som traff Saudi-Arabias oljeinstallasjoner varsler nye kriger

Det som Iran og deres houthi-venner har gjort nå, er det man fryktet at det relativt teknisk kapable IS skulle gjøre: lage GPS-styrte flygende bomber av modellfly-teknologi, som nå er billig hyllevare i hobbybutikker på internett.

Les mer»

MDGs nye, «grønne» Oslo: Trær kappes ned for fote

Å meie ned flotte, levende trær er blitt et varemerke for MDG i hovedstaden. Men nå har myndighetene i byen begynt med dette også på selveste Grünerløkka, i hjertet av hipster-land, der partiets egne kjernevelgere flokker seg. Det merkes at det er en stund til neste valg.

Les mer»

Rajas IS-humanisme

Raja har fått alt i Norge: Mens hans hjemland Pakistan dreper kristne som kan ha drukket av samme kopp som muslimske kvinner, svinger Raja pisken over nordmenn han ikke liker. Men IS-familiene, de føler han omsorg for. De skal den norske stat hente hit.

Les mer»

Klart for ny hard strid om migranter i EU

Det forestående møtet mellom innen­riks­ministrene i Frankrike, Tyskland, Italia og Malta om fordeling av båt­migranter, ligger an til å bli starten på en formidabel omkamp om migrasjons­politikken i hele unionen, der de øst­europeiske landene igjen vil bli forsøkt presset til å ta imot kvoter av migranter.

Les mer»

Tunge opinions­dannere slår alarm: Sverige går under i vold og lovløshet

To tunge svenske opinionsdannere, journalisten Janne Josefsson og professor i etterretningsanalyse Wilhelm Agrell, slår alarm. Den væpnede, kriminelle volden får effekter som ligner mer og mer på terrorismens, skriver Agrell.

Les mer»

Når skal Abid Raja slutte å dele Norges befolkning i brune og hvite mennesker?

Ingen politiker, absolutt ingen, deler Norges befolkning inn etter hudfarge med slik iver som Abid Raja gjør. For ham kategoriseres mennesker som brune, hvite – eller aller verst: blendahvite. Skal Stortinget og partiet Venstre være bekjent av å ha en representant som vurderer sine medborgere etter deres hudfarge?

Les mer»

– Slutt med diskrimineringen av muslimske jenter

Mens norske feminister aldri ytrer et kritisk ord om den islamistiske tildekkingen av kvinner og jenter med slør, går en tysk kvinne­retts­organisasjon inn for å forby hijab i skolen. Ingen jenter under 14 år bør få bruke hijab, plagget er diskriminerende og seksualiserende, mener organisasjonen Terre de Femmes.

Les mer»

Faktisk svært venstre­vridd

SSB-statistikken gir ikke belegg for å hevde at barn av innvandrere er mer kriminelle enn sine foreldrene, fastslår faktisk.no. Uansett er norskfødte med innvandrer­foreldre jevnt over mer kriminelle enn innvandrere. I iveren etter å ta brodden av Jon Helgheims spiss­formulering fra valgkampen, tar faktisk.no oppmerksom­heten bort fra dette ukomfortable faktum.

Les mer»