Kategori: Sakset/Fra hofta

Kampen mot «islamofobi» en varm potet for fransk venstreside

Demonstrasjonen mot «islamofobi» i Paris sist søndag skaper strid hos venstresiden i Frankrike. Mange reagerer på at denne ideologiske kampen knyttes til islamisme, antisemittisme, bagatellisering av Holocaust og strategisk offermentalitet.

Les mer»

Merkelig feiring av Luftforsvarets 75-årsjubileum

Luftforsvaret feirer 75-årsjubileum, og søndag var det festgudstjeneste i Oslo Domkirke. De tilstedeværende fikk høre et helt annet budskap enn de forventet. Kirken spiller ikke lenger rollen som nasjonal håndspålegger.

Les mer»

Mens togene står, skal Bane NOR bruke 56 millioner på «bærekraftig merkevarebygging»

Med jernbanetraseer og
-hastigheter som knapt har endret seg siden Oscar II var svensk-norsk konge, velger Bane NOR å bruke 56 millioner skattekroner på «bærekraftig merkevare og visuell identitet». Keiseren har et umettelig behov for nye klær, kommenterer en erfaren lokomotivfører.

Les mer»

«Når Sverige begynner å ligne Afghanistan»

Svenskene selv begynner nå for alvor å innse hva de har stelt til i sin egen nasjon. I en avis trekkes en parallell til et av verdens desidert verste og mest utrygge land: Afghanistan. Hvor ille kan det egentlig bli fremover?  

Les mer»

Britiske forskere varsler mini-istid i 2030

Et forskningsprosjekt viser at solens magnetiske aktivitet kan lede til en periode med sterkt redusert solflekkaktivitet fra 2021, noe som vil innlede en ny «liten istid».

Les mer»

Hillary antyder at Brexit skyldes russisk innblanding

Hillary Clinton antyder at grunnen til at britene stemte nei til EU i 2016 var russisk innblanding. Hun angriper Boris Johnsons regjering for ikke å ville publisere en rapport om mulig russisk påvirkning.

Les mer»

Å stikke hånden i islamkritikkens eget vepsebol

Å stikke hånden i et vepsebol, kaller en venn det å kritisere, forsvare og omtale SIAN uten den forventede hyllest, slik jeg nylig gjorde i Document. 😉

Les mer»

Sverige-galskapen: Ble kjæreste med SD-politiker, forvist fra Socialdemokraterna

Den svenske sosialdemokraten Nina Burchardt forelsket seg i «feil» person. Hun ble nemlig sammen med SD-politikeren Johnny Skalin, og erfarte at der gikk grensen for det offisielle Sveriges hyllest av «mångfald och kärlek». Raskt ble hun presset ut av sin jobb i Socialdemokraterna.

Les mer»

Om «11.000 forskere» – en førjulsgave til Faktisk.no

Nylig offentliggjorde «11.000 forskere» et opprop med advarsel om grenseløse menneskelige lidelser grunnet klimaendringer. Problemet er at flere underskrivere var falske, oppgav institusjoner fra satireverdenen eller uansett ikke var naturvitenskapsfolk. Om vi ikke dør av oversvømmelser eller en planet i brann, risikerer vi kanskje å le oss i hjel?

Les mer»

Dramatisk økning i antall elever som får fritak fra nasjonale prøver

Høsten 2019 gjennomførte ca. 60.000 5.-klassinger nasjonale prøver i lesing, regning og engelsk. På ti år er andelen elever som er for svake til å delta i prøvene, nesten fordoblet. Dette rapporteres offisielt som «ingen store endringer» over tid. En fordobling av den mest krevende elevmassen passer jo ikke inn i fortellingen.

Les mer»