Kategori: Sakset/Fra hofta

Opptøyene: Unge radikale med velstående foreldre og fattigfolk i gentrifiserte metropoler finner sammen

Hvem stiller opp i protestene i USA og i andre land? Er det fattige, utsatte minoriteter som demonstrerer mot rasistisk politivold? Forfatteren og professoren Michael Lind peker i en annen retning: storbyenes unge venstreradikale fra middel- og overklassen.

Les mer»

Rødgrønn trafikk-fiasko i Oslo: Kaos uten like

Det rødgrønne Oslo-byrådet har i snart fem år ført en systematisk krig mot byens bilister. Det har gitt stengte og trangere veier, færre parkeringsmuligheter – og redusert fremkommelighet. Mange steder kan resultatet oppsummeres med ett ord: Kaos.

Les mer»

Løgner om rasisme river samfunn i stykker

Demonstrasjoner har spredt seg fra USA til flere europeiske byer. Generelle påstander om at hvite dreper svarte fremsettes. Det er bare et lite problem: Fakta motsier de enkle slagordene om rasisme, påpeker Mahmoud Farahmand.

Les mer»

New York Times mister kontroll over egen redaksjon

New York Times lesere er i harnisk over et innlegg av Republikaneren Tom Cotton og får støtte innad. Avisen måtte krype til korset og skyldte på at prosessen hadde gått litt fort. Innlegget hadde ikke oppfylt avisens standard. Men Taliban og Erdogan er på avisens nivå? De har også blitt publisert i New York Times.

Les mer»

NRKs sendinger drukner i identitetspolitikk og ensidig journalistikk

De siste dagene har NRKs aktivistiske linje vært kraftigere enn noen gang. Alt handler om identitetspolitikk. Når en svart mann dør under en hvit politmanns kne, blir dette til en historie om «hvite mot svarte», også her i Norge og Europa.

Les mer»

Nasjonalbibliotekaren: – Krisepakke til industrien er en krisepakke til oss alle

Direktøren i Nasjonalbiblioteket, Aslak Sira Myhre, minner kulturfolket om at deres inntekter og jobber i stor grad er avhengig av overskudd i norsk industri og en positiv handelsbalanse med utlandet.

Les mer»

Sjarlataner kommer i alle farger

Märtha Louise har gått full woke, og innser sin egen strukturelle rasisme. Samtidig beskylder hun alle hvite for å behandle kjæresten Durek rasistisk, men behandlingen av Durek er tvert i mot et bevis på at nordmenn ser langt forbi hudfarge.

Les mer»

Venstresidens metode passer til alt

I late-som-leken, der de snille egentlig er slemme, og de slemme egentlig er snille, må velfungerende nordmenn som ikke er innblandet i vold, gjøre en botsøvelse fordi de har skylden.

Les mer»

-Nå ønsker de å ta pengene fra politiet

Politikere, journalister og aktivister reiser nå kravet om å «defund the police». Ta pengene fra politiet. Det sier de etter at USAs byer ble plyndret. På CNN sier Chris Cuomo at plyndring ikke er vold.

Les mer»

Vindkraften har blåst all logikk ut av Høyre

Høyres Lene Westgaard-Halle reagerer på vindkraft­motstandernes retorikk og misforstår med vilje – deretter roper hun på PST. Det er all grunn til å undre seg over hva som har skjedd med det tidligere konservative partiet, både hva gjelder vindkraft, historiske referanser og logisk tenkning.

Les mer»