Kategori: Sakset/Fra hofta

Trump tøffere enn toget – villig til å risikere resesjon i krigen med Kina

Det er USAs krig med Kina og det er Trumps krig med Kina. De er overlappende, men ikke identiske. Selv Demokratene er klar over Kinas ambisjoner om hegemoni og deres villighet til å bruke alle metoder for nå dit. Herunder tyveri, subsidier, spionasje osv.

Les mer»

Mitt lille land

I fryktens tid famler vi.
Griper til grein og kvist. Vern mot vold.

Men trollet har mange hoder. Og alle vokser på samme kropp.

Les mer»

Skal «redde planeten»: De sinte, unge fra MDG freser mot alt og alle

Ingen kan være så håpløst skråsikre besserwissere som barn og unge. De kan og vet alt best, og «de voksne er dumme». For de unge i MDG har dette tatt helt av. Deres «klimaengasjement» minner om skremmende fanatisme, og total mangel på respekt for andre.

Les mer»

– Vi muslimer har skapt islamofobien. Vi har skylden for elendigheten vi befinner oss i

– Det er vi muslimer som er skyldige for elendigheten vi befinner oss i, sier imam Basel Kadem: – Skepsis og hat mot oss skyldes våre holdninger som vi har gitt misledet legitimitet.

Les mer»

Muslimske kvinner nekter å håndhilse på kronprins Haakon

Kronprins Haakon prøvde forgjeves å håndhilse da han besøkte al-Noor Islamic Center i Bærum. Haakon strakk frem hånden, men de hijab-kledte kvinnene i moskeen nektet å håndhilse på Norges kronprins.

Les mer»

Handlingsplanen blander «rasisme og hat» mot muslimer

Kulturminister Trine Skei Grande blander sammen rasisme, diskriminering og hat mot muslimer og «antatte muslimer». Det er en merkelig språkbruk.

Les mer»

Document svarer Attiq Sohail: Ingen har krav på å ikke bli krenket

– Vi må få bukt med nettsider som Resett, Human Rights Service og Document.no. Dette er nettsider som nører opp under fordommer og skaper hat, skrev Sohail. Her får han svar.

Les mer»

EU sparker Trump på skinnleggen og glemmer Kina

EU går mot Trumps forslag om at Russland skal slippe inn i G7 igjen på helgens møte i Biarritz, slik at det blir G8. EU skyver «demokratiet» foran seg. Det lyder falskt med tanke på EUs politikk overfor både Kina og Russland.

Les mer»

NRKs nye debattprogram: Også Bård Hoksrud «einig» i klimakrise

NRKs nye debattprogram har fått navnet «Einig». Her skal visstnok alle sider komme frem, på en saklig og balansert måte, og man skal se om deltakerne kan bli enige om noe. Da temaet var klima, ble det en ren parodi.  

Les mer»

Man tror knapt det man ser: LO ber medlemmene stemme på Rødt

LO har alltid tilhørt venstresiden. Men det er nytt av året at man erklærer åpen støtte til hardbarkede kommunister. Er dette virkelig i tråd med LO-medlemmenes syn?

Les mer»