Kategori: Sakset/Fra hofta

Et år etter Marrakesh later politikerne fortsatt som om de har kontroll

For et år siden ble Marrakesh-avtalen, eller «Global Compact on Migration» vedtatt med akklamasjon. Norge var med på ferden, selv om Frp reserverte seg. Både migrasjonen og politikerne fortsetter som før. Migrasjonen øker, og politikerne later som om de har kontroll.

Les mer»

Biden har dårlig hukommelse

Joe Biden er sin egen verste fiende. Han durer løs og vil at alt skal handle om Trump, og blir irritert hvis noen spør om Hunters forretninger. Eller hva Biden har sagt tidligere.

Les mer»

Har Norge fått «klimakrisens første milliardæroffer»?

«Klimaaktivistene ligger langt foran folkemeningen og den generelle elitemeningen. Nå kommer eliten etter», postulerte en av Norges mest kjente klimainvestorer, Jens Ulltveit-Moe, kjekt for kort tid siden. Nå befinner hans imperium Umoe seg sannsynligvis i en dyp finansiell krise, etter å ha tapt milliarder på «grønne investeringer».

Les mer»

Greta Thunberg. Borgerskapets sinte unge mann

I det privilegerte segmentet av samfunnet er vanlig å la barn gjøre et symbolmessig opprør. En lar dette høflig utspille seg, backer opp barna, applauderer, lytter overbærende til dem, gir dem en ny ponni eller ansiktsløftning og venter til det går over. Jeg tenker på denne fremmede og rare kulturen idet jeg ser et slags privat, borgerlig familiedrama utspille seg.

Les mer»

Støre og de rødgrønne tar av i ambulanseflysaken: Kynisk jakt på politisk gevinst

Ambulanseflysaken i Nord-Norge er blitt en såkalt het potet. Ikke bare fordi dette er et viktig helsetema. Men også fordi venstresidens aktører er intenst opptatt av å bruke saken til egen fordel. Sjelden ser man så mange vikarierende motiver på en gang.

Les mer»

Greta Thunberg på klimatoppmøte: Føler seg ignorert

Klimaaktivisten Greta Thunbergs ankomst til klimatoppmøtet fikk en massiv omtale og oppmerksomhet selv popstjerner og kongelige sjelden opplever. Men unge Thunberg hadde forventet noe mer. Hun vil adlydes av verdens ledere.

Les mer»

Trinsenbråten skolekrets avlyser årets julefeiring

Jeg forstår hvor ekskluderende og hatefull den egosentriske etnisk norske jula virker på dem som ikke kan kose seg hjemme med god mat og besøk av slekt og venner i disse dagene, men som i stedet må drive utendørs i kulda fordi skolen ikke holder åpent, sier den engasjerte faren Sigurd Fåvnesbane-Knekkebrødstuen.

Les mer»

Biden sier mot seg selv om Burisma og Hunter

Joe Biden har mistet grepet og med så store problemer i fortiden som sønnen Hunters rolle i Burisma representerer, holder det ikke å blånekte på ting som alle vet er fakta. Biden slåss for sitt politisk liv, også under Obama.

Les mer»

Jordal skole skal holde juleåpent. Hvorfor melder ikke skolen foreldrenes omsorgssvikt til barnevernet?

Ungdom ned i 13-årsalderen beskriver omsorgssvikt, men i stedet for å holde foreldrene ansvarlige og melde fra til barnevernet, velger skolen minste motstands vei og åpner dørene i julen.

Les mer»

Jihadister oppfordrer til angrep i Europa i førjulstiden

Stiftelsen Al Andaluzia Muntasir de Daesh, (En IS- avdeling i Andalusia) som blant annet publiserer trusler mot Spania, har den 8. desember gitt ut en video med trusler. Det skriver den spanske avisen LA RAZON som også viser videoen. Videoen avsluttes med spørsmålet «hva venter du på?» Adressert til jihadister for å begå terrorangrep i Europa

Les mer»