Kategori: Sakset/Fra hofta

Alltid et program om Hitler etter Debatten – hvis noen fra Frp fikk komme til orde…

Det er derfor NRK alltid setter opp et en og en halv times program om Hitler rett etter Debatten, eller hvis det har vært en eller annen meningsutveksling hvor en Frp-er har kommet til orde.

Les mer»

Gjengkriminelle kidnappet mann, utsatte ham for grov vold – fikk betydelig redusert straff i lagmannsretten

Borgarting lagmannsrett har senket straffen for tre yngre menn etter kidnappingssak på Holmlia i 2015. En mann og en kvinne som ble dømt i tingretten, er nå frikjent.

Les mer»

Håkon Blekens frenetiske forvandlinger

Den store retrospektive mønstringen av Håkon Blekens billedkunst, som nå vises på Henie Onstads Kunstsenter, vitner om en kunstner med motivisk spennvidde og malerisk engasjement. Tilbakeblikket på hans produksjon strekker seg da også over et uvanlig langt tidsrom, fra 1948 til 2018, hvilket innebærer hele 70 år med skapende virksomhet.

Les mer»

– Jag blir arg så att jag kokar

Joakim Lamotte får vite ting som han ikke vet hvor han skal gå med: En 11-åring som blir voldtatt av to menn. Saken henlegges. Hvordan er det mulig? –Medan barn blir våldtagna kan politikerna inte ens bilda en regering…

Les mer»

16-årig somalier fengslet for enda et ran – dommeren kastet Document på gangen: «Ikke offentlig interesse»

Politiet har siktet syv personer for voldelige ran på Oslo vest. Document ble kastet på gangen da en av de siktede i dag ble fengslet, mistenkt for ytterligere et ran. 

Les mer»

På tide å velge mellom sin egen forfengelighet og andres menneskeverd!?

I Norge har vi en dyp splittelse som deler befolkningen i to. Splittelsen handler i praksis om hvorvidt vi skal ha lover mot vold og overgrep, og om de skal håndheves dersom voldsutøveren er religiøs eller tilhører en gruppe religiøse

Les mer»

Ny rapport om kriminalitet og ekstremisme forbløffer i Sverige

Forskere ved Institutet för Framtidsstudier har fått tilgang til informasjon fra flere svenske myndigheter for å kartlegge voldsfremmende ekstremisme og organisert kriminalitet. Det viser seg imidlertid at kartleggingen langt på vei har karakter av mørklegging. Allerede i starten av rapporten sorteres en stor gruppe ut av forskningen – de man ikke har fullstendig fødselsnummer på. Totalt […]

Les mer»

Et tilbud du ikke kan si nei til

Telefonen ringer. Det er fra FN. De ønsker å tilby meg en avtale. Javel, sier jeg. Hva går den ut på? At jeg betaler inn 276.123,00 hver måned. Javel, sier jeg. Hva får jeg igjen for dette? I praksis ingenting…

Les mer»

Vi trenger beskyttelse mot dem vi gir beskyttelse

Asia Bibi oppfyller betingelsene for asyl, men vi kan ikke tilby henne trygghet, for vi har gitt asyl til mange som vil gjøre livet utrygt for henne her. Kanskje vi skal slutte å gi opphold til dem som skaper utrygghet?

Les mer»

Tilbakeblikk på en venstreradikal propagandakunstner (2)

Per Kleiva døde i fjor, og da er det tydeligvis tid for minnemarkeringer om den radikale storhetstiden. Den beskjedne markeringen av Kleivas grafikk tidligere i år, blir nå etterfulgt av en fyldig, retrospektiv mønstring i Kunstnernes Hus.

Les mer»