Kategori: Sakset/Fra hofta

1339 år med strid: Bondeofre og «kongen» som ville bli kalif (III)

Etter USAs president Donald Trump siste tweeter å dømme, nærmer vi oss et heftig sluttspill. Ikke på den 1339 år gamle konflikten mellom sunnier og shiaer, den vil nok fortsette til «evig tid», men på proxy-krigen (stedfortreder-krigen) i Syria.

Les mer»

Venstresiden må slutte å snakke om forskjells-Norge, de har selv skapt det

Venstresidens bruk av begrepet «forskjells-Norge» har alltid skurret kraftig. Arbeiderpartiet og SV, og nå også MDG, har vært de ivrigste pådriverne for innvandring.

Les mer»

May er reddet, men hvilke kort har hun på hånden?

En broket koalisjon påførte Theresa May det største nederlaget noen regjering har lidd siden 1924. Onsdag overlevde hun fordi selv ikke hennes motstandere i eget parti ønsker nyvalg.

Les mer»

47 % av svenske jenter mellom 20 og 24 år er engstelige for å bli voldtatt

Den årlige rapporten fra Brottsförebyggande rådet (Brå) kalt «Nationella trygghetsundersökningen 2018» er offentligjort i Sverige. Rapporten viser at svenske jenter må tilpasse seg Det nye Sverige. Ikke bare mentalt, men også fysisk. 42 % oppgir at de velger en annen vei eller en annen reisemåte fordi de er redde for å bli utsatt for noe […]

Les mer»

Hvorfor sammen­støtet mellom folk og elite er uunngåelig

De gule vestenes opprør skyldes at vanlige mennesker er overflødige i samfunnet makteliten har skapt, mener den franske samfunns­geografen Christophe Guilluy. Eliten er redd, men opprøret stanser ikke med mindre den slutter å forakte vanlige folk. Det gjør den ikke…

Les mer»

Forfølgelse av kristne øker

Ifølge den kristne organisasjonen Åpne Dører, blir så mange som 245 millioner kristne forfulgt over hele verden. Årets rapport rangerer verdens land hvor det er farligst å leve som kristen. Fellesnevneren for disse landene fremstår tydelig…

Les mer»

Begravelsen av Nasjonalgalleriet

Det er sjelden å se at stengningen av en norsk kulturinstitusjon blir markert med lange køer av sorgfulle deltagere. Kunstsamlingen skal nå flyttes til et bygg som kan brukes til hva som helst, garasjeanlegg, lager- hus, fabrikkbygg, krematorium.

Les mer»

Brexit-avtalen falt, knusende nederlag for May og EU

Theresa Mays Brexit-avtale ble nedstemt i Underhuset med  432 mot 202. Ingen kunne være i tvil om Underhusets mening.

Les mer»

– Den største politiske krise i Storbritannia på 50 år

Theresa May styrer mot et nederlag i Underhuset tirsdag kveld. Reuters kaller det den største politiske krise i landet på femti år og spør om Storbritannia virkelig skal kaste vrak på unionen som har gitt landet velstand.

Les mer»

Et massivt tankegods

Mahmoud Farahmand, blogger og Høyre-representant i Porsgrunn bystyre, adresserer jødehat i en svært god sak i Utrop.no. Han påpeker at Israel-kritikk og Palestina-sympati ikke legitimerer jødehat og vold mot jøder. Men i mine øyne har Farahmand utelatt noe helt grunnleggende.

Les mer»