Kategori: Sakset/Fra hofta

Skal vi fortsette med dagens asylordning?

Hvis det å vente på utfallet av asylsøknads­prosessen er en potensielt livsfarlig omsorgssvikt, slik Rita Ottervik antyder, bør vi da fortsette med slike prosesser? Kanskje vi bør slutte med dem?

Les mer»

Hvis FrP kjenner sin besøkelsestid

FrP under Siv Jensen er ved å bli forbigått av utviklingen. Jimmie Åkesson var på Dansk Folkepartis landsmøte og ble møtt med stormende jubel. FrP sitter også med øverste ansvar for bomringene, som er ved å utløse et opprør.

Les mer»

Jimmie Åkesson overlegent størst i antall personstemmer

Ingen kommer i nærheten av det antall personstemmer som Jimmie Åkesson fikk under riksdagsvalget i Sverige: hele 335.692 velgere ga ham sin personstemme, mer enn fire ganger så mange som nummer to på listen, Moderaterna Ulf Kristersson med 82.195 stemmer.

Les mer»

Det skal ikke bli lett å være hundeeier i det nye Norge

Red. reiser hver dag inn og ut av Oslo med tog. Jeg har med vår hund. Riesenschnauzere skal ikke ligge alene. Det har overrasket meg hvor glatt det går. Inntil i dag.

Les mer»

Ny formløs uniform for britisk muslimsk politi

I håp om å tiltrekke seg flere kvinnelige, muslimske politibetjenter, så har West Yorkshire politidistrikt introdusert en ny uniformstype. Jakken er lenger og dekker bakenden – en slags polititunika. I byene i Nord-England er det store muslimske parallellsamfunn. Det er her mange av de rystende sex-groomingssakene finner sted. For de pågår selvfølgelig fremdeles. I håp […]

Les mer»

Bannon med populist­bevegelse i Den katolske kirken?

Donald Trumps tidligere sjefstrateg Steve Bannon har engasjert seg i utviklingen av et konservativt katolsk institutt i Italia. Engasjementet tyder på at Bannon vil dreie kirken i konservativ, populistisk retning.

Les mer»

Iraner dømt til 19 år for overgrep – misbrukte datteren seksuelt fra hun var 4-5 år

I en sak uten sidestykke i Norges rettshistorie er en «flyktning» fra Iran i Sunnhordland tingrett dømt til 19 års fengsel for et årelangt fysisk og psykisk overgrepsregime mot familien. Datteren ble grovt seksuelt misbrukt gjennom atten år.

Les mer»

Og nettopp derfor skal vi heve kvaliteten

Det skjer en full nedsmelting på venstresiden, anført av Demokratene i USA. Et moralsk-politisk sammenbrudd. De har snudd på Michelle Obamas ord: Når de går lavt, går vi enda lavere. Det ser ikke ut til å være noen nedre grense.

Les mer»

Når skal journalister slutte å fordømme vanlige mennesker som er uenige med dem selv?

PR-nestoren Hans Geelmuyden tar betimelig opp spørsmålet om hvorfor ikke vestlige journalister forstår mandatet sitt bedre, og spør: Hvor arrogant går det an å bli?

Les mer»

Melodi Grand Prix gjør ikke alle like bli’

Så er det på’n igjen med litt Israel-hat, da. Foranledningen denne gangen er at Israel, som vinner av European Song Contest (ESC, tidligere Melodi Grand Prix) i Portugal i år, skal arrangere neste års finale i Tel Aviv. Men ikke alle er fornøyde. Palestinakomiteen har satt i gang en kampanje for å boikotte Eurovision Song Contest 2019 med Israel som vertskap

Les mer»