Kategori: Sakset/Fra hofta

En konservatisme for det 21. århundre

Konservative stjerner som Jordan Peterson viser en pågående åndelig fornyelse. Konservatismens viktigste tenker forblir uansett Roger Scruton. I forbindelse med en bokutgivelse i Frankrike er han intervjuet av Le Figaro. Hva betyr det å være konservativ i det 21. århundre?

Les mer»

Steve Bannon vil ta Trump-revolusjonen til Europa

Donald Trumps tidligere sjefstrateg Steve Bannon vil dra i gang en ny politisk bevegelse i Europa under navnet The Movement, som tar sikte på et høyrepopulistisk opprør over hele verdensdelen. Kan Bannon klare å ta Trump-revolusjonen til Europa?

Les mer»

Vi kan ikke lenger snakke om et drap i Vadsø uten å snakke om hvem gjernings­mannen er

Vi kan ikke lenger late som om slikt er resultatet av tilfeldigheter, uheldige omstendigheter eller bortforklare det som «enkelthendelser». Dét går ikke lenger. Den tiden er forbi.

Les mer»

Nye konstellasjoner: Orban og Bibi er perlevenner

Venstresiden og de liberale i Israel og USA er indignerte over at Ungarns statsminister mottas med åpne armer i Israel. For dem er besøket «mot normalt».

Les mer»

Zuckerberg: Holocaust-benektere må få slippe til

Facebook-sjef Mark Zuckerberg vil ikke fjerne kommentarer som benekter Holocaust. På bakgrunn av Facebooks sensur av islam- og innvandringskritikk er dette oppsiktsvekkende.

Les mer»

Politiet i Oslo har i løpet av et drøyt år henlagt 55.448 saker

Oslo politidistrikt ble 1. mai ifjor slått sammen med Asker og Bærum som følge av den siste politireformen. Organisasjonsendringene har ikke vært av det gode, mener flere polititopper. Oslo-politiet har gjort en tabbe, som har gjort det vanskeligere å hamle opp med de aller tyngste, kriminelle miljøene i landet, mener visepolitimester Einar Aas og tidligere […]

Les mer»

Hvordan møte ledere som Putin og Erdogan?

Hvordan behandler man allierte som oppfører seg som fiender? Erdogan er NATO-alliert. Trump roste Erdogan under NATO-toppmøtet. Svaret er at fengslingen av en amerikansk pastor er forlenget. Trump raste på twitter.

Les mer»

Det svenske emokratiet: Flypassasjerer protesterte – utvisning ble stoppet

Det var rene gråte-orgien da Mohammad Simone skulle utvises. Den utviste afghaneren gråt, og før flyet rakk å ta av reiste flere passasjerer seg i flykabinen i protest. Utvisningen ble stanset. Da gråt også flypassasjerene.

Les mer»

Forsvareren kritiserer Vadsø kommune; siktede fikk ikke «god nok oppfølging»

Forsvarer til den drapsmistenkte afghaneren i Vadsø, Vidar Zahl Arntsen, spør om hans klient har fått tilstrekkelig oppfølging. Skulle det vært mer «tilbud», eller er det grensesetting som mangler?

Les mer»

«Dårornas Makt» – Ny programserie på NRK!

I denne flotte programserien som NRK har utviklet sammen med Ole Torp, Gro Holm og en hel haug med andre gamle neper, følger vi mediene Sultan Rosin og Bergylt-Steen som jakter på uforklarlige hendelser uten rot i virkeligheten.

Les mer»