Kategori: Sakset/Fra hofta

Klimatips fra NRK: Reis Tromsø-Oslo på 32 timer

NRKs «klimainnsats» når stadig nye høyder – og stadig nye nivåer av ufrivillig komikk. Nå presenteres også gode reisetips. I Dagsrevyen slås det i fullt alvor et slag for å reise Tromsø-Oslo med tog og buss. Det tar «kun» 32,5 timer!

Les mer»

Ernas moralske kompass peker mot islam

Det massive trykket for å få hentet den terrorsiktedes islamistens barn til Norge, har faktisk ikke blitt utvist overfor noen av de 415 andre barna med tilsvarende norsk statsborgerskap som befinner seg i en uavklart situasjon i utlandet. Kun i forhold til den islamistiske ekstremistens barn.

Les mer»

Samling i Kristelig Folkeparti

Hareides comeback virker populært blant mange innen KrF. Nå skal partiet kunne samles, og enheten gjenreises. Men hva slags enhet? Da Trine Skei Grande overlot nøkkelen til Abid Raja, kunne vi se at hun stilte opp med Pride-fanen. Er den blitt et slags banner for denne regjeringen?

Les mer»

PST advarer: IS-kvinnene kan være like farlige som mennene

IS-kvinnene var langt fra de uskyldige husmødrene enkelte prøver å fremstille dem som. I NRK Dagsrevyen søndag advarer Politiets Sikkerhetstjeneste sterkt mot å ufarliggjøre disse kvinnene. Det er kanskje verdt å merke seg for politikere og andre som ivrer for å få dem «hjem til Norge»?

Les mer»

Sverige: Krigens ansikter

”Vi känner oss inte trygga här längre”, sier tre av de yngste ransofrene i Sverige, Vilgot, Alvin og Hector. Tre tiåringer som opplevde å bli ranet, midt på lyse dagen. Ikke en gang et portforbud kunne ha hjulpet dem. Det er krig i Sverige.

Les mer»

Søreide må svare: Hvilke undersøkelser av guttens helse ble gjort? Hva er helsetilstanden hans nå?

Regjeringen er taus om en «antatt syk» gutt som sammen med sin mor og halvsøster er hentet til Norge, men nå må utenriksministeren svare på hvilke undersøkelser av guttens helse som ble gjort før man bestemte å hente den lille familien til Norge. 

Les mer»

Hva Anders Magnus ikke forteller deg

NRK og USA-korrespondent Anders Magnus kunne knapt skjule sin forventning: Nyheten om at tidligere sikkerhetsrådgiver John Bolton skriver i sin kommende bok at Trump ville fryse bistand til Ukraina til de hadde etterforsket Bidens kan være et fellende bevis. Eller?

Les mer»

Abort er en valgsak – på mer enn en måte

Sist helg ble Donald Trump den første sittende amerikanske presidenten til å delta i den årlige demonstrasjonen mot abort i Washington DC. Her hjemme drives abortdebatten i motsatt retning av såkalte feminister i Ap og SV.

Les mer»

Oxford-professor trues av transbevegelsen

Mange lures ofte til å tro at den seksuelle revolusjonen ikke rammer dem selv. At det bare er intolerante konservative kristne som berøres. Vel, historier fra Storbritannia viser en virkelighet norsk media ikke deler. De passer ikke inn i feiringen av mangfold og Prideparader.

Les mer»

Afrikas glemte jihad

IS-kalifatets vekst og fall i Syria og Irak har vært fulgt tett i Europa. Men at Afrika er blitt en hovedarena for jihadister, går stort sett upåaktet hen. Den islamske statens propagandaorgan Amaq offentliggjorde nylig en video hvor en rundt åtte år gammel gutt henretter en kristen nigerianer. Få uker i forveien kom en video med halshuggingen av elleve kristne i Nigeria.

Les mer»