Kategori: Sakset/Fra hofta

«Sveriges MDG» kan rakne: Miljöpartiet (mp) med laveste oppslutning på ti år

«Miljöpartiet de gröna» er i krise. Fra å være en stigende stjerne i svensk politikk, er de i ferd med å falle helt sammen. Kan det være et varsel om utviklingen også i norsk politikk? Det er ikke sikkert så mange vil gråte over det. 

Les mer»

Francis Bacons bisarre kunst på auksjonstoppen

Sist fredag ble et berømt maleri av den irsk-britiske kunstneren Francis Bacon lagt ut for salg i auksjonshuset Sotheby’s i New York. Eieren var Astrup Fearnley Museet. Maleriet ble solgt tirsdag natt etter en heftig budrunde og endte opp med et tilslag på 84.6 millioner dollar, i norske penger 818 millioner kroner.

Les mer»

Nok en klimafrist er ute: Vil Dagbladet melde dommedag?

I en tid da mainstream media er manisk opptatt av «fake news», benytter vi anledningen til å minne om et oppslag i Dagbladet 1. juli 2017 av Nicolai Eriksen. Her videreformidlet nemlig Dagbladet en påstand om at vi bare har tre år på oss for å unngå klima-dommedag.

Les mer»

Regjeringens gavmildhet fortsetter – gir nye 1,75 mrd kr til Syria og nabolandene

Den norske regjeringens gavmildhet er grenseløs. Tirsdag er det Syria og nabolandenes tur til å bli begunstiget. Det vil si, det er hva regjeringen sier og mediene rapporterer. Det spørs vel om det ikke er FNs byråkrati som jubler høyest når tallene leses opp på EUs fjerde giverkonferanse i forbindelse med krigen i Syria.

Les mer»

Støre sliter, men frir fortsatt til alle kanter

«Populariteten kommer og populariteten går» skrev Vidar Sandbeck i en meget treffende og harselerende vise om norsk politikk. Ap-leder Jonas Gahr Støre vil nok aldri innrømme at den fortsatt er treffende, men etter seks år som partileder for det som en gang var landets ubestridt største parti, sliter han nå også med å få oppslutning innad i partiet.

Les mer»

-Presidenten briefet om Taliban-Russland-spor i februar

New York Times har funnet en ny sak de kan kjøre Trump på: Russerne har betalt Taliban for å drep amerikanske soldater i Afghanistan og Trump gjorde ikke noe med det. En anledning til å bevise hvor unnfallende Trump er overfor Putin. Russia collusion om igjen.

Les mer»

Black Lives Matter: Bynavnet St. Louis er tegn på «islamofobi»

Om man ikke mistenkte at Black Lives Matter har bånd både til marxismen og islamismen, var en tildragelse i St. Louis, Missouri, sist lørdag egnet til å fjerne enhver tvil. Der vil BLM rive ned statuen av den franske kongen som gav navn til byen, fordi han var «islamofob».

Les mer»

Tybring Gjedde: – Er du opptatt av forsoning og vennskap mellom folk, unngå MSM

Hvor dum tror mediene at Trump er? Hvorfor skulle han publisere en «hvit makt»-video med vilje? Fordi han ønsket å tape valget i høst?

Les mer»

Alt mulig farer gjennom lufta, som at Trump vurderer å trekke seg

De som tror på historiene om Trump må lide av dårlig hukommelse. Dette er 2016 om igjen: Nye avsløringer som skaper inntrykket av at dette kan Trump umulig overleve. Nok er nok.

Men er det en ting vi har lært om Trump siden den gang så er det at han aldri gir opp. Never. Den som tror noe sånt kan ikke ha fått med seg hva han står for og tror på: The American People.

Les mer»

Marka blir ikke brukt av innvandrere – det er rasisme

Det populære BBC-programmet Countryfile ville strekke ut en hånd til Black Lives Matter. Programleder Dwayne Fields sier at innvandrere føler seg uvelkomne på landsbygda i Storbritannia.

Les mer»