Kategori: Sakset/Fra hofta

Galleri utestenger norsk kunstner på grunn av «dårlig menneskesyn»

Galleriet Standard kansellerer kunstneren Ina Bache-Wiig fra årets gruppeutstilling «Paper Planes». Begrunnelsen var at Bache-Wiig hadde trykket «like» på en video på Facebook.

Les mer»

Vårt naive Norge: Oppgavene står i kø

Naiviteten i Norge er stor, og tipsene strømmer inn til redaksjonen.

Les mer»

Bloddommeren blir Irans neste president

Irans nye president er leder av rettsvesenet. Han ledet massehenrettelser på slutten av 80-tallet. At en bloddommer blir president sier mye om dagens system. Det er meget mulig at Ali Khamenei har utpekt ham til sin etterfølger som Den øverste leder.

Les mer»

– Biden med fascistisk program for bekjempelse av fiender

Programmet om bekjempelse av intern terrorisme i USA er et carte blanche til kontroll, overvåking, utstøting og bestraffelse av alle som måtte våge å opponere mot den politikken som Biden og woke-Amerika står for. Det holder med en tweet om nedlukning, for ikke å snakke om valget, for å få det onde øyet på seg. – Dette er fascisme, sier Tucker Carlson.

Les mer»

MDG fulle av bitterhet etter Lan-saken: Belærer Rødt om «rasisme og feminisme»

Bitterheten syder i MDG etter at Rødt valgte å være lojale mot byen og velgerne, fremfor å støtte Lan Bergs videre ferd mot nye tabber og overskridelser. Nå tas den ufrivillige satiren til nye høyder.

Les mer»

Doc-TV: Hjelp til selvhjelp

Hanne Tolg var med fra Wales. Abonnementsordningen er en av de ting som utfordrer etablerte medier. Hvis Document klarer å kommersialisere driften og få en jevn kontantstrøm, vil vi ha oppnådd å sikre uavhengigheten. Vær ikke i tvil: Alle angrepene som nå kommer fra Faktisk.no, Filter Nyheter er et tegn på at alarmen har gått: […]

Les mer»

Stormløp mot frie medier: Klungtveit klager Document inn for PFU

I løpet av det siste halvåret har vi sett en strøm av klager på Document til PFU. Særlig den siste tiden har det tyknet til. Den siste i rekken er Filter Nyheters Harald Klungtveit. Alliansen mot frie medier er mektig. Men den har ikke råd til å være sannferdig og åpen. 

Document har ikke noe valg: Hvis vi skal vinne, må vi være åpne og sannhetssøkende.

Vi deler Klungtveits klage med leserne for at de skal forstå hvilket spill som foregår, mellom Faktisk.no og Filter.

Les mer»

Demokratenes revolusjon i USA er allerede på et nivå hvor de fortærer sine egne barn

Demokratenes radikale «babe» Alexandria Ocasio-Cortez (AOC) vil at en dommer skal trekke seg fra Supreme Court, USAs Høyesterett. Dette er en dommer utpekt av Demokratene. Men han har et handikap: Han er hvit.

Les mer»

– Ta vare på barna, redd dem fra indoktrineringen

I onsdagens Dagsorden, «Uår i landet», refererte vi til en lærerinne på Vestlandet med nesten tretti års fartstid i norsk skole. Hennes advarsler om den nåværende situasjonen er direkte rettet til alle foreldre, besteforeldre og til alle som bryr seg om norske skolebarn. Advarslene fortjener å bli repetert.

Les mer»

Rasister skal lære USAs marine om rasisme

Kritisk raseteori møter motstand på grasrota, blant foreldre, men går som en kniv gjennom amerikanske institusjoner, som forsvaret. En admiral var torsdag i høring i Kongressen, og det var sjokkerende å høre at Ibram X. Kendis bok om rasisme er pliktlesning i forsvaret.

Les mer»