Kategori: Sakset/Fra hofta

Slagstad kritiserer Prosas politiske sensur: – Hvorfor skal vi ha demokrati om vi tenker på den måten?

– Krav om scenenekt bærer bud om en grunnleggende mistillit til medborgerne, og en hybrispreget oppfatning av egen dømmekraft. Hvorfor skal vi ha demokrati om vi tenker på den måten? spør Rune Slagstad.

Les mer»

Krenket student hyrer advokat fordi hen er krenket over at noen ble krenket over at hen ble krenket

Krenkoramaet ved Universitet i Bergen fortsetter. Nå har landets fremste advokat i varslersaker blitt koblet inn i saken. Hen vil ha erstatning! Hens krenkelsessak handler om langt mer enn lettkrenkede studenter og professorers ytringsfrihet. Saken som startet med en vits, har blitt en vits. En alvorlig en.

Les mer»

Labour-leder Keir Starmer går forbi Boris på meningsmåling

I en meningsmåling utført av YouGov sier 34 prosent at de foretrekker Labour-leder Keir Starmer som statsminister mot 32 prosent som svarer Boris Johnson.

Les mer»

Tre tidligere styremedlemmer i Audi tiltalt i «dieselgate»-saken

Uten fnugg av teknisk kompetanse pålegger politikerne den europeiske bilindustrien utopiske og ekstremt kostbare krav. Det er de som er skyld i dieselgate. Det er de som burde sitte på tiltalebenken.

Les mer»

Blaafarveværket: Følelser og malerisk omtanke i skjønn forening

Blaafarveværket på Åmot i Modum er en imponerende kunst- og kulturhistorisk institusjon. Jevnlig har de hentet frem skandinaviske gullalder-malere, men også glemte kunstnere og deres verker og viser oss kunstneriske uttrykk og tradisjoner som av ulike grunner ble utdatert i sin samtid. Den siste i rekken er Mathilde Dietrichson (1837-1921).

Les mer»

Svensk politi trenger politibeskyttelse i Rinkeby

Den nye politistasjonen i Rinkeby i Stockholm er endelig bygget og klar til innflytting 1. september. Nå handler det om et nytt problem: sikkerheten til politiet som skal ha bygget som arbeidsplass.

Les mer»

Trump sensureres for å snakke sant om barn og korona

Twitter og Facebook sensurerer Trump fordi han uttalte at barn er «nesten immune» mot korona, og begrunnet sensuren med at Trump sprer feilinformasjon. Men Trump har rett; barn er nesten immune mot korona.

Les mer»

Afro-amerikanere marsjerer mot BLM, for Trump

At sorte amerikanere trosser de massive kampanjene fra BLM-bevegelsen og det Demokratiske partiet i USA og marsjerer imot BLM og for Trump er en nyhet som de færreste medier vil vise. Det passer ikke inn i medienes narrativ om at sorte er imot Trump.

Les mer»

Redaktør Danby Choi i Subjekt: – Antirasister reduserer fargede til offer

Den anti-rasistiske vekkelsesbevegelsen dyrker forskjellen på svarte og hvite. Det minner litt om rasisme. Når man plasserer fargede i en annen liga, og insisterer på at de er ofre, vil de aldri få muligheten til å lykkes på linje med andre.

Les mer»

Nostalgiske tv-serier fenger: Det handler om et sted å høre til

Suksessen til europeiske tv-serier der handlingen er lagt til perioden før masseinnvandring – eller til lokalsamfunn som ligger utenfor det multikulturelle nedslagsområdet – forteller noe om behovet for å hvile våre plagede sjeler i en gjenkjennelig, oversiktlig verden.

Les mer»