Kategori: Sakset/Fra hofta

Mens verden lar seg distrahere, pågår en stille totalitær revolusjon

En rekke av dagens utviklingstrekk vitner om en urovekkende simultan konsentrasjon av teknologisk, finansiell og ideologisk makt på kolossal skala. Den konservative amerikanske skribenten Rod Dreher ser en totalitær dreining. Alle som åpner øynene, kan se det samme. Den som verdsetter friheten, må stritte imot.

Les mer»

Pengemakta og venstresiden hånd i hånd

Joe Bidens kandidatur er et merkelig fenomen: En allianse mellom Big Tech, Big Pharma, Wall Street og Demokratene. Tyngdepunktet ligger et sted mellom Kina og grønt skifte. De har det til felles at de er villig til å overkjøre vanlige menneskers interesser.

Les mer»

Bjørn Lomborg kler av Boris Johnson som grønn posør

Forbudet mot salg av nye bensin- og dieselbiler som Boris Johnson har varslet i Storbritannia, er et forsøk statsministeren gjør på å «polere sin grønne troverdighet», mener miljøtenkeren Bjørn Lomborg. I praksis vil et slikt forbud bli fryktelig dyrt, men nesten ikke ha noen virkning på utslippene av klimagasser, sier han.

Les mer»

En modig kvinne

Et lettlest og medrivende bok om og fra en modig kvinne, som fremstår som en klassisk individualist, et menneske som velger sitt eget liv og setter personlig frihet høyt.

Les mer»

Ny rekord for CO2 i atmo­sfæren, trass rekord­lave menneskelige utslipp

Mengden av drivhusgasser i atmosfæren nådde nye rekorder i fjor og har fortsatt å øke i år, trass i korona-pandemien og betydelig mindre økonomisk aktivitet

Les mer»

Potemkin-kulisser med ny vri i Oslos bymiljø

Igjen har Oslo kommune spyttet penger i et kunst-stunt uten mål og mening. Den kubanske kunstneren Juan Andrés Milanés Benito har dekonstruert fasaden på gamle Norges Bank og kalt det «Potemkinby», som et bidrag til en bilfri og bedre by. Det eneste Milanés Benito beviser er at han er en tullekopp og Raymond at han ikke respekterer skattebetalerne.

Les mer»

Viken fylke er en håpløs mastodont

Nærskoleprinsippet skal tvinges igjennom for videregående skoler i Viken. Storfylket Viken fremstår som en mislykket mastodont i norsk statsadministrasjon, knapt et år etter etableringen 1. januar. Fylket har allerede bevist sin håpløshet i skolepolitikken, og nå kimer alarmklokkene.

Les mer»

Twitterstorm rundt svensk politisjef: Ska man som högt uppsatt polischef skriva så här?

Politisjef for Storgöteborg, Erik Nord, twitret fredag at politet hadde fakket to utenlandske tyver som ikke hører hjemme i Sverige. Det har fått flere til å se rødt og rasismeanklagene til å hagle. Nå svarer politisjefen: Tycker inte att en polischef ska uttala sig?!

Les mer»

Vi har fått frihet til å velge, også det onde

Hvordan stemmer tanken på evig dom med en kjærlig Gud? Ved at Gud gir mennesket frihet – også til det onde. Gud ønsker menneskets kjærlighet, men den må være frivillig.

Les mer»

Sverige: Overfallsvoldtekt av mindre­årig jente utelatt fra nyhets­oversikten

Document-lesere ser det samme som oss i redaksjonen: Prioriteringene av nyhetsartikler i gammelmedia skal døyve folks virkelighetsoppfatning. Vi drukner i nyheter hver dag, og nettavisene er blitt redusert til bilder og overskrifter. Som pekebøker for barn. Man må derfor selv lete etter nyheter som betyr noe.

Les mer»