Kategori: Debatt

SVs tåpelige bort­forklaringer: Ønsker de mer kriminalitet i Oslo?

Sist uke bød på to hendelser i Oslo som både avslører både medias og venstresidens prioriteringer og syn på hvilke rettigheter borgerne skal ha. 

Les mer»

En svak og mangelfull rapport fra Ytringsfrihets­kommisjonen

Ytringsfrihets­kommisjonens rapport sier at § 185 «reiser flere vanskelige rettslige, politiske og etiske spørsmål». Det er derfor beklagelig at kommisjonen har gjort et så slett arbeid med henblikk på denne lovbestemmelsen.

Les mer»

Og dette kommer bare til å fortsette, fortsette og fortsette

Folk fortsetter å drukne i Middelhavet, men europeiske land vil ikke følge Danmark og Storbritannias avtaler i Rwanda. «Det store og hjertevarme Europa» fortsetter å friste folk inn i døden.

Les mer»

Innvandrings­aktivisme på kino

Den norske regissøren Erik Poppe mener han har rett til å lage sin versjon av «Utvandrerne» for å minne oss om at lykkejegerne fra tredje verden i dag ikke er helt ulike lykkejegerne, som reiste fra Europa til Amerika i sin tid. Mange vil mene at en slik sammenligning skurrer.

Les mer»

Avskyen for norsk presse bare øker

Jeg er ikke overrasket over det jeg ser fra norsk presse, men jeg synes det er trist og farlig at så mange mennesker sitter foran TV, lytter til radio og leser aviser på nett og papir og faktisk tror på det løgnerne i norsk presse forteller dem.

Les mer»

Prosessen mot mannen

Den pågående kulturelle revolusjonen vil redusere mannen til sædcelle­produsent og syndebukk for alt som er galt i samfunnet, særlig for kvinnene. Det haster å forsvare den mannlige delen av befolkningen, men det er et sjansespill. Vi er deltagere i en revolusjon som vil innføre urettmessige regler, og det hele serveres under et dekke av likhet.

Les mer»

Skyldes energi­krisen ukloke investeringer?

Politikere og andre anbefaler mer fornybar kraft som svar på Europas energi­krise. Hva om krisen snarere skyldes økte investeringer i angivelig fornybar kraft og reduserte investeringer i olje og gass? Dette er en del av det grønne skiftet, men enkle beregninger viser at det ikke er mulig å erstatte karbonbaserte energibærere med vindturbiner og solceller.

Les mer»

Transdebatten må være fri

Transdebatten fremhever problemene med § 185. Frykten for å komme på kant med straffeloven kan opplagt føre til selvsensur. Loven er ikke lenger lik for alle.

Les mer»

Fortidens moralske forargelse var rettet mot homofile, nå rettes den mot sexkjøpere

Begrunnelsen for fortidens «homolov», som ble fjernet i 1972, er nøyaktig den samme som for vår tids sexkjøpslov. Den er motivert av enkelte menneskers moralske fordømmelse av visse gruppers sexliv.

Les mer»

Et mer nyansert syn på islam og muslimer

Kristne og muslimer trenger et mer nyansert syn på hverandre. Gjensidig forståelse og respekt er mer fruktbart enn skyttergravskrig. 

Les mer»