Kategori: Debatt

Renhetsvanviddet

Woke-raseriet og renhetsvanviddet vi nå ser utfolde seg i vestlige samfunn, dreier seg i stor grad om makt og status – og utdeling av skam.

Les mer»

Pensjonistenes rettigheter

«Hjemme var ingen som kendte ham, der reiste som liten gut”, skrev Henrik Ibsen i sitt dikt Terje Vigen. Diktet ble skrevet i 1871, men kunne like gjerne vært skrevet om oss utenlandspensjonister.

Les mer»

Hvorfor fronter ikke Røsvik sine holdninger til ytringsfrihet?

Hva er det med Merete Røsvik? For hver gang hun uttaler seg i mediene, blir den såkalte refuserte anmeldelsen min av Halvor Foslis bok «Mot nasjonalt sammenbrudd» bare dårligere og dårligere. Jeg har tidligere kalt henne uredelig, det kunne vært brukt sterkere uttrykk.

Les mer»

Misvisende fra NTB om været de neste fem årene

Torsdag publiserte NTB artikkelen «FN-organisasjon frykter global oppvarming på 1,5 grader innen fem år». NTB-teksten fremstår som ubalansert og har klare mangler for å gi en presis gjengivelse av værvarselet fra FN-organisasjonen, WMO.

Les mer»

Åpent brev til NFFO og litteraturtidsskriftet Prosa

– Jeg ønsker ikke å bli assosiert med en forening hvis politikk er å begrense ytringsfriheten. Årlig kontingent spart ved å si opp mitt medlemskap vil bli donert til Dokument.no til trygging av ytringsfriheten.

Les mer»

Kunsten å få begrensninger i ytringsfriheten til å fremstå som et forsvar for den

Siv Juvik Tveitnes og Einar Hålien kan kunsten å få begrensinger av ytringsfriheten til å fremstå som forsvar av den. De har skjønt at det bare er å si ‘ja takk, begge deler’, og så regne med at ingen funderer over svaret!

Les mer»

Akademia – elitens læstadianere?

ML-bevegelsen, SUF-ml, og AKP preget 1970-tallets akademia. Nå er en ny galskap på gang, krenkokratiet, som krever «safe space». Hvor ble det av idealet om det frie universitet?

Les mer»

Skråsikker mot Trump

Merkeidentitet kan erstatte religion for moderne forbrukere. Du kjøper ikke kun et produkt, men et tankesett. I utbytte er du kul. Å snakke om konsekvensene av globalisert produksjon og handel under dagens premisser er ukult. Trump blir dermed ukul.

Les mer»

Pretensjon uten grenser

Vår internasjonale bistandsrolle de siste 50-60 årene har vært et vanvittig politisk prosjekt og et pengesluk uten resultater som står i forhold. Det er bare å lese professor Terje Tvedts seneste bok «Norske Tenkemåter» med undertittelen «Tekster 2002-2016», og du får en brutal påminnelse om naiviteten og realitetene. Vi er lurt trill rundt av våre […]

Les mer»

NRK som uhildet nøytral formidler?

Vi står foran en valgkamp igjen og det minner meg om hvordan vi kjempet for å bli representert i NRK sine debatter, samt valgomaten i 2013. Undertegnede blant flere andre sendte på vegne av småpartiene en klage til kringkastingsrådet og det endte opp med at partiene fikk en NRK2 sendt debatt fra litteraturhuset i Oslo […]

Les mer»