Kategori: Debatt

IS-Aisha er hjemme NÅ

Regjeringen har begitt seg ut på en galei som vi nå ikke aner konsekvensene av: Ved å hente den første IS-kvinnen i 2020, ble standarden satt. Jeg kan ikke tolke dette på noen annen måte enn at kriteriet for å få norske myndigheters hjelp, er at man må ha begått alvorlig kriminalitet.

Les mer»

Konspirasjons­realitet trumfer konspirasjons­teori

Konspirasjons­teorier burde ikke være farlige, men noen er kanskje blitt det fordi folks kritiske sans er svekket. Likevel er jeg mer redd konspirasjons­realiteten der fornuftige mennesker blir kuet eller stemplet.

Les mer»

«Miljøpartiet» MDG raserer alle miljøer de kommer over

Mange miljø i Oslo har lært hva det innebærer å styres av et såkalt miljøparti. Flere nærmiljø har mistet gamle, flotte trær. MDG er ikke noe bedre på nasjonalt plan.

Les mer»

Fosteret er et menneske – uavhengig av vekt og lengde

Synet på barnet i mors mage nærmer seg den barbariske tiden før kristningen av Norge, da nyfødte barn som var uønsket eller funksjons­hemmede, ble satt ut i skogen til rovdyrene.

Les mer»

Det NRK ikke forteller deg om innvandring og småkommuner

Mandag var NRKs hovedsak at «innvandring har redda bygda». Saken ble omtalt som «det største journalistiske samarbeidsprosjektet som er gjort». Resultatet var pinlig dårlig.

Les mer»

Vaksinepass utfordrer vårt syn på mennesket

Vi er flere KrF-politikere som mener det er etisk problematisk at et vaksinepass eller koronasertifikat skal bli brukt som substitutt for gjenåpning av samfunnet. Vi er bekymret over utviklingen i demokratiet vårt og hva det betyr å være menneske i fremtiden.

Les mer»

Steng grensen, ikke samfunnet!

Hvorfor slipper Norge 40.000 påske­turister ut av landet på påskeferie, mens nordmenn flest er pålagt strenge restriksjoner? Mange utenlands­reisende skal til tett befolkede områder med høy smitte­forekomst i Afrika og Asia. Er ikke det uansvarlig? Her ber norske myndigheter om store problemer!

Les mer»

En skolereform uten fremtid

Solberg-regjeringens skolereform innebærer fjerning av fagene som gir fremtidens elever kontakt med, forståelse av og kunnskap om våre røtter. Et nytt fag skal skape morgendagens menneske. Jeg får frysninger.

Les mer»

Inngripende smitte­vern­tiltak uten åpne avveininger er et demokratisk problem

Det oppleves som tillits­brudd at myndig­hetene holder igjen detaljerte avveininger som ligger til grunn for inngripende smitte­vern­tiltak med en høy pris, skriver fem KrF-politikere fra regioner Norge rundt.

Les mer»

Husarrest til lov­lydige og friske nord­menn!

Ti dagers karantene til koronasmittede, deres familiemedlemmer og nærstående er sikkert fornuftig og nødvendig. Men hva med reisekarantene?

Les mer»