Kategori: Pluss-artikler

Italia forlanger koronapass for adgang til restauranter, treningssentre, kinoer og arrangementer

Regjeringen i Italia har besluttet å kreve korona­pass som dokumenterer den første dosen av en korona­vaksine for adgang til restauranter, kinoer, teatre, trenings­sentre, svømme­bassenger, utstillinger, kongresser og de fleste arrangementer.

Les mer»

Navigare necesse est

Siden det var AUF og Ap som ble angrepet, har de definisjonsmakten. De har valgt å bruke den politisk. Det gjør at folk har problemer med å ta til motmæle. De ønsker ikke å tråkke på andre menneskers lidelser. Men selv om angrepet var politisk, er det høyst problematisk å kreve at hele samfunnet skal ta et oppgjør med «tankegodset».

Les mer»

Aksjon mot menneskehandel i Sverige: Tre tiggerbarn tatt i varetekt – to gravide

Tre mindreårige tiggere er tatt hånd om av sosialtjenesten etter en politiaksjon i Sverige. To av barna var gravide. Den svenske politiaksjonen er en del av en internasjonal aksjon for å beskytte mindreårige mot kriminelle formål. 

Les mer»

Migranter stanser sultestreiken i Brussel

Migrantene som siden mai har sulte­streiket i Beguinage-kirken i Brussel med krav om oppholds­tillatelse i Belgia, har suspendert sulte­streiken etter å ha blitt fore­speilet forhandlinger med regjeringen.

Les mer»

Forsker om steinkasting på E65 i Sverige: «Mange unge har det vanskelig»

Steinkastingen mot danske biler på E65 mellom Malmö og Ystad fortsetter, og så langt er over 100 bilister rammet. For politiet har etterforskningen stagnert, mens forsker Ingela Kolfjord mener det er «frustrerte» ungdommer som står bak: De kjeder seg i sommerhalvåret.

Les mer»

NGO blir tvunget til å selge skipet Alan Kurdi

Den tyske venstreorganisasjonen Sea-Eye er tvunget til å selge skipet Alan Kurdi, som ble brukt til å transportere ulovlige migranter fra tredje verden over Middelhavet til Europa. Innvandringsmotstandere har imidlertid ingen grunn til å juble, skipet forblir i NGOers tjeneste.

Les mer»

Helsedepartementet gjentar forsikringene om at det ikke vil bli vaksinetvang i Norge

Et nytt lovforslag regjeringen har sendt ut på på høring, har fått flere til å spørre seg om Norge også går mot vaksinetvang, slik mange andre europeiske land har varslet. Helsedepartementet sier vi ikke har noe å frykte.

Les mer»

Hukommelsesforskyvning

To ledere i Dagens Næringsliv med nesten ti års mellomrom illustrerer hva som har skjedd med erkjennelsen til norske hovedstrømsmedier etter 22. juli. Det er en nedslående historie: I stedet for å vise analytisk evne har også DN kastet seg på woke-vogna og går ned på kne. – Vi skulle ikke sagt det, beklager redaktør Amund Djuve.

Les mer»

Faren til de skutte barna: – Jeg ser hvordan mine barn skriker

Småbarnsfaren opplevde det store marerittet. To av hans tre barn lekte ute i sommerkvelden i Flemingsberg lørdag. Så møtte de multikulturen. I en «drive-by shooting» ble de to barna tilfeldige ofre. En kule gikk gjennom datterens ben og traff deretter sønnens ben, sier faren.

Les mer»

Taliban har kommet til Amerika

USAs tilbaketrekning fra Afghanistan er et nederlag. Den islamske verden vil triumfere. Men det største nederlaget skjer på hjemmebane, der en bevegelse som er en blanding av Maos kulturrevolusjon (kritisk raseteori) og Taliban (rasering av historien) ledes fra toppen.

Les mer»