Styret i Agder Gruppen har levert inn oppbudsbegjæring til Agder tingrett. Konsernet skal ha gjeld på rundt 1 milliard.

Dette melder konsernet selv i en pressemelding i dag kl. 18.00.

Styret i Agder Gruppen har i dag innlevert oppbudsbegjæring til i Agder tingrett. Dette er en svært trist dag, ikke minst for konsernets mange ansatte.

Det har i den siste tiden pågått en intens prosess rundt mulige løsninger for å redde konsernet. Dessverre har det i løpet av prosessen blitt klart at omfanget av utfordringene er klart større enn opprinnelig antatt, slik at en redningsaksjon ikke var mulig. Styret hadde dermed ikke noe annet valg enn å begjære oppbud. Dette beklages på det aller sterkeste overfor alle involverte.

Det er uklart hvorfor Agder Gruppen, som leverer anleggsmaskiner, gravemaskiner og slikt, har mislyktes så totalt. Dog er det interessant å lese på deres hjemmeside at de har satset tungt på det grønne skiftet.

Elektriske gravemaskiner og andre nullutslippsprodukter er Agder Gruppens viktigste bidrag til en grønn omstilling i maskin- og anleggsbransjen.

Det er viktig for bransjen at vi som leverandører tar samfunnsansvar. En rekke av våre maskiner som vi har for salg og utleie går på strøm eller batteri. Vi har et bredt utvalg i batteri-gravemaskiner til utleie, på opp mot 25 tonn. Til disse kan vi også levere battericontainere.

Agder Gruppen har også satset på batteribanker og hurtigladere, tilsynelatende uten noen stor suksess for de ansatte, kreditorene eller aksjonærene.

Aldri har det vært enklere å operere utslippsfritt enn nå. Dette er en etterlengtet løsning for full utnyttelse av maskinparken – og gjør det mye enklere å drifte batterielektriske maskiner. Et konkurransefortrinn i anbudsprosesser. Og best av alt: Uten støy, uten utslipp – og uten venting!

Som hos så å si alle andre bedrifter var fokuset på «bærekraft» stort.

Kjernevirksomheten til Agder Gruppen er tuftet på bærekraftprinsipper. Først og fremst med tanke på utleievirksomhet, dvs. aktivt gjenbruk av maskiner og annet utstyr. Dette er bærekraft i praksis. Vi selger også brukte maskiner.

Totalt har selskapet 220 ansatte i Norge og Sverige, som nå får en uønsket anledning til å lade sine personlige batterier på en bærekraftig måte.Kjøp Totalitarismens psykologi her! Kjøp eboken her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.