Rett før IDF skal til å gå inn i Rafah tilbyr en Hamas-talsmann å nedlegge våpnene i bytte mot en tostatsløsning.

Khalil al-Hayya sier i et intervju med AP at Hamas er villig til å nedlegge den væpnede kampen i bytte mot en palestinsk stat på Vestbredden og Gaza. Han bruker uttrykket en fullt ut suveren stat. Israel har tidligere sagt at en eventuell palestinsk stat må være demilitarisert.

Tilbudet om tostatsløsning er i strid med Hamas charter fra 2017 som krever utslettelse av Israel.

Al-Hayya sa i et intervju med New York Times i oktober at målet med 7. oktober var å velte «ligningen». Heller ikke nå beklager han angrepet som har ført til store lidelser for den palestinske befolkningen.

Intervjuet fant sted i Istanbul onsdag.

Hamas er stadig mer trengt militært. Da to terrorister forsøkte skyte raketter fra Gaza torsdag, ble de oppdaget av Nahal-brigaden og drept av en rakett fra et fly før de rakk å avfyre.

Samtidig varsler finansminister Smotrich at Israel vil legalisere rundt 90 utposter på Vestbredden. Jo flere bosetninger jo svakere er utsiktene til at området noen gang blir selvstyrt palestinsk.

 

 

https://www.timesofisrael.com/liveblog-april-25-2024/?utm_source=article_hpsidebar&utm_medium=desktop_site&utm_campaign=liveblog-april-24-2024

Kjøp Primo Levis «Hvis dette er et menneske» fra Document Forlag!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.