Israels statsminister Benjamin Netanyahu sier blankt nei til en anerkjennelse av en palestinsk stat, og sier Israel ikke vil «tvinges» inn i en tostatsløsning.

– Israel avviser blankt internasjonale krav om en permanent løsning med palestinerne, skrev han på meldingstjenesten X/Twitter i morgentimene fredag. (NTB-AP)

Han har ingen planer om å endre mening.

– En slik anerkjennelse i kjølvannet av massakren 7. oktober vil gi en enorm belønning til terrorisme uten sidestykke og forhindre enhver fremtidig fredsavtale.

Den såkalte tostatsløsningen har lenge vært et ønske fra blant annet USA og Norge, og dette ønsket har økt i omfang etter terrorangrepet 7. oktober.

Netanyahu har gjentatte ganger nektet, og begrunnelsen hans er at en slik løsning «ville satt Israel i fare».

Heller ikke Hamas ønsker noen tostatsløsning, siden de har som uttalt mål å overta hele Israel (from the river to the sea). Etter at Hamas fikk full kontroll over Gaza-stripen, har Israel blitt angrepet av tusenvis av raketter, og Hamas har utført flere terrorangrep i Israel, som kulminerte med massakren 7. oktober.

Kjøp Primo Levis «Hvis dette er et menneske» fra Document Forlag!

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.