Israels statsminister Benjamin Netanyahu er ikke fornøyd med den norske regjeringens beslutning om å anerkjenne Palestina som stat.

– Dette vil være en terrorstat som kommer til å gjennomføre 7. oktober-massakren igjen og igjen, sier Benjamin Netanyahu. (NTB-Reuters)

Hamas-ledere har gjentatte ganger sagt at de ønsker å fortsette å utføre slike terrorangrep.

I tillegg til Norge, vil også Irland og Spania anerkjenne Palestina som stat.

– Anerkjennelse av Palestina er en støtte til moderate krefter, som er på vikende front i en langvarig og grusom konflikt, sa statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) under onsdagens pressekonferanse.

Hvordan Støre finner moderate krefter som kan få innflytelse i en eventuell palestinsk stat, er uvisst. Trolig vil Hamas fortsatt ønske en stat from the river to the sea, og da er jødenes historie i Israel over.

Saudi-Arabia og Qatar berømmer Norge, Spania og Irland for avgjørelsen, og ber andre land gjøre det samme.

– Kongeriket setter pris på avgjørelsen fra vennlige land, som bekrefter den internasjonale konsensus om det palestinske folkets iboende rett til selvbestemmelse, og oppfordrer de gjenværende landene til å gjøre det samme, heter det i en uttalelse fra Saudi-Arabias utenriksdepartement. (NTP-AFP)

Både Saudi-Arabia og Qatar er land med minimalt av selvbestemmelse blant sin egen befolkning, som trolig ikke forventer noe annet i en eventuell palestinsk stat.

Les også:

Palestina-psykosen er den definitive avsvergelsen av Vesten

Kjøp Primo Levis «Hvis dette er et menneske» fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.