Israels statsminister Benjamin Netanyahu lar seg ikke diktere av internasjonalt press og sier at den planlagte offensiven mot Rafah vil gå sin gang.

– Ikke noe nivå av internasjonalt press skal hindre oss i gjennomføre alle krigens mål. For å gjøre det, vil vi også operere i Rafah, sa Netanyahu ved starten av et regjeringsmøte søndag. (NTB-Reuters-AFP)

Netanyahu pekte på hvor raskt det internasjonale samfunnet later til å ha glemt terrorangrepet 7. oktober.

– Til våre venner sier jeg: Er deres hukommelse så kort? Så raskt dere glemte 7. oktober, den verste massakren på jøder siden holocaust! sa Netanyahu da møtet startet.

– Så raskt er dere klar til å nekte Israel retten til å forsvare seg mot monstrene i Hamas, la han til.

Han sa videre at den sivile befolkningen i Rafah skal evakueres, men at angrepet er nødvendig og vil gå sin gang.

Flere vestlige land, inkludert USA, har kritisert Israel for planene om å invadere Rafah. Selvsagt står den norske regjeringen først i køen, og her hjemme startet kritikken mot Israel omtrent før ofrene for 7. oktober var begravet.

Samtidig sitter det fortsatt over 100 gisler på Gaza-stripen, uten at man egentlig vet hvor mange av dem som fortsatt er i live.

Tysklands statsminister Olaf Scholz, som i helgen er i Jordan, sa søndag at et angrep på Rafah ville gjøre det svært vanskelig å oppnå fred i regionen.

Mener Scholz at Israel kan oppnå fred ved å la Hamas fortsette å styre Gaza? Utopiene om tostatsløsninger fremføres hele tiden, selv om hverken Israel eller Hamas er interessert i en slik løsning.

Israels mål er først og fremst å sikre landets egne borgere. Lite tyder på at de er villig til å gi seg før Hamas ikke lenger eksisterer, noe Netanyahu har sagt hele tiden siden 7. oktober.

Kjøp Primo Levis «Hvis dette er et menneske» fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.