Israelske styrker rykker sørover i Gaza 10. desember 2023. Foto: AP Photo/Leo Correa

Israels forsvarsjef varsler en opptrapping av aksjonene mot Hamas, og melder at bakkestyrker rykker sørover på Gazastripen.

Israel hevdet i morgentimene søndag å ha angrepet over 250 mål sør på Gazastripen det siste døgnet.

NTB-AFP melder om saken.

Ifølge øyenvitner var det harde kamper mellom israelske bakkestyrker og Hamas-soldater i byen Khan Younis og langs veien derfra og sørover til Rafah på grensa til Egypt.

Trapper opp

Mens det fra en del hold formidles krav om «våpenhvile» med terrorgruppen Hamas, varslet Israels forsvarssjef Herzi Halevi lørdag kveld en opptrapping av angrepene.

Israel har lovet sine innbyggere å knuse denne terrorgruppen og deres nettverk en gang for alle, etter det bestialske angrepet mot Israel 7. oktober. Dette målet settes det mye inn for nå nå.

Fra israelsk side er det ikke ønskelig å la Hamas slippe unna nå, slik at terroristene igjen kan samle krefter til nye angrep mot Israel innen kort tid.

Forsvarssjef Herzi Halevi opplyser at mye tyder på at terroristene er i ferd med å bukke under, noe som inspirerer til å øke trykket mot dem, for å få en avgjørelse på krigen:

– De siste dagene har vi sett terrorister som overgir seg. Dette er et tegn på at nettverket deres er i ferd med å bryte sammen, og et tegn på at vi er nødt til å presse hardere, sa han.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu takket på sin side USA for å ha nedlagt veto mot en resolusjon i Sikkerhetsrådet som krevde våpenhvile.

– Jeg setter svært stor pris på den korrekte beslutningen USA tok i FNs sikkerhetsråd. Derfor kommer Israel til å fortsette med sin rettferdige krig for å eliminere Hamas og oppnå resten av krigens mål, sa han.

De fleste eksperter er enige om at den part i krigen som nå vil ha interesse av en våpenhvile, er Hamas.

Gisselsituasjonen motiverer også Israel til å holde presset oppe, Hamas holder fortsatt et stort antall mennesker som fanger. Enkelte er imidlertid sluppet fri, les artikkel under.

Les også: 

Hamas: Frigir russiske gisler som en takk til Putin

Bestill fra Document forlag: 

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus her!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.