Israelske soldater i Sderot, nær Gaza-stripen. Foto: AP Photo/Ohad Zwigenberg

Lite tyder på at krigen på Gaza-stripen går mot sin slutt. Ifølge Israels forsvarssjef Herzl Halevi vil den vare i måneder fremover.

Mange i det internasjonale samfunnet tar til orde for at krigen mellom Israel og terrorgruppen Hamas må ta slutt snarest, ved at Israel avslutter sine aksjoner i Gaza.

Men for Israel er dette åpenbart en krig som ikke handler om å irettesette terrorgruppen Hamas, slik at man kan avslutte når man synes man har gitt en tilstrekkelig straff.

Målet denne gangen er å fjerne, permanent, den konstante trusselen mot Israel som Hamas utgjør.

Etter massakren som ble gjennomført mot Israel 7. oktober, vil ikke israelerne lenger leve med å ha en nabo som konstant planlegger nye terrorangrep. Det er en uholdbar situasjon for Israel, som det ville vært for alle andre land i verden.

Derfor vil Israel fortsette med militæraksjonene helt til hele terrororganisasjonen Hamas er rykket opp med roten og fjernet fra Gaza. Dette har vært det offisielt uttrykte målet helt siden man startet sin gjengjeldelse mot Hamas etter 7. oktober.

Ifølge NTB-AFP bekrefter nå Israels forsvarssjef Herzl «Herzi» Halevi at krigen langt fra nærmer seg noen snarlig slutt.

– Krigen vil fortsette i mange måneder og vi vil bruke ulike metoder for å sikre at det vi oppnår, vil ha effekt lenge, sa Halevi under en pressekonferanse tirsdag.

Han legger til:

– Det finnes ingen magiske løsninger, det finnes ingen snarveier. Man må være sta og besluttsom når man på grundig vis skal oppløse en terroristorganisasjon, sa han.

Dette synspunktet deles av Israels statsminister; se artikkel under.

Hamas på sin side viser ingen tegn til å ville gi seg, og fortsetter sin krig blant annet fra tunneler og skjulesteder blant sivile.

Les også: 

Netanyahu: – Krigen har en høy pris, men vi må fortsette

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Kjøp «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone her!»

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.