Nattlig strid i Gaza. Foto: Israel Defense Forces via AP

Den israelske generalstabssjefen varsler at de vil utvide bakkeoperasjonene i Gaza til «andre områder».

De israelske bakkeoperasjonene mot Hamas har så langt vært konsentrert nord på Gaza-stripen, hvor man er i ferd med å nå en status der Hamas er fullstendig nedkjempet.

En stor del av innbyggerne nord i Gaza har flyktet sørover for å komme seg unna kamphandlingene, noe de har blitt oppfordret til av israelerne.

Det hevdes at Hamas har forsøkt å hindre innbyggere i å foreta en slik evakuering, da Hamas trenger sivile å beskytte seg bak.

Ifølge NTB-DPA mener eksperter det kan være sannsynlig at Israel nå retter sine operasjoner mot det sørlige Gaza.

– Vi er nære på å nedkjempe militære styrker nord på Gaza-stripen, sa Israels generalstabssjef Herzi Halevi da han besøkte soldater i Gaza fredag.

Halevi sa også at de deretter vil fortsette til «andre områder».

Det tidlig erklærte målet for israelske styrker er denne gangen å gjøre slutt på Hamas en gang for alle, for å forhindre nye, fremtidige terrorangrep mot Israel.

Man har fått nok av å leve side om side med et regime som bruker det meste av sine krefter og ressurser på terror mot israelske innbyggere.

Herzi Halevi bekreftet at man ikke bare er ute etter å innta Hamas-kontrollerte landområder, men også at lederne for Hamas må elimineres systematisk. Israel vil ifølge Halevi rette operasjonene sine mot flere og flere områder.

Et problem for Israel i den forbindelse er at mange av de øverste Hamas-lederne ikke er i Gaza, men befinner seg utenlands, blant annet i Qatar. Se sak under.

Toppledere i Hamas verdt 11 milliarder dollar nyter et luksusliv i Qatar

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.