Israel forbereder seg på et oppgjør med Hizbollah. Antallet reservister kan nå økes med 50.000, slik at 350.000 står til disposisjon for hæren. Den iranske utenriksministeren var nylig i Beirut og sa nei til den amerikanske våpenhvileplanen.

Det kan tolkes som at Iran vil ha et showdown med Israel. Dette er israelerne selvsagt klar over og tar sine forholdsregler.

I en uttalelse ved den libanesiske grensen i morges advarte statsminister Benjamin Netanyahu om at Israel er «forberedt på en ekstremt kraftig aksjon i nord». I går sa IDFs stabssjef, generalløytnant Herzi Halevi, at Israel er nær ved å ta en avgjørelse angående Hizbollahs daglige angrep på Nord-Israel midt under Gaza-krigen.

Store branner brøt ut i Nord-Israel tidligere denne uken, hvorav noen ble utløst av Hizbollahs rakett- og droneangrep, noe som førte til krav om militær aksjon fra enkelte medlemmer av koalisjonen og skapte bekymring for at Israel snart kan komme til å bli involvert i bakkeoperasjoner på to fronter.

Midt under krigen på Gaza-stripen innkalte IDF til sammen 287.000 reservister, hvorav mange allerede har blitt fritatt fra tjeneste inntil videre. Dette er den største innkallingen av reservister noensinne i Israels historie. (timesofisrael.com)

Gjennom åtte måneder med krig er IDF blitt krigsvant og herdet. De har stor selvtillit.

 

 

Kjøp Sokrates’ forsvarstale fra Document her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.