Generalene i den israelske Nord-kommandoen har planene klare for en invasjon av Sør-Libanon. Israel akter ikke å la Hizbollah sitte med hånd og halsrett over Nord-Israel. Krigen har eskalert og Israel er villig til å nøytralisere trusselen.

– Som en del av en situasjonsvurdering er operasjonsplaner for en offensiv i Libanon godkjent og validert, sier IDF i en uttalelse.

Videre sier IDF at det ble tatt beslutninger om å fortsette å øke beredskapen til soldater i felten.

Det er ikke kjent når eller om planene blir gjennomført. (NTB)

Det spørs om Iran er villig til å la Hizbollah stikke pipen i sekken. Irans planer ligger i grus, nesten. Hamas er ved å bli eliminert. Prinsen av Qatar Thani hadde tirsdag et møte med Ismail Haniyeh og la press på ham for å gå med på våpenhvileforslaget. Hamas vil ha sitt eget, men det er det ingen sjanse for. Israel lar ikke våpnene hvile før Hamas er eliminert.

Da har Iran bare igjen Hizbollah. Tør de ta sjansen på et totalt nederlag?

USA har gitt beskjed om at de ikke ønsker en utvidelse av krigen. Utsendingen Amos Hochstein er på plass for å levere budskapet.

Utenriksminister Israel Katz sier Israel er klare.

«Vi er svært nær det øyeblikket da vi vil bestemme oss for å endre spillereglene mot Hizbollah og Libanon,» sier Katz, sitert i en uttalelse fra hans kontor.

«I en total krig vil Hizbollah bli knust, og Libanon vil bli hardt rammet.»

Hizbollah offentliggjorde nylig videoopptak gjort av havna i Haifa og en militærbase. Dette var ytterst urovekkende for Israel.

Havnen utenfor Gaza som USA anla til den nette pris av 200 millioner dollar, kan bli demontert snart. Den har ikke fungert som planlagt.

Bistandsbrygga som USA har bygget for rundt 200 millioner dollar, kan snart bli demontert, etter så langt å ha vært i drift i 10 dager, skriver The New York Times.

Myndighetene har fortalt hjelpeorganisasjoner i Gaza at piren kan bli tatt fra hverandre tidlig i juli, skriver avisen, etter at den har gjort lite for å forverre varemangelen på Gazastripen.

Piren har vært ute av drift mye av tiden siden den ble innviet i midten av mai på grunn av værskader, værtrusler, sikkerhetsproblemer og lignende.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.