Røyk stiger opp fra Gaza-stripen mandag 4. desember 2023. Foto: AP Photo/Ohad Zwigenberg

Samtidig som israelske bakkestyrker rykker inn sør på Gazastripen, jobber hæren fortsatt med å ødelegge Hamas’ høyborg i nord, ifølge IDF.

Israels kamp mot terrorgruppen Hamas nord på Gazastripen fortsetter. Til tross for kraftig militær innsats både på bakken og fra luften kan man ennå ikke erklære Hamas-styrkene i området for helt beseiret.

Dette opplyses av den israelske hæren (IDF).

NTB-DPA melder om saken.

– Vi har ikke beseiret dem helt militært i nord ennå, men vi har gjort gode framskritt, sier IDF-talsperson Jonathan Conricus til CNN mandag.

Han fortsetter:

– Vi har sagt helt fra starten av at dette dessverre vil ta tid. Det er en vanskelig operasjon i vanskelig kampterreng der vi kjemper mot en veldig engasjert fiende som ikke har noe problem med å ofre sivile for sin militære sak, legger han til.

Conricus avviser samtidig anklager fra hjelpeorganisasjoner om at hundretusenvis av sivile, som nå befinner seg i fullstendig overfylte områder i sør, ikke fikk nok tid til å komme seg i sikkerhet da Israel utvidet sitt angrep på Gazastripen.

Han hevder tvert imot at Israel har gjort «alt for å beskytte sivile».

IDF sier mandag at ytterligere tre israelske soldater har blitt drept i kamper nord på Gazastripen, noe som betyr at totalt 75 soldater har mistet livet der siden 7. oktober.

I alt har 401 israelske forsvarspersonell blitt drept siden krigsutbruddet, inkludert dem som døde i Hamas-angrepet, soldater, reservister, kibbutzvakter og andre.

I Israel er ca. 1200 mennesker drept, hvorav de fleste døde under det svært brutale Hamas-terrorangrepet 7. oktober.

Tallet på døde på palestinsk side er det vanskelig å ha noe eksakt bilde av. De tallene som daglig oppgis blant annet i vestlige medier, er servert fra Hamas-regimet, og umulig å fatte tillit til. Det eneste man kan ta for temmelig sikkert, er at tallene er sterkt overdrevne.

Her nevnes det heller ikke hvor mange Hamas-terrorister som er blant de døde. Alle døde på palestinsk side fremstilles gjennomgående som «sivile», noe som ukritisk videreformidles av medier også her i Norge.

Men det er grunn til å anta at det er betydelige tap både blant terroristsoldater og sivile på palestinsk side, i en krig som foregår i tettbebyggelse, og der Hamas tradisjonelt har det med å dekke seg bak nettopp sivile.

Terrorgruppen Hamas og dens grufulle terror mot Israel har for øvrig sterk støtte blant befolkningen i Gaza, se artikkel under.

Les også: 


Palestina: Massiv støtte til Hamas’ terror­angrep 7. oktober

 

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Kjøp «Europas underlige død» her.


Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.