Israels statsminister Benjamin Netanyahu, søndag 24. desember 2023. Foto: AP Photo/Ohad Zwigenberg, Pool

Det israelske militæret sier at 152 soldater har blitt drept i krigen mot Hamas så langt. Krigen har en høy pris, sier statsminister Benjamin Netanyahu.

Lørdag ble en av de dødeligste dagene for det israelske militæret siden de startet bakkeoffensiven på Gazastripen 27. oktober. Ti soldater ble drept i kamper på lørdag, opplyses det fra den israelske hæren (IDF).

NTB-AFP-Reuters melder om saken.

Til sammen har 15 israelske soldater blitt drept siden fredag, berettes det videre.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu ga søndag en uttalelse omkring situasjonen:

– Dette er en vanskelig morgen, etter en veldig vanskelig dag med kamper i Gaza. Krigen har en veldig høy pris, men vi har ikke noe annet valg enn å fortsette å kjempe, sier Israels statsminister Benjamin Netanyahu søndag.

Men verken egne tap eller press fra andre nasjoner vil ifølge statsministeren stanse den krigen han mener Israel er nødt til å fullføre for selv å kunne overleve som nasjon.

Han forsikrer om at Israel vil fortsette med full styrke til målet om å nedkjempe Hamas er nådd. Det samme gjelder målet om å befri gislene Hamas har tatt, og å sikre at Gaza aldri vil utgjøre en trussel mot Israel igjen.

Statsministeren innser at dette ikke er gjort med det første:

– La det være klart: Dette vil bli en lang krig, legger Netanyahu til.

Tidligere i uken oppga IDF at over 2000 militante palestinere er drept på Gazastripen så langt i desember.

Det er i tillegg sivile tap på palestinsk side. Men det er svært uklart hvor store disse tapene der.

Det kommer daglig nye, høye tall fra palestinske myndigheter, i dette tilfelle terrorgruppen Hamas. En del medier, også i Norge, gjengir dette ukritisk som om det skulle være fakta.

Document avstår fra å gjengi tall man med stor sikkerhet vet er uriktige, og som fra Hamas legges frem som ledd i en propagandastrategi. Hamas er fra kjent for å ha liten troverdighet i denne typen opplysninger.

Men det er liten tvil om at mange sivile også blir drept eller skadet i denne krigen Hamas startet med sitt terrorangrep 7. oktober.

Les også: 

Israel rykker sørover i Gaza: – Terroristene i ferd med å bryte sammen

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Kjøp Totalitarismens psykologi her! Kjøp eboken her!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.