Israelsk artilleri skyter mot mål i Gaza. Foto: AP Photo/Maya Alerruzzo

Den israelske hæren sier lørdag at den er klar til å starte en stor, koordinert offensiv mot Gazastripen med fly-, bakke- og marinestyrker.

Mange har forutsett en slik utvikling, og nå opplyses det at det snart vil skje: Israel er rede til å rykke inn med full tynge mot Gaza, og Hamas.

Det er uklart når den omfattende offensiven vil begynne. Men den israelske hæren IDFs øverste talsmann Daniel Hagari sier følgende i en tale kringkastet på nasjonalt fjernsyn lørdag kveld:

– Vi kommer veldig snart til å angripe Gaza by.

NTB-AP-Reuters melder om saken.

Han ber på ny byens innbyggere om å bevege seg sørover,  og han anklager Hamas for å prøve å bruke sivile som menneskelige skjold. Det er en taktikk Hamas ofte er blitt beskyldt for å bruke tidligere.

I en uttalelse på sine nettsider tidligere samme kveld sier hæren (IDF) at den «forbereder seg på å iverksette et bredt spekter med offensive, operative planer»

IDF sier styrker utplassert i hele landet øker sin operasjonelle beredskap til de neste fasene av krigen, «med vekt på betydelige bakkeoperasjoner».

Det israelske militæret har gitt 1,1 millioner innbyggere nord på Gazastripen tidsfrister til å reise sørover.

Den siste fristen løp ut lørdag klokken 15 norsk tid, og hjelpeorganisasjoner har sagt at det er umulig å tvinge så mange sivile til å flykte mens krigen herjer.

Israels statsminister besøkte tidligere lørdag soldater nær Gaza. Siden Hamas-angrepet på Israel 7. oktober har Israel utført over 6000 luftangrep mot mål på Gazastripen.

Målet med operasjonen er å frigi de ca 120-30 israelerne som er gisler hos Hamas, det er å ødelegge Hamas´s militære infrastruktur, beslaglegge og ødelegge lagre av våpen og raketter, samt ta ut mest mulig at de terrorstyrkene som er tilknyttet Hamas.

Israels statsminister Netanyahu har ved flere anledninger de senere dager erklært at Israel nå har fått nok, og en gang for alle ønsker å knuse Hamas sin evne til fortsatt terror mot Israel.

Les også: 

Hamas hadde planlagt å rette angrepene mot jødiske barn

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Kjøp Prosessen mot Israel fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.