Israelske fly nær grensen til Gaza. AP Photo/Sebastian Scheiner 

I løpet av natten angrep israelske kampfly over 100 mål på Gazastripen, opplyser den israelske hæren (IDF).

Israels angrep mot hamas-mål på Gazastripen er omfattende og massive. Det er åpenbart at Israel mener alvor med sin erklæring om å ville ramme Hamas hardt, og helst utslette hele terrororganisasjonen en gang for alle.

Målene for de over 100 angrepene natt til fredag var tunnelsjakter, ammunisjonslagre og kommandosentre knyttet til militante palestinere, opplyser IDF fredag morgen.

Nok et Hamas-medlem som anklages for å ha deltatt i terrorangrepet mot Israel 7. oktober, ble likvidert, heter det videre fra den israelske hæren.

Det er de senere dager opplyst at en rekke slike ledere i terrorgruppen er drept. Hamas er i ferd med å svekkes kraftig.

NTB-AP-DPA melder om saken.

Blant målene som ble angrepet, var en moské i Jabalia nord for Gaza by som ifølge IDF ble brukt av Hamas til blant annet å oppbevare våpen.

Hamas er kjent for at de i stor grad gjemmer sine våpen og hovedkvarterer i tilknytning til sivile bygninger som dette.

Når Israel slår til mot målene, kommer anklagene om forbrytelser mot sivile, og vestlig presse spiller gjerne på lag og formidler terrorgruppens versjoner. NRK har tradisjon for å spille en slik rolle i palestinsk propaganda.

Det oppstår uansett en del sivile ofre når militære mål er gjemt i sivile bygninger, nattens angrep var intet unntak i så måte, ifølge nyhetsbyrået Wafa.

Siden de grufulle terrorangrepene som krevde rundt 1400 menneskeliv i Israel, har den israelske hæren utført tusenvis av luftangrep mot Gaza.

Nå avventes videre steg i denne krigen. Luftangrepene ses som en mulig innledning til en full bakkeinvasjon av Gaza.

Torsdag antydet Israels forsvarsminister Yoav Gallant at en slik bakkeoperasjon kan være nært forestående.

For Israel er det i denne fasen viktig å bruke sitt flyvåpen til å ødelegge mest mulig av den militære kapasiteten og kampevnen til Hamas og andre slike terrorgrupperinger, før man rykker inn med bakkestyrker i områdene på Gazastripen.

Bakkekamper i byområder er alltid kostbart og krevende for begge parter.

Les også: 

Israels ambassadør: – Norge må velge side

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.