Gaza by 9. november 2023. Foto: AP Photo/Abed Khaled

Det israelske militæret (IDF) skal ha funnet et våpenlager og et laboratorium for Hamas-raketter i kjelleren i en moske på Gazastripen.

Etter hvert som israelske styrker tar kontroll over nye områder i Gaza, avdekkes også stadig flere Hamas-lagre av våpen og annet militært utstyr.

I kjelleren i en moske på Gazastripen skal det være funnet et våpenlager og et laboratorium for Hamas-raketter.

Israelske soldater fant også «eksplosiver og materialer til å lage bomber» og en tunnelinngang, opplyser IDF.

NTB-DPA melder om saken.

En video publisert av den israelske hæren viser raketter, bombekastergranater og en tunnelsjakt i kjelleren av moskeen, som ligger i den krigsherjede Gaza by.

Dette er foreløpig  ikke bekreftet fra uavhengig hold, og terrorgruppen Hamas benekter generelt alt av slike funn, uansett hva som fremlegges av bildebeviser og annen dokumentasjon.

Publikum må generelt velge om de vil tro på israelske kilder eller terrorgruppen Hamas.

Etter Hamas sine reaksjoner å dømme, har det knapt vært et våpen noe sted i Gaza.

Israel har gjentatte ganger anklaget Hamas for å operere fra sivile anlegg og for å bruke sivile på Gazastripen som menneskelige skjold. Dette har det nå vært fremlagt temmelig mye dokumentasjon på.

Videre oppgir IDF at soldater ødela en våpenfabrikk tilhørende Islamsk jihad i kystområdet. De skal også ha tatt kontroll over et av Hamas’ kommandosentre i Gaza by.

Israels mål er å utslette alt av Hamas sine militære ressurser i Gaza.

 

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.