Bombede bygninger i Rafah i Gaza. Foto: AP Photo/Fatima Shbair

Hamas melder at den høytstående offiseren Ayman Nofal i al-Qassam-brigaden, den militære fløyen i Hamas, er drept i et israelsk luftangrep tirsdag.

Som medlem av det høyere militærrådet til al-Qassam-brigaden var Nofal ansvarlig for det sentrale Gaza-området, ifølge Hamas.

Han ble drept i Bureij midt på Gazastripen, skriver Times of Israel. Israels militære har ennå ikke kommentert at Nofal er drept.

NTB-Reuters-AFP melder om saken.

Dette skjer bare få dager etter at en annen Hamas-leder ble meldt drept. Billal al-Kedra, kommandøren for en annen militær enhet i Gaza, skal ha blitt drept i et bombeangrep sist lørdag kveld, ifølge den israelske hæren.

Andre militante medlemmer av Hamas og Islamsk jihad ble også drept i det angrepet, ble det opplyst lørdag. Se også sak under.

Israel gjennomfører nå omfattende bombeangrep mot Gaza, og det ventes at soldater skal invadere området innen kort tid.

Mye av hensikten med disse angrepene er å ta ut både ledere, soldater og utstyr i Hamas. Målet er å få et Gaza befridd for for denne terrorgruppen.

Ayman Nofal som ifølge Hamas selv ble drept tirsdag, er offiser i Al-Qassam-brigaden, den militære fløyen i Hamas.

Det er usikkert hvor mange soldater denne brigaden har. Ulike kilder oppgir tall mellom 20.000 og 50.000.

Mandag hevdet den israelske hæren (IDF) at minst seks høytstående Hamas-tjenestemenn er drept hittil i angrepene mot den beleirede Gazastripen.

Ifølge en talsperson i IDF gjelder det både medlemmer av den politiske og den militære delen av Hamas. Det er ikke klart om Nofal er blant de seks.

Angrepene fortsetter, og situasjonen er alt annet enn trygg for Hamas-ledere som var med på å planlegge og gjennomføre terrorangrepene mot Israel.

Les også: 

Israel skal ha drept nok en Hamas-leder

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.