NTB

Hamas-soldater sier de har støtt sammen med israelske styrker på Gazastripen natt til tirsdag.

Hamas-soldater sier de natt til tirsdag var i sammenstøt med israelske styrker «som invaderer den sørlige Gaza-aksen, med maskingevær, og vi skjøt al-Yassin 105-raketter mot fire kjøretøy», ifølge en uttalelse fra Qassam-brigadene, som er islamistbevegelsen Hamas’ væpnede gren.

Yassin 105 er panservernraketter som produseres lokalt på Gazastripen.

Hamas-soldatene hevder også i uttalelsen at de skjøt raketter mot to israelske stridsvogner og bulldosere nordvest på Gazastripen.

Det israelske forsvaret (IDF) har ikke svart på Reuters’ henvendelser om kommentarer til saken, og Reuters har ikke kunnet bekrefte innholdet i meldingen som Qassam-brigadene har sendt ut.

Mandag sa Israels statsminister Benjamin Netanyahu at landet gjør «systematisk framgang» på Gazastripen, der israelske styrker gjennom dagen angrep Gaza by fra to fronter.

Det israelske militæret (IDF) hevder å ha gjennomført over 600 angrep de siste dagene etter at Israel i helgen utvidet sin bakkeoperasjon på Gazastripen.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.