Eksplosjoner etter israelsk angrep mot Hamas-anlegg i byen Khan Younis på Gazastripen. Foto:  AP Photo/Yousef Masoud, File)

Islamister på Gazastripen har de seneste døgn gjenopptatt sin rakett-terror mot Israel. Nå svarer Israel som de bruker, nemlig med harde motaksjoner i form av flyangrep mot Hamas-mål.

NTB-AFP-TT melder at det er avfyrt flere raketter fra Gaza mot Israel, i det mest omfattende angrepet siden krigen i fjor.

Israelske fly svarte med å angripe Gazastripen tidlig torsdag, noen timer etter at rakettavfyring mot Israel fra Gaza.

Angrepene rettet seg mot sentrale deler av Gazastripen, sier vitner og sikkerhetskilder til AFP.

Israelske myndigheter har gjerne god informasjon om hvor viktige installasjoner for terrorgruppen Hanas befinner seg.

Radiokanalen til det israelske forsvaret IDF tvitrer at IDF angrep et underjordisk anlegg for produksjon av raketter, en militærpost og en tunnel som svar på angrepet fra Gaza.

Dette førte så til ytterligere opptrapping fra palestinsk side. Like etter meldte Israel at det var avfyrt ytterligere fire raketter fra Gaza. Det israelske forsvaret opplyser at rakettene ble stanset av luftvernsystemer, trolig Iron Dome, som Document nylig omtalte.

Ifølge lokalt israelsk politi falt deler av den første raketten som ble skutt fra Gaza, ned i en hage ved et hus i den sørlige israelske byen Sderot. Ingen personer skal være skadd, ifølge politiet.

Også mandag opplyste det israelske forsvaret at de hadde skutt ned en rakett avfyrt mot Israel, noe som var den første av sitt slag i år.

Natt til tirsdag gikk Israel til angrep på Gazastripen fra luften. Ifølge vitner og Hamas angrep israelske kampfly den sørlige delen av Gazastripen, og Hamas på sin side hevder å ha skutt mot flere fly.

Det foreligger ingen opplysninger som nedskutte eller skadde israelske fly.

Les om tidligere angrep fra Gaza:

Angrepet på Israel er massivt: Over 3000 raketter skal være avfyrt

Bestill fra Document forlag:

Kjøp Prosessen mot Israel fra Document Forlag!

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.