Israel besvarte igjen palestinske rakettangrep fra Gazastripen. Foto: REUTERS/Ibraheem Abu Mustafa. 

Julefreden i Israel ble brutt av flyalarmer og en rekke eksplosjoner fredag kveld. Flere raketter ble skutt fra Gazastripen og inn mot det sørlige Israel fredag kveld. Israel svarte med å ramme Hamas-mål.

NTB-DPA melder at to av rakettene ble skutt ned av luftforsvarssystemet Iron Dome, opplyser det israelske forsvaret (IDF). Det ble ikke meldt om at personer ble rammet.

Senere på kvelden besvarte Israel angrepet med å gå etter Hamas-mål på Gazastripen. Det er som kjent det islamistiske Hamas-regimet som har kontrollen fra de områdene disse rakettene ble avfyrt.

Det israelske Forsvaret opplyste at fly ble sendt på vingene og at en rakettfabrikk, et undergrunnsanlegg og en militærpost ble rammet.

– Hamas må påta seg konsekvensene for all terror som kommer fra Gaza, het det i en uttalelse fra IDF.

Ifølge Haaretz går det ikke lenge mellom disse rakettangrepene fra palestinerne. Forrige angrep fra Gazastripen var for ca. en måned siden. Disse angrepene oppfattes av de fleste israelere som et svært lite konstruktivt innspill i forsøkene på å få til fred i området, og forteller en del om fredsviljen hos den palestinske motparten.

Det finnes mange palestinske fraksjoner av islamister med et brennende hat mot Israel, og det varierer hvem som står bak ulike angrep fra Gazastripen.

Men Israel holder Hamas ansvarlig for alle angrep som har sin opprinnelse der, slik enhver annen stat ville gjort i en tilsvarende situasjon.

Les mer om hva som FAKTISK foregår i Midtøsten: 

Kjøp Prosessen mot Israel fra Document Forlag!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.