Iron Dome-rakettforsvarssystem i aksjon i Israel. Foto: AP Photo/Ariel Schalit, File

Det israelske forsvaret sier mandag kveld at de har skutt ned en rakett avfyrt fra Gaza. Raketten ble stoppet av forsvarssystemet Iron Dome.

NTB-AP melder om saken mandag kveld, og skriver om nok et angrep mot Israel, denne gangen med en rakett:

– Alarmen gikk i området rundt Gazastripen. En rakett ble avfyrt fra Gazastripen mot israelsk territorium. Den ble stoppet av rakettforsvarssystemet Iron Dome, heter det i en uttalelse fra Israels hær.

Iron Dome -systemet har dermed nok en gang vist sin effektivitet mot slike angrep.

Det er den første raketten fra Gaza mot Israel i år. Den islamistiske terrororganisasjonen Hamas, som har makten på Gazastripen,  har tidligere sagt at enhver hendelse ved al-Aqsa-moskeen vil være å gå over en grense.

Fredag gikk israelsk politi inn i helligdommen, for å stanse opptøyer der. Over 150 personer ble skadd og flere hundre arrestert.

Israels statsminister Naftali Bennett skal møte forsvarstopper for å diskutere hvordan de skal reagere på dette siste rakettangrepet fra Gaza. I liknende situasjoner tidligere har Israels svar gjerne vært å gå til flyangrep mot Hamas-mål.

Mandag har det også vært sammenstøt på Vestbredden, ifølge NTB-AP.

Den israelske hæren sier titalls palestinere kastet steiner og eksplosiver mot soldatene.

Dette førte til at israelske soldater svarte «med skarp ammunisjon». Palestinske helsemyndigheter sier to menn ble ført til sykehus med kritiske skader etter aksjonen i det okkuperte området.

Israelske myndigheter har gjennomført en rekke arrestasjoner og andre operasjoner de siste ukene. Dette etter at minst 14 israelere er drept i en bølge av terrorangrep angrep utført av palestinere i Israel den siste tiden.

Bøker verdt å lese, bestill i dag: 

Kjøp Prosessen mot Israel fra Document Forlag!

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.