Nytt

Nedslag i den israelske byen Netivot. Foto: Privat.

Minst 20 israelere er skadet, og tre palestinere drept etter at at Hamas mandag avfyrte mer enn 300 raketter mot det sørlige Israel.

Dette er det største angrepet mot Israel på flere år. Ifølge The Times of Israel (live blog) pågår det fortsatt kamphandlinger, og  store deler av befolkningen i det sørlige Israel har nå søkt tilflukt i bomberom.

En israelsk buss ble truffet av en anti-tank rakett (type ukjent) i nærheten av grensen mellom Israel og Gaza. (Se bilde under. Ifølge opplysninger document har fått, var det kanskje bare flaks at ikke mange omkom. Minst 40 israelske soldater skal ha forlatt  bussen, kort tid før den ble truffet.

 

Foto: Privat.

Bildet viser brannen som oppsto etter at et hus i den israelske byen Netivot ble truffet av av granater avfyrt fra Gaza. Foto: Privat.

Israelsk luftvåpen gikk straks til angrep på HAMAS-posisjoner inne i Gaza, og ifølge The Times of Israel er minst tre palestinere drept i disse luftangrepene.

Det israelske Iron Dome-systemet har avskåret de fleste av 70 raketter som ble avfyrt mot befolkningssentra i det sørlige Israel, melder Jerusalem Post.

Oppskaleringen settes i forbindelse med den israelske aksjonen som ledet til at Nour al-Baraka ble drept av israelske spesialsoldater natt til mandag. Han var en kommandant i den såkalte Izz ad-Deen al-Qassam-brigaden som har stått bak en rekke terroraksjoner og og rakettangrep i og mot Israel. Han var også antatt å være en av lederne for Hamas’ tunellprogram, som bokstavelig talt går ut på å undergrave Israels grenser.

 

Les også

Les også