Israelske fly har slått hardt tilbake mot intense rakettangrep fra Gaza-stripen.  foto: AP Photo/Hatem Moussa.

Israelsk medisinsk personell bekrefter at to kvinner er drept i to separate rakettangrep mot Ashkelon i Israel tirsdag. Over 30 er innlagt på sykehus etter de seneste rakettangrepene fra Gaza.

En talsmann for redningstjenesten Magen David Adom sier en av de drepte kvinnene er i 40-årene, mens den andre er i midten av 60-årene, opplyser NTB-AP.

Avisen Haaretz skriver at 31 personer er innlagt på sykehus i Ashdod i Israel etter rakettskytingen. tilstanden er alvorlig for en av dem.

Det er en ny utvikling i konflikten at rakettangrepene fra palestinsk side faktisk har så alvorlige konsekvenser i Israel. Tidligere har disse rakettene i stor grad landet landet utenfor tettbygd strøk og gjort liten skade.

De seneste rakettangrepene kommer etter en rekke angrep på tvers av grensen mot Gaza det siste døgnet. Denne siste opptrappingen begynte med et massivt rakettangrep fra Hamas mot sivile mål i Israel tidligere i uken. Dette ble umiddelbart besvart av israelske styrker.

Hamas opplyste mandag kveld at de og andre militante palestinske grupper hadde skutt minst 100 raketter mot Israel. Israel har svart på rakettangrepene med 130 luftangrep utført av kampfly og helikoptre, rettet mot militære mål på Gazastripen, ifølge den israelske hærens talsmann Jonathan Conricus.

Helsemyndigheten på Gazastripen sier minst 26 palestinere er drept, blant dem ni barn.

Ifølge det israelske militæret var 15 av de drepte på Gazastripen medlemmer av militante grupper, som siden mandag har avfyrt mer enn 300 raketter mot Israel.

Islamsk hellig krig, en av de største militante palestinske gruppene på Gazastripen, sa tirsdag at to av gruppens ledere ble drept i nattens angrep.

Opptrappingen skjer etter uker med en anspent situasjon i Jerusalem, der en betent eiendomskonflikt har bidratt sterkt til uroen.

Kjøp Kents bok her!

Kjøp Ruud Koopmans bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.