Islamistiske grupper i Gaza har igjen skutt raketter mot Israel. Svaret fra israelerne lar ikke vente på seg. Foto: Reuters/Ibraheem Abu Mustafa/File Photo

Israel har for andre natt på rad angrepet mål på Gazastripen. Dette er svar på nye, terrorpregede rakettangrep fra palestinsk side mot Israel.

NTB-DPA melder at jagerfly og kamphelikoptre ble brukt i angrepene natt til søndag. De rammet flere underjordiske anlegg og et våpenlager knyttet til Hamas, ifølge den israelske hæren.

Dette er rent militære mål på Gaza-stripen. Israel bruker store etterretningsressurser på å kartlegge slike mål på forhånd, så de har oversikt over hvor de skal slå til for å minimere sivile skader.

Fra israelsk hold opplyses det at man angrep som reaksjon på at nye raketter ble skutt mot Israel fra Gazastripen.

Hamas har den politiske makten på Gazastripen, og Israel mener gruppen i realiteten har ansvaret for alle rakettangrep fra området. Det er lite som skjer av militante aksjoner fra noen grupper i Gaza, uten at Hamas enten selv arrangerer det eller godkjenner det.

Rakettangrepene mot Israel har preg av å være rene terroraksjoner, i og med at det i stor grad skytes bevisst mot sivile mål.

Det er så langt ikke opplyst mer om skadeomfang på noen av sidene i forbindelse med disse siste hendelsene.

Les også:

Palestinske rakettangrep er blitt mer dødelige: To kvinner drept i Israel

 

 

Nå er den her! Bestill årets boknyhet, full av sjokkerende avsløringer:

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Bestill også:

Kjøp Prosessen mot Israel fra Document Forlag!

Bli medlem, og få tilgang til alt vårt stoff straks det publiseres:

Gi et bidrag til Document i dag:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.