To ledere i Islamsk hellig krig (Jihad) ble torsdag drept i israelske angrep mot Gazastripen. En person ble drept i et palestinsk rakettangrep mot Israel.

Dette melder NTB.

Ali Ghali skal ha ledet rakettvåpenet til den palestinske gruppen Islamsk hellig krig. Han ble drept i et israelsk angrep mot en leilighet i Khan Younis sør på Gazastripen i morgentimene torsdag.

Noen timer senere ble også en annen av lederne drept i et israelsk angrep mot Khan Younis. Ahmed Abu Daqqa blir omtalt som en høytstående leder i gruppens væpnede gren, al-Quds-brigadene.

IDF sier at 528 raketter har blitt skutt ut fra Gaza siden tirsdag. Israel har besvart angrepene, og anklages for at sivile palestinere skal ha mistet livet. Det er en velkjent teknikk for Gazaterroristene at de gjemmer seg bak sivile mål. NTB virker ikke å finne grunn til å kritisere palestinernes drap av israelske sivile.

26 palestinere er drept og over 70 er såret i angrepene. Et flertall av de drepte er sivile, blant dem fem kvinner og seks barn, det yngste en fire år gammel jente.

Israel hevder at fire av de palestinske ofrene, blant dem en ti år gammel jente, ble drept av palestinske raketter. Det avviser Islamsk hellig krig helt.

– Nok en gang forsøker Israel å fraskrive seg ansvaret for drap på sivile ved å fabrikkere løgner, sier gruppas talsmann Dawoud Shehab.

FNs generalsekretær António Guterres kaller de sivile tapene for uakseptable, men snakker kun om palestinske tap. Utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) fordømmer også drapene på sivile.

– Norge fordømmer alle angrep mot sivile og sivile dødsfall, inkludert barn. Volden må stanse, sa hun torsdag.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu sier at kampen ikke er over.

– Til terroristene og de som styrer dem, sier vi: Vi ser dere uansett hvor dere er. Dere kan ikke gjemme dere – og vi bestemmer hvor og når vi angriper dere, sa han i et TV-intervju torsdag.

MIFF skriver at IDF hevder at flere av de sivile palestinerne har blitt drept av terroristenes egne raketter. For ikke alle de over 500 rakettene har nådd sine sivile israelske mål.

Minst 100 av rakettene til den iransk-støttede terrorgruppen landet på inne på Gaza etter å ha blitt feilskutt.

De feilskutte rakettene skal ha ført til at minst fire sivile palestinere, inkludert barn, ble drept. Det opplyser det israelske forsvaret.

I enhver krigssituasjon må man være skeptisk til all informasjon. Man må derfor selv avgjøre hvilke kilder som er mest pålitelige. Guterres, Huitfeldt og Islamsk hellig krig (Jihad), eller IDF.

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.