En væpnet palestiner skyter i luften under begravelsesfølget til tre militante palestinere som ble drept i et israelsk raid i Jenin, den 17. november 2023. Foto: Majdi Mohammed / AP / NTB.

I tillegg til bakke­operasjonen i Gaza har Israels forsvar (IDF) de siste dagene også slått til mot et våpenlager i Syria, Hizbollah-mål i Sør-Libanon og Hamas-terrorister på Vestbredden.

Natt til fredag ble minst fem palestinere drept under en israelsk raid i Jenin, opplyser IDF. Hamas har siden kunngjort at tre av deres egne folk er blitt drept, melder Corriere della Sera.

Etter at Israel nylig ble angrepet av raketter med antitankskyts fra Libanon, har Israel foruten utskytningspunktet også rammet Hizbollah-mål i landet som ifølge en talsperson for IDF rommet terror-infrastruktur og våpen.

Sist natt ble også to personer som oppgis å være fremmedkrigere drept under et israelsk angrep mot et mål i nærheten av Syrias hovedstad Damaskus, som ifølge IDF også var et våpenlager for Hizbollah.

To palestinere er også blitt drept av IDF i Hebron på Vestbredden, etter at de skal ha kjørt bilen de satt i rett mot israelske styrker, hvorpå en av dem gikk ut av bilen og åpnet ild, heter det hos en lokal radiostasjon.

En lignende teknikk ble benyttet mot et sjekkpunkt i nærheten av Betlehem på Vestbredden, der tre Hamas-terrorister også ble drept av IDF.

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.