Rundt 50 israelere holdes som fanger av Hamas-soldater i en kibbutz i Beeri nær Gaza-grensa, og minst 198 palestinere skal ha blitt drept på Gaza. Allerede meldes det om over 100 israelske og 198 palestisnke dødsfall.

Ifølge Haaretz rapporterer at forhandlinger pågår om å få gislene løslatt. Det pågår kamper i området.

Opplysningene er ikke bekreftet fra annet hold. Men Hamas’ nestleder sier til Al Jazeera at den væpnede palestinske gruppen har tatt mange israelere til fange.

– Vi har et stort antall israelske fanger, flere av dem høytstående militære offiserer, sier Hamas’ nestleder Saleh al-Arouri til den arabiske TV-kanalen Al Jazeera. (NTB-Reuters)

Minst 100 israelere skal ha blitt drept og flere hundre er såret i Hamas-angrepene mot Israel lørdag, ifølge den nasjonale israelske redningstjenesten. Hamas skal ha avfyrt rundt 2500 raketter mot israelsk mål lørdag morgen, og har sendt terrorister inn i Israel. Det er stort sett sivile mål som rammes av angrepene.

Israel har svart med å luftangrep mot mål på Gazastripen, og ifølge palestinske myndigheter er minst 198 palestinere drept i angrepene her.

Hamas-bevegelsens militære fløy kaller angrepet for «Operasjon al-Aqsa-storm», og lederen Mohammed Deif oppfordrer alle palestinere til å konfrontere Israel for å få slutt på det de kaller okkupasjonen.

De fleste internasjonale eksperter forventer at vi nå vil oppleve et regelrett blodbad i denne konflikten som virker umulig å finne en løsning på.

Les også:

TV 2-medarbeider i Gaza: – Helvete er løs

Kjøp Ruud Koopmans’ bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.