Det israelske forsvarets talsmann Jonatan Conricus. Foto:  X/Twitter

Israel har offisielt erklært at landet er i krig, og nå presiseres det hva som blir målet med denne krigen: Hamas skal knuses fullstendig.

Målet for Israel er i første omgang å få alle palestinske terrorister ut av landet. Det opplyser det israelske forsvarets talsmann Jonatan Conricus på X/Twitter søndag.

Etter nær to døgn med kamper er man i ferd med å lykkes med det.

Israel ble mer eller mindre tatt på sengen, men kom seg til hektene og har fått nedkjempet det meste av de terrorenhetene som enten har kommet seg inn over grensene, eller har vært i landet lenge som sovende celler.

Det har vært en rekke bilder i sosiale medier av tilfangetatte palestinske terrorister.

Men dette er ikke nok for Israel, etter en helg der nasjonen ble utsatt for massiv terror fra palestinske grupperinger. Nå vil israelerne ha slutt på dette, for alltid.

Man vil ikke lenger leve med trusselen om stadig nye angrep fra islamistiske ekstremistgrupper med hendene fulle av våpen.

Ifølge Conricus vil nå Israel bruke neste fase av krigen til å sette en fullstendig stopper for Hamas.

VG omtalte saken først.

Han forteller at Israel har mobilisert 100.000 reservesoldater, som er satt inn i tillegg til de betydelige stående styrkene Israel til enhver tid har. Landet er klart for krig.

Målsetningen er tydelig:

– Vår oppgave nå er å sørge for at når denne krigen er over, så vil ikke lenger Hamas ha militær evne til å true Israel. Vi vil også sørge for at Hamas ikke lenger vil være i stand til å styre på Gaza-stripen.

Han legger til:

– Vi vil forandre bildet totalt, så situasjonen blir bedre både for israelere og palestinere. Men det kan ligge et stykke frem i tid.

Det later med andre ord til at Israel belager seg på å ta det hardeste oppgjøret med Hamas noensinne. Man vet det vil ha en pris, både i form av egne tap og internasjonalt rabalder og fordømmelser.

Men man anser altså at det kan bli enda mer kostbart å la Hamas få mulighet til å bygge seg opp til neste angrep, da kanskje med enda flere raketter og annet avansert utstyr levert av bandittstater som Iran.

Israels verste dag noensinne

Conricus kaller terrordagen den verste dagen i Israels historie, med minst 700 døde israelere.

– Aldri før har så mange israelere blitt drept på én dag av én fiendtlig handling, sier talsmannen for det israelske forsvaret.

Et stort antall er også såret:

– Flere enn 2100 er skadet. Dessverre er mange av dem kritisk skadet og de vil kanskje ikke klare seg, sier Conricus som forbereder befolkningen på at dødstallene vil øke.

Dessuten skal ca. 13o israelere være fanget av palestinerne, blant dem både kvinner, barn og til og med enkelte høytstående israelske offiserer. Deres skjebne og tilstand er uviss. Se artikkel under.

Les også: 

Hamas: 100 gisler, Islamsk Jihad 30

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Kjøp Prosessen mot Israel fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.