Hamas begraver de drepte etter den israelske aksjonen i Nablus. Foto: AP Photo/Majdi Mohammed

Tre palestinske menn fra terrorgruppen Hamas ble torsdag drept av israelske militære Vestbredden. De tre var mistenkt for terrordrap på en kvinne og hennes to døtre.

De israelske soldatene rykket inn i sentrum av Nablus’ gamleby mens byen var i ferd med å våkne til liv. Militærraidet var rettet mot huset der de tre mennene oppholdt seg, og alle tre ble drept i det militæret sier var en skuddveksling.

NTB-Reuters-AFP melder om saken.

Israelske myndigheter anklager alle tre for å ha stått bak angrepet mot en bil i Jordandalen på Vestbredden den 7. april. Britisk-israelske Lucy Dee og hennes to døtre på 20 og 16 år ble drept. De tre bodde i en israelsk bosetting like ved.

I Nablus ble huset der de tre palestinerne befant seg, fullstendig rasert av granater som ble skutt gjennom taket på bygningen. Byen er den nest største på Vestbredden og har det siste året blitt utsatt for flere militæroperasjoner der israelerne jakter på terrorister.

Hamas innrømmer

Hamas har i en uttalelse identifisert de tre drepte mennene og bekreftet at alle var medlemmer av gruppen. Hamas tar ansvaret for angrepet på Dee og døtrene.

Kvinne gikk til knivangrep, ble skutt

I en annen hendelse torsdag ble en 26 år gammel palestinsk kvinne skutt og drept av en 20-årig israelsk soldat etter at hun ifølge det israelske militæret angrep ham med en kniv og påførte ham lettere skader. Kvinnen ble drept ved byen Hawara sør for Nablus.

Israel har i nesten et år gjennomført militæroperasjoner mot palestinske landsbyer og byer nesten hver eneste natt. Opptrappingen kom etter at flere sivile israelere ble drept av palestinere i israelske byer.

Les også:

To palestinere skjøt mot israelere, ble selv skutt og drept

Bestill fra Document:

Kjøp Prosessen mot Israel fra Document Forlag!

Kjøp flere gode bøker fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.