Sammenstøt mellom palestinske demonstranter og israelske soldater i Nablus på Vestbredden.  Foto: AP Photo/Majdi Mohammed

Den kjente terroristen Ibrahim al-Nablusi fra al-Aqsa-martyrenes brigader ble drept i et israelsk raid i Nablus. Også en annen terrorist ble drept i raidet, opplyser den israelske hæren.

To palestinere er drept og flere såret etter at israelske soldater rykket inn i Nablus på Vestbredden tirsdag morgen. Dette opplyses av NTB-AFP-AP.

De israelske soldatene varute etter Ibrahim al-Nabulsi, en av lederne i al-Aqsa-martyrenes brigader, en militant gren av president Mahmoud Abbas’ Fatah-parti. Dette er en av de gruppene som stadig utfører terroraksjoner mot Israel, og på den måten holder  holder konflikten gående.

– Terroristen Ibrahim al-Nablusi ble drept i Nablus. En annen terrorist som også befant seg i huset, døde også, heter det i en kunngjøring fra den israelske hæren.

Ifølge Israel sto Nablusi bak flere angrep mot israelske mål på Vestbredden tidligere i år. Dette har man nå ønsket å få en endring på.

Også andre steder i Nablus kom det til sammenstøt mellom israelske sikkerhetsstyrker og palestinere.

19 mennesker, de fleste av dem sivile israelere, er drept i angrep fra palestinere i Israel. Det siste angrepet som kostet liv i Israel, fant sted 5. mai.

Over 100 palestinere er drept siden mars, mange av dem under de israelske luftangrepene mot den Hamas-styrte Gazastripen i helgen.

 

Kjøp Prosessen mot Israel fra Document Forlag!

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!


Bestill også:

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.