Hebron, Vestbredden. Israelske soldater kroppsvisiterer en palestiner.  Foto: Per Løchen / NTB

En sivilist skjøt og drepte onsdag en palestinsk mann som hadde knivstukket en israeler nær en bosetting på  Vestbredden.

Nok en gang har en palestiner gått til et terrorpreget knivangrep på en israeler.

De israelske nødetatene opplyser at israeleren som ble stukket, var rundt 30 år gammel. Vedkommende ble ført til sykehus, og tilstanden beskrives som stabil.

NTB melder om saken.

Angriperen ble ifølge israelske myndigheter skutt og drept av en sivil israeler som befant seg i nærheten. Det er vanlig at vanlige israelere er bevæpnet i hverdagen, nettopp for å beskytte seg mot denne typen angrep.

Det hele skal ha skjedd nær Havat Yehuda, sør for Hebron.

Palestinske helsemyndigheter hevder på sin side at den palestinske mannen ble «skutt ned av de israelske okkupasjonsstyrkene».

Tidligere på dagen døde en 21 år gammel palestinsk mann som følge av skuddskader han fikk i et sammenstøt mellom al-Aqsa-martyrenes brigade – Fatah-bevegelsens væpnede gren – og den israelske hæren. Skuddvekslingen oppsto da israelske soldater gikk inn i Balata i Nablus på jakt etter mistenkte terrorister.

I store norske medier fremstilles ofte slike saker med vekt på at en eller flere palestinere er drept eller såret av israelske styrker, uten at det nødvendigvis settes i kontekst med at det hele var foranlediget av et terrorangrep mot israelere.

Bestill fra Document forlag: 

Kjøp Prosessen mot Israel fra Document Forlag!

Kjøp bøker fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.