Politi på åstedet etter terrorangrepet på Vestbredden torsdag. Foto: AP Photo/Ohad Zwigenberg

En israeler ble drept og tre skadd da en palestiner ifølge den israelske hæren kjørte inn i en kontrollpost på Vestbredden.

Det går sjelden mange dagene mellom hver melding om nye, palestinske terrorangrep mot israelere. Torsdag ble nok en slik aksjon gjennomført, og nok en gang ble det dødelig utfall: En israeler ble drept og tre skadd.

Angrepet skjedde ved at en palestinsk varebilsjåfør akselererte mot kontrollposten Maccabim mellom Tel Aviv og Jerusalem, og kjørte inn i en gruppe soldater, opplyser den israelske hæren.

De sier mannen, som skal ha hatt arbeidstillatelse i Israel, deretter ble skutt og drept.

NTB-DPA melder om saken torsdag.

Onsdag: knivterror i Jerusalem

I et annet angrep i Jerusalem onsdag kveld ble en israelsk mann skadd. Politiet sier en 14 år gammel palestinsk gutt knivstakk mannen på en trikkeholdeplass.

En politimann som var vitne til angrepet, skjøt gjerningspersonen, som ifølge mediene ble dødelig såret.

I Israel finnes det politi, soldater og til og med sivile med våpen nær sagt «overalt». Det gjør at gjerningspersoner ofte blir  umiddelbart skutt av andre tilstedeværende når terrorangrep utføres.

For terroristene er dermed slike aksjoner nesten garantert å være rene selvmordsangrep, hvilket sier noe om den fanatismen de styres av.

Ofte er det sterkt islamistiske motiver involvert, samt at palestinske myndigheter og organisasjoner lover belønninger til de drepte terroristenes familier.

Sikkerhetssituasjonen i Israel og på Vestbredden har lenge vært svært spent, en spenning som holdes oppe og økes ved slike gjentatte angrep fra palestinsk side.

Mange mener disse stadig nye angrepene er et dystert signal om at det i praksis ikke finnes noen reell fredsvilje hos palestinerne.

Hittil i år er 28 israelere, 1 ukrainer og 1 italiener drept i ulike terrorangrep. Det gir dårlig grobunn for fred.

Palestinske kilder oppgir at over 180 palestinere er drept i forbindelse med angrepene, eller etter israelske militæroperasjoner som er gjennomført i kjølvannet av slike angrep.

Det er kun kort tid siden Document omtalte et annet dødelig terrorangrep fra palestinsk side:

Les også:

To israelere drept i terrorangrep på Vestbredden

 

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Kjøp Prosessen mot Israel fra Document Forlag!

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.