Israelsk kontrollpost ved Vestbredden. Foto: Nina Haabeth, NTB Pluss

To israelske sivile ble lørdag skutt og drept i et palestinsk terrorangrep i byen Hawara nord på Vestbredden.

Nok en gang skaper dødelig palestinsk terror mot sivile økt spenning og uro i regionen, denne gangen med to drepte.

– Angrepet skjedde ved en bilvask og var rettet mot en rekke israelske sivile i et område av Hawara, heter det i en uttalelse fra den israelske hæren, ifølge NTB.

Å myrde tilfeldige sivile som vasker biler, er vanskelig å sette inn noen annen kontekst enn et rent ønske om å drepe,  og å skape utrygghet, sinne og ytterligere opptrapping av volden.

Den israelske hæren sier de jakter på mistenkte og har satt opp veisperringer nær Hawara, en by som lenge har vært preget av uro og bråk.

Voldsspiralen på den okkuperte Vestbredden har tiltatt kraftig siden i fjor, med en rekke angrep fra palestinere mot israelske mål.

Dette resulterer så temmelig forutsigbart i aksjoner fra den israelske hæren for å pågripe skyldige, noe som gjerne medfører trefninger og skuddvekslinger i de områdene terroristene oppholder seg.

I vestlige, agendastyrte og palestinavennlige medier presenteres dette gjerne som «israelske angrep». Man skal ledes til å tro at «Israel er den aggressive part» overfor stakkars palestinere som bare ønsker fred og rettferdighet.

Situasjonen blir ikke mindre spent av at væpnede, jødiske bosettere også blander seg inn, de vil ikke sitte passivt å se på at palestinske terrorister utsetter dem og deres familier for stadig nye trusler.

Minst 30 israelere, en ukrainer og en italiener er drept i palestinske terrorhandlinger bare i år. Over 200 palestinere skal ha blitt drept i aksjoner og trefninger i kjølvannet av dette, viser en oversikt fra nyhetsbyrået AFP.

Les også: 

Israeler skutt og drept av palestiner i Tel Aviv

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Kjøp Prosessen mot Israel fra Document Forlag!

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.