Israelske soldater ved bosettingen Hermesh, tirsdag 30. mai 2023. Foto: AP Photo/Majdi Mohammed

En sivil, israelsk mann skal være skutt og drept av palestinere ved inngangen til en bosetting på Vestbredden.

I skyggen av krigshandlingene i Ukraina fortsetter den palestinske terrorkrigen mot Israel.

Tirsdag ble en 32 år gammel sivil israelsk mann skutt og drept utenfor sitt hjemsted på Vestbredden. Han bodde i den israelske bosettingen Hermesh nord på Vestbredden, opplyser den israelske hæren tirsdag.

NTB-AP melder om saken.

Hittil i år er minst 21 personer blitt drept i angrep som palestinere har rettet mot israelere. Blant dem er en ukrainer og en italiener. Document har omtalt flere av disse tilfellene, se under.

Israelerne slår gjerne hardt tilbake mot palestinske terroraksjoner, og enda flere palestinere er drept.

NTB-AP oppgir tallet 117. Mange av de drepte palestinerne er medlemmer av militante grupper som fører en slags evig krig mot Israel, og betaler en høy pris for det. Blant de døde er det også et antall steinkastende ungdommer, samt noen sivile ofre.

Det hører med i bildet at en del palestinere gjerne blir ofre for terrorraketter avfyrt fra palestinsk område, og som kommer ut av kurs og faller ned nettopp blant tilfeldige palestinere.

Den palestinske viljen til fred er vanskelig å få øye på i vrimmelen av stadig nye terroraksjoner mot israelere. Så lenge de palestinske områdene kontrolleres  av korrupte, militante og islamsk orienterte grupperinger, må Israel stålsette seg for nye angrep også fremover.

Les også: 

Israel og Islamsk hellig krig kjemper videre – én drept i Israel

Bestill fra Document forlag:

Kjøp Prosessen mot Israel fra Document Forlag!

Bestill også:

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»! Du kan også kjøpe den som e-bok.

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.