Politi på stedet etter skyting i Tel Aviv. Foto: AP Photo/Maya Alleruzzo

En israelsk sikkerhetsvakt ble skutt og drept i Tel Aviv lørdag kveld. Gjerningsmannen var en 22 år gammel palestinsk mann fra Jenin.

Den israelske storbyen ble natt til søndag rammet av det som bærer preg av å være nok et terrordrap, utført av en palestinsk ekstremist. Offeret var en israelsk sikkerhetsvakt.

Svenske TT/Aftonbladet melder om saken.

Gjerningsmannen ble nokså umiddelbart skutt og drept av en annen sikkerhetsvakt.

Ifølge israelsk sikkerhetstjeneste var angriperen en 22 år gammel palestiner fra Jenin på Vestbredden. Han skal ha sympatisert med den ekstremistiske gruppen Islamsk Jihad, og drapet settes i sammenheng med dette.

En talsmann for det palestinske terrorstyret Hamas, som kontrollerer Gazastripen, kalte angrepet et «svar på forbrytelsene påført vårt folk av okkupasjonsstyrkene og bosetterne».

Det har vært et et voldelig og blodig år i regionen. Ifølge nyhetsbyrået AFPs opptelling er minst 208 palestinere og 28 israelere drept hittil i år i ulike voldshandlinger knyttet til konflikten.

Det gjennomgående forløpet er at palestinske aktivister utfører angrep, som så israelerne enten besvarer umiddelbart eller gjengjelder kort tid etter.

Deretter bestemmer gjerne palestinske aktivister seg for å «hevne» utfallet av israelske forsvarshandlinger eller  gjengjeldelsaksjoner.

Islamistisk motivert hat mot Israel og jøder ser ut til å være en fellesnevner for mye av dette.

Document har omtalt flere av disse hendelsene i senere tid. Bare for få dager siden fant det sted et svært blodig, palestinsk terrorangrep, se sak under.

Les også:  

Ny terror på Vestbredden: Seks israelere skutt og såret – angriperen drept

Bestill fra Document forlag:

Kjøp Prosessen mot Israel fra Document Forlag!

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.