Israels statsminister Naftali Bennett. Foto: AP Photo/Maya Alleruzzo

Israels statsminister Naftali Bennett gir landets hardbarkede sikkerhetsstyrker frie tøyler i håndteringen av en voldsbølge etter at to personer ble drept i Tel Aviv torsdag.

Israel har i den senere tid vært rammet av flere angrep fra palestinske terrorister. Det har vært en markant opptrapping av volden, og både militære, politi og sivile har være terroristenes ofre.

To mennesker ble drept og flere såret på en pub i Dizengoff-gaten i Tel Aviv torsdag kveld (se tidligere sak lenger ned).

Fredag morgen opplyste israelske myndigheter at antatt gjerningsmann ble drept i skuddveksling med sikkerhetsstyrker i en moské i Jaffa. Det dreide seg om en palestiner fra Vestbredden, ifølge NTB-AFP.

– Etter en vanskelig natt, og etter lange timer med politiaktivitet, hæren og Shin Bet, klarte vi i dag morges, ved hjelp av etterretning og operasjonelt samarbeid, å sirkle inn og drepe terroristen i en skuddveksling, sier politisjef Kobi Shabtai ifølge NTB.

Den palestinske islamistiske bevegelsen Hamas og gruppen Islamsk jihad støttet angrepet, men tok ikke på seg ansvaret.

Nå tar israelske myndigheter drastiske grep for å få satt en stopper for voldsopptrappingen:

– Vi gir full handlingsfrihet til hæren, Shin Bet og alle sikkerhetsstyrker for å bekjempe terroren, sa statsminister Bennett fredag.

Shin Bet er Israels etterretningstjeneste, og en av mange hardbarkede organisasjoner i militæret og politiet som arbeider for israelsk sikkerhet. Nettopp israelske sikkerhetsstyrker er kjent for sin til tider noe røffe, men effektive stil, og brukes som instruktører i andre land.

Israel satte nylig inn soldater for å hjelpe politiet med å håndtere voldsbølgen som krevde elleve menneskeliv på én uke, like før den islamske fastemåneden ramadan startet.

Les også: 

To drept, tolv skadet i terrorangrep i Tel Avivs hovedgate

Kjøp Prosessen mot Israel fra Document Forlag!

Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.