Israelske sikkerhetsstyrker har skutt og drept den antatte gjerningsmannen som sto bak et skyteangrep i Tel Aviv torsdag kveld.

To personer ble drept og minst åtte såret da en person skjøt mot gjester på en pub i Dizengoff-gaten i Tel Aviv sentrum torsdag kveld.

Tidlig fredag morgen bekreftet israelske myndigheter at den antatte gjerningsmannen, en palestiner fra Vestbredden, ble skutt og drept i skuddveksling med sikkerhetsstyrker i en moské i Jaffa.

– Etter en vanskelig natt, og etter lange timer med politiaktivitet, hæren og Shin Bet, klarte vi i dag morges, ved hjelp av etterretning og operasjonelt samarbeid, å sirkle inn og drepe terroristen i en skuddveksling, sier politisjef Kobi Shabtai.

Motivet for skytingen er foreløpig ikke kjent, men hendelsen torsdag kveld fant sted i en tid med økt uro etter en rekke angrep utført av palestinere. Både Hamas, som har makten på Gazastripen, og gruppen Islamsk hellig krig (Jihad) hyller angrepet.

USAs utenriksminister Antony Blinken fordømmer det han kaller et terrorangrep og sender sine kondolanser til de pårørende.

Israel satte nylig inn soldater for å hjelpe politiet med å håndtere en voldsbølge som krevde elleve menneskeliv på én uke, like før den islamske fastemåneden ramadan startet. 29. mars ble fem personer skutt og drept da en væpnet mann på motorsykkel åpnet ild i Bnei Brak, i utkanten av Tel Aviv.

I fjor var demonstrasjoner og sammenstøt under ramadan bakteppet for den elleve dager lange Gaza-krigen.

 


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.