«Tre palestinere drept i israelsk aksjon på Vestbredden». Dette er overskriften på en NTB-melding i dag klokken 14.41. Ingen løgn, men svært misvisende.

Når man leser en slik overskrift, får man et inntrykk av at slemme israelske soldater har vært på drapstokt. Inntrykket forsterkes i ingressen.

To palestinske ungdommer og en familiefar døde torsdag etter å ha blitt skutt av israelske soldater på Vestbredden, opplyser palestinske helsemyndigheter. (NTB)

«Ungdommer» og «familiefar». Slik skaper man empati gjennom bruk av nøye utvalgte ord.

Torsdag er den sjette dagen på rad med militær innsats i distriktet. Det israelske forsvaret (IDF) sier de «fortsetter den siste tidens antiterrorinnsats» etter at en mann fra Jenin drepte tre personer i Tel Aviv.

Men hva skjedde egentlig? Helt nederst i saken får man litt informasjon som tegner et litt annerledes bilde av episoden.

– Titalls palestinere angrep soldatene, skjøt mot dem og kastet hjemmelagde bomber mot dem, slik at de ble satt i fare. Soldatene svarte med skarp ammunisjon, sier IDF om torsdagens sammenstøt i Jenin.

Israelske soldater ble skutt på og angrepet med bomber. De forsvarte seg, og resultatet ble tre dødsfall.

Skal israelske soldater bare legge seg ned og dø? Har de ikke rett til å forsvare seg?

Palestinske selvstyre­myndigheter bruker bistandsmidler til «martyr»-pensjoner

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.